wild Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 witam kolegow czy zna moze ktos ten zbiornik , na jakie ryby mozna tam liczyc jesli chodzi o białoryb , kiedys dawno temu tam wedkowalem przed spuszczeniem wody byly piekne karpie liny karasie Moze wie ktos z kolegow jak wyglada obecna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 A kijowo wygląda sytuacja na Siamkach, bo w tamtym roku na jesień znów spóścili wodę w ilości 3/4, zostały dosłownie kałuże wody z których nie ma bata ale miejscowi wybrali co pozostało, ja tam przez ostatnie dwa lata byłem dość często i rybę się nieraz pociągło ładnie, ale teraz to sam nie wiem czy jest sens tam jechać.... dodam że zbiornik zarybili przed spuszczeniem wody, cymboły !! wody w zbiorniku (poza tymi kałuzami) nie było ze 2 miechy, więc sam sobie odpowiedz czy warto tam jechać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelllll Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Witam Jak w tym roku wyglada sytuacja na Siamoszycach? Jakich ryb mozna sie spodziewac? Zmienilo sie cos od ostatnich lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Właśnie panowie, łowił ktoś na tym zbiorniku w tym roku? W piątek nad wodą spotkałem wędkarza, który tam jeździł. Z opowieści wychodziło na to, że dużo jest tam ryby. Wspominał, również o miejscowych kłusolach. Dajcie znać jak się tam łowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furgon Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Jeżeli w piątek spiningowałeś to spotkałeś się ze mną Co do zbiornika do jestem tam kilka razy w tygodniu, tylko spining. Zawsze jest trochę zabawy, zazwyczaj ze szczupakami ok 30 cm, i okoniem. Wczoraj trafił się okonik 31 cm a to już fajna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal282 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Jeżeli w piątek spiningowałeś to spotkałeś się ze mną Przepraszam delikatnie wprowadziłem w błąd. Ja łowiłem na zbiorniku łąka w Katowicach i tam jeden z wędkarzy opowiadał mi o tym zbiorniku. Natomiast nie widzę nic przeciwko by się umówić na wspólne wędkowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Na siamkach jest ostatnio wielka lipa, poza płotką nic nie bierze, na początku maja trochę rybka większa brała, a teraz totalna porażka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furgon Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Witam Właśnie wróciłem z siamek (spining). Jedno pobicie, zacięte, ok 2 min holu i puścił wolfram jaxona (na owijce) grrrrrrrrrrrrrrr. Masakra. Jak ktoś wyciągnie jakąś bestie z woblerkiem rapali w paszczy to mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quarion_Blass Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Można gdzieś z brzegu spinningować w Siamoszycach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 jasne ze mozna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 W tym roku niestety aby łapać na siamoszycach to trzeba zrobić opłatę na okręg częstochowski szkoda bo w tym roku wkońcu chciałem tam zachaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furgon Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Ale to jedynie 50 zł. Ja muszę zapłacić za Katowicki Był ktoś może na siamoszycach, cale skute lodem czy można gdzieś z brzegu porzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Chyba zartujesz z tym pytaniem o łowy z brzegu? Gadałem wczoraj z zarzadaem mojego koła i mówili ze na przecycach jeszcze łowia z lodu i jest około 20cm lodu jeszcze! A przeciez jak by nie było przeczyce sa zaporówka wiec napewno powinny miec mniej lodu niz siamoszyce. Podsumowując nie wiem czy w marcu wogóle zejdzie lód z jezior gdyż cały czas zapowiadaja pogode w okolicy 0st.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor1704 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 1/3 zbiornika bez lodu tam gdzie wpływa Krztynia i po drugiej stronie na wysokim brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Ale to jedynie 50 zł. Ja muszę zapłacić za Katowicki Był ktoś może na siamoszycach, cale skute lodem czy można gdzieś z brzegu porzucać. a za czym ty chcesz o tej porze roku rzucac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Możę chce poćwiczyć technikę rzutową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Możę chce poćwiczyć technikę rzutową to niech z balkonu technikę ćwiczy jeśli takowy posiada, ale nie na zbiorniku, pewnie jeszcze wędką uzbrojoną w woblera aby rzuty były realistyczne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieskonger Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Witam był ktoś w tym roku warto się wybrać bierze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Witam był ktoś w tym roku warto się wybrać bierze coś Ja tam często bywam ale w tym roku jeszcze nie byłem ... ciekawy jestem czy to zielsko wygniło po zimie bo jest go coraz więcej, że od czerwca już się wędkować nie da .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubsonks Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Cześć. W sobote zamierzam się wybrać na cały dzień i noc na grunt. Jak tam sytuacja wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Odświeże trochę temat. Chciałbym pojechać tam na rybki zaraz z wiosny, Można tam liczyć na coś. głównie chciałbym się pobawić z drobnicą. Mimo że blisko mieszkam zbiornika to jeszcze tam nie byłem. Co tam można połapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 zrobiłem sobie dzisiaj objazd po zbiornikach i siedział jeden gość na Siamkach na lodzie ... ale nie wchodziłem zapytać czy coś złowił .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 A ogólnie tak, w zeszłym roku może byłeś? jak się przedstawia sytuacja z gatunkami i ilością ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 w zeszłym roku byłem kilka razy ale bez szału .... a raczej powiem lipa z powodu strasznego zarośniętego zbiornika ... jedynie na wiosną możesz powędkować, od czerwca zbiornik jest tak "zarośnięty" roślinnością że nie ma po co jechać ... w poprzednich latach było przyzwoicie ... 3-4 lata temu brały karpiki takie do 10kg i linki po 45 cm też nie były rzadkością ... ryba zapewne tam jest tylko nie ma jak wędkować .... a zbiornik jeśli chodzi o czystość wody to I klasa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonek Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 dzieki, Jakoś z wiosny się tam przejade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi