Deuuu Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Jakoś ostatnio zafascynowały mnie te rybki, więc jeśli ktoś posiada wiedzę na temat ich występowania w naszych rejonach to proszę o podzielenie się tą tajemnicą
Gość Vasyl Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Za takie informacje, to sie placi . A tak na powaznie, to jazia i klenia mozna poszukac na Regalicy pod mostem zwodzonym kolejowym (jedyny w Europie tak gwoli ciekawostki). Kolo filarow kreca sie takie kleniska, ze za glowe sie mozna zlapac. Kiedys wchodzilem na filar i obserwowalem je z gory. Piekny widok. Mozna tez sprobowac na Dziewokliczu jesli chodzi o jazia. No i Płonia.
spondi21 Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Witaj/cie Jeżeli chcesz połapać jazia klenia a czasami bolka to polecam Dolną Odre na wysokości kwardatu. Godziny w których biorą to 15-18 max. Polecam jasne obrotówki rozmiar 3 lub mniejsze. . Polecam gorąca jestem tam min. 2 razy w tyg i po 19-20szt.boleni się trafia. Jeszcze słowo w weekend nie ma co sie pchać zaduży natłok człowieków.
Jacek Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Rozumiem że chodzi o ciepły kanał, a czyja to woda? Pisząc o boleniach miałeś na myśli inne okresy roku, czy nie obowiązuje tam okres ochronny?
Supersobi Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 ciepły kanał, a czyja to woda? Rybacka Spółdzielnia Regalica - polecałbym zerknąć ---> ZEZWOLENIA
Jacek Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Dzięki Supersobi, mam wykupione zezwolenie Regalicy, nie wiedziałem że ciepły kanał to tez ich woda
spondi21 Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Wiesz okres okresem ja nie należe do grona "mięsiaży'' fasynuje mnie walka z godnym przeciwnikiem a potem..... buzi i do wody. CATCH adn RELASE
kocur Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Wiesz okres okresem ja nie należe do grona "mięsiaży'' fasynuje mnie walka z godnym przeciwnikiem a potem..... buzi i do wody.CATCH adn RELASE ale o co chodzi
Supersobi Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Jacek, spondi21, boleń nie ma okresu ochronnego na wodach SRR
Mateusz Droszcz Napisano 9 Maja 2010 Napisano 9 Maja 2010 Witam, poszukuję miejsc w Szczecinie, gdzie mógłbym złowić te ryby. Metodą spiningową i muchową. Zaznaczam, że ryb nie zabieram, zdjęcie i do wody. Pozdrawiam Mateusz
Deuuu Napisano 9 Maja 2010 Autor Napisano 9 Maja 2010 Był już temat o Kleniu i Jaziu - http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=7777 trochę informacji tam znajdziesz.
Mateusz Droszcz Napisano 9 Maja 2010 Napisano 9 Maja 2010 Dzięki Deuuu, ale praktycznie nic się nie dowiedziałem W ogóle nie znam Szczecina. Łowiłem tylko na Parnicy i Dlugim. Łowię wyłączne łososiowate, ale w tym półroczu mam plan z du*y i po zajęciach wyskoczylbym na jakieś rybki, szczególnie z muchówką.
bambus Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Według mnie najlepsze miejsce na Jazia to Kanał Parnicki. Woda tam zdecydowanie wolniej ciągnie niż na betonach przy dworcu PKP. Warto sprawdzić.
Gość feeder Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 no nie powiedział bym czy tak zdecydowanie wolniej ciągnie niż na Odrze :] to zależy od dnia ...
Jacek Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Według mnie najlepsze miejsce na Jazia to Kanał Parnicki. Woda tam zdecydowanie wolniej ciągnie niż na betonach przy dworcu PKP. Warto sprawdzić. bambus, piszesz to na podstawie swoich doświadczeń? Łowiłeś tam jazie?
bambus Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 bambus, piszesz to na podstawie swoich doświadczeń? Łowiłeś tam jazie? tak złowiłem tam kilka jazi - głównie jak przyłów. Nie zdarzyło się to w innych miejscach w Szczecinie i uważam że warto tam spróbować.
Deuuu Napisano 16 Września 2010 Autor Napisano 16 Września 2010 Za Wiskordem jest świetne miejsce na jazia. Kukurydza z gruntu i się łowi, naprawdę trafiają się ładne sztuki.
kaczyyy Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 groch kukurydza najlepiej koło róznego rodzaju umocnień przed hodowlami koło krzaków czasami na "kwadracie" ale tam nie lubie łowić, czasami nazimnym koło hodowli karpia jeszcze dobrze bierze czasami na dziewokliczu i na kanałach jak masz ponton lub łódke to podpłyn pod ciepły na dziewokliczu mozna naprawde wyciągnac solidna rybe ja polowałem na suma na rosowki a złowiłem 2,5 kg lina z brzegu sie nie opłaca poniewaz czasami dzwonia po psy a i nei da sie od elektrowni przejsc przez krzaki i troche zmiji tam jest (sam widziaęłm martwą )
Gość pyramidhead Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 W Polce występuje z tego co pamiętam żmija zygzakowata. Ale też obstawiłbym zaskrońca, albo padalca nie sądze, że łatwo spotkać te pierwsze ;]
Gość feeder Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 ojj uwierz mi że łatwo zapraszam na tereny Polic co prawda jest tam dużo zaskrońców ale żmije też idzie spotkać nie raz kilka widywałem dziennie ... to wszystko zależy od terenów jakie panują dookoła ... pola młodniki łąki woda itp ....
kaczyyy Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 po za tym, teraz lepiej zapolowac na lin czy karpia ja mialem 3 kg lina i az, mi było tak ciezko na serduchu jak mi sie zepiąl ze ja je*** jak jaz czy kleń to za 2 tygodnie tylko kanał ciepły w gryfinie, jeden z dziadków wyciągnąl przy mnie takie 1,5 kg jazia ale miał tylko 2 ryby a siedzial cały dzień jak zaczynałem przygode z rybkami to widziałem jak ciągali takie po 2 kilo jazie i klenie ale dawno dawno temu..... teraz kazdy jak ma jakies sprawdzone miejsca to nie powie bo jak ja wczesniej mówiłem boi sie kłusoli i miesiarzy a kasko43 daj mi gg to moze sie razem wybierzemy na rybki, ja w przyszła sobote plannuje wypad za linkiem leszczem i karpiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.