Gość okonia Napisano 11 Marca 2009 Napisano 11 Marca 2009 Czy łowił już ktoś z Was może na tym łowisku, czego tam się można spodziewać, jaka głębokość ?
artech Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Trochę trudno tam dotrzeć, tylko elektryk albo wiosełka
Supersobi Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 Byłem tam kilka razy w zeszłym sezonie, poza paroma średnimi okonkami można powiedzieć że z rybą bardzo kiepsko. Na echosondzie nawet drobnice ciężko było trafić..
Gość okonia Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 elektryk jest, wiosełka też wiec kłopotu nie powinno być szkoda że opinie nie za ciekawe hmmmm wygląda kusząco
patryk/szczecin Napisano 12 Marca 2009 Napisano 12 Marca 2009 lepiej wyglada kanał od jeziora do siadła...stoi okon i szczupaczek...ale na samym samotnym nie miałem nic wielkiego tak jak Supersobi. Ale kto nie próbuje ten nie zyskuje ...
Gość okonia Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 witam ponownie czy był ktoś może na owym jeziorku bo sam osobiście chciałem pojechać ale czasu jak zwykle nie było.
artone Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Z tego co mi wiadomo na ww miejscu są jest tylko pare godz kiedy ryba bierze - tak mówią wędkarze który łowią tam od dawna. Ciekawe jest to ,że nikt nie potrafi powiedzieć czemu tak jest. Głębokość miejscami dochodzi do kilkunastu metrów. Niby są też sposoby żeby dotrzeć "z buta" ale na pewno nie w taką pogodę jak teraz - musi być sucho
Deuuu Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 artone, można dotrzeć z buta jednak jest to dosyć niebezpieczne, bo trzeba przemaszerować poboczem autostrady. Byłem tam kiedyś (wiosną) i szczerze mówiąc fajne miejsce, tylko żeby trafić rybę trzeba się napracować. A mi się akurat nie powiodło
artone Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Deuuu Ja i tak nie mogę sobie wyobrazić jak tam dojść. Jakiś rysunek możesz zrobić na mapie z zumi ? Słyszałem ,że dość fajne miejsca są do połowu z brzegu. Co do łyb to tak jak wspomniałem kilka godzin w przeciągu dnia.
korkir Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Bez sprzętu pływajćego to raczej ciężko... Na okonia to mogę polecić okolice wysepek (dość głęboko od strony otwartej wody) i podwodny cypel po drugiej stronie. Natomiast na szczupaka to "podwójna podkowa" na kanale.Ogólnie woda "chimeryczna". Czasami jest dobrze czasami studnia...
Deuuu Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 artone, opiszę Ci to Jedziesz autobusem lini 55 i wysiadasz na przystanku Autostrada. Idziesz drogą pod górkę aż wejdziesz na autostradę (no i oczywiście tutaj łamiemy już przepisy ), po wejściu na autostradę kierujemy się poboczem w stronę Kołbaskowa. Mniej więcej jakieś 500metrów przed 2gim mostem jest możliwość zejścia przez barierki nad jezioro, jednak tu wita nas od cholery krzaków i duża ilość błota. Jeżeli posiada się samochód jest możliwość zaparkowania go przy zjeździe zaraz za mostem nad Odrą Wschodnią (z tego co się orientuję tu trzeba jechać OD strony Kołbaskowa) i wystarczy przebić się przez Autostradę na 2gą stronę Trochę namieszałem ale chyba zrozumiesz, później jak będę miał chwilę czasu to nabazgram Ci to na mapce.
artone Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Właśnie przeglądałem http://wikimapia.org/4706349/pl/Jezioro-Samotne widzę ,że faktycznie nie powinno być problemu. Jedyny problem to zostawienie gdzieś auta żebym nie złamał przepisów
Deuuu Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Myślę że jeżeli zostawisz auto pod mostem nie powinno być problemów, jednak tutaj powinien wypowiedzieć się ktoś kto jest bardziej kumaty w temacie. Wiem że samochody zostawiali również przy zjeździe na kanały naprzeciwko jez. Samotnego (tj. po 2giej stronie autostrady) i nikt z tego tytułu, problemów nie robił.
korkir Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Kiedyś można było przejechać pod mostem na autostradzie(tym bliżej Kołbaskowa),pojechać kawałek równolegle do autostrady i dotrzeć prawie nad sam kanał przy jeziorku, a potem parę kroków i już. Tyle,że trzeba mieć coś 4x4, osobówką odradzam, stanowczo odradzam. Chyba,że ktoś chce spędzić trochę czasu na wyciąganiu auta
artone Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 poprostu chciałbym uniknąć takiej sytuacji ,że wrócę z ryb a auta nie będzie bo policja zabierze je na lawecie za utrudnianie ruchu trzeba wybrać się na zwiady
korkir Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Myślę,że jak zjedziesz z autostrady i zostawisz auto w okolicy któregoś z mostów nikt złego słowa nie powie. Ja sam tak często robię i nigdy nie miałem kłopotów. Zresztą czasami jest tam zaparkowane naprawdę sporo aut.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.