Damian21 Napisano 20 Marca 2009 Napisano 20 Marca 2009 DRAGON Manta FD 625i Specyfikacja techniczna: Producent - Dragon Model - Manta FD 625i Waga - 275g Łożyska - 5 + 1 oporowe Przełożenie - 5,0:1 Pojemność szpuli - 0,20 - 240m 0,25 - 200m 0,30 - 140m Dodatkowy osprzęt w zestawie: szpula główna aluminiowa, zapasowa grafitowa. Sprzęt posiadam od i jak często używam: jeden pełny sezon dość intensywnego używania, od początku 2009r. Ryby, które nim łowię oraz dzięki niemu, moje największe sukcesy: szczupaki, okonie a także ryby spokojnego żeru. Podoba mi się w nim to, że... czyli + : + równy nawój żyłki, + precyzyjny przedni hamulec, + estetyczny wygląd, stosunkowo tani, + po sezonie 2009 praktycznie nie wystąpiły w nim żadne zmiany/luzy od użytkowania do lekkiego spiningu/spławika. Nie podoba mi się w nim to, że... czyli - : - odczuwalnie gorsza praca pod obciążeniem, da się odczuć wyraźny spadek komfortu kręcenia, - na plastikowej osłonce z tyłu widoczne drobne pęknięcia - taki dostałem ze sklepu, Od momentu posiadania działa bez zarzutu: jak wyżej. Sprzęt był dawany do naprawy: nie. Gdybym teraz miał kupować inny sprzęt, wybrałbym inny model: Nie kupiłbym go ponownie, gorsza pracę pod obciążeniem go dyskwalifikuje. na sucho ciężko by było znaleźć coś lepszego w tym przedziale cenowym - choć jest to pewnie możliwe. Koszt sprzętu: niecałe 100zł łącznie z wysyłką w FM. Używam w komplecie z: używałem z TD 2.75/3-12g, Daiwą PM 5-25g sporadycznie z odległościówką - obecnie się go pozbyłem. Inne ewentualne dodatkowe uwagi, wyjaśnienia lub zdjęcia: może to jest charakterystyka danego egzemplarza i trafiają się lepsze/gorsze. w kwestii fabrycznego spasowania - minimalne luzy na korbce charakterystyczne dla tego segmentu cenowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.