Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kolegow czy zna moze ktos ten zbiornik , na jakie ryby mozna tam liczyc jesli chodzi o białoryb , kiedys dawno temu tam wedkowalem przed spuszczeniem wody byly piekne karpie liny karasie Moze wie ktos z kolegow jak wyglada obecna sytuacja

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

A kijowo wygląda sytuacja na Siamkach, bo w tamtym roku na jesień znów spóścili wodę w ilości 3/4, zostały dosłownie kałuże wody z których nie ma bata ale miejscowi wybrali co pozostało, ja tam przez ostatnie dwa lata byłem dość często i rybę się nieraz pociągło ładnie, ale teraz to sam nie wiem czy jest sens tam jechać....

dodam że zbiornik zarybili przed spuszczeniem wody, cymboły !! wody w zbiorniku (poza tymi kałuzami) nie było ze 2 miechy, więc sam sobie odpowiedz czy warto tam jechać ...

• 5 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Właśnie panowie, łowił ktoś na tym zbiorniku w tym roku?

W piątek nad wodą spotkałem wędkarza, który tam jeździł. Z opowieści wychodziło na to, że dużo jest tam ryby. Wspominał, również o miejscowych kłusolach.

Dajcie znać jak się tam łowi.

Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli w piątek spiningowałeś to spotkałeś się ze mną :razz: Co do zbiornika do jestem tam kilka razy w tygodniu, tylko spining. Zawsze jest trochę zabawy, zazwyczaj ze szczupakami ok 30 cm, i okoniem. Wczoraj trafił się okonik 31 cm a to już fajna rybka.

Napisano
Jeżeli w piątek spiningowałeś to spotkałeś się ze mną

Przepraszam delikatnie wprowadziłem w błąd. Ja łowiłem na zbiorniku łąka w Katowicach i tam jeden z wędkarzy opowiadał mi o tym zbiorniku.

Natomiast nie widzę nic przeciwko by się umówić na wspólne wędkowanie.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Właśnie wróciłem z siamek (spining). Jedno pobicie, zacięte, ok 2 min holu i puścił wolfram jaxona (na owijce) grrrrrrrrrrrrrrr. Masakra. Jak ktoś wyciągnie jakąś bestie z woblerkiem rapali w paszczy to mój :)

• 3 months later...
  • 5 months later...
Napisano

Ale to jedynie 50 zł. Ja muszę zapłacić za Katowicki :)

Był ktoś może na siamoszycach, cale skute lodem czy można gdzieś z brzegu porzucać.

Napisano

Chyba zartujesz z tym pytaniem o łowy z brzegu? Gadałem wczoraj z zarzadaem mojego koła i mówili ze na przecycach jeszcze łowia z lodu i jest około 20cm lodu jeszcze! A przeciez jak by nie było przeczyce sa zaporówka wiec napewno powinny miec mniej lodu niz siamoszyce. Podsumowując nie wiem czy w marcu wogóle zejdzie lód z jezior gdyż cały czas zapowiadaja pogode w okolicy 0st.!

Napisano
Ale to jedynie 50 zł. Ja muszę zapłacić za Katowicki :)

Był ktoś może na siamoszycach, cale skute lodem czy można gdzieś z brzegu porzucać.

a za czym ty chcesz o tej porze roku rzucac ??

Napisano
Możę chce poćwiczyć technikę rzutową

to niech z balkonu technikę ćwiczy :grin: jeśli takowy posiada, ale nie na zbiorniku, pewnie jeszcze wędką uzbrojoną w woblera :grin: aby rzuty były realistyczne ...

• 1 year later...
Napisano
Witam był ktoś w tym roku :?: warto się wybrać bierze coś :!:

Ja tam często bywam ale w tym roku jeszcze nie byłem ... ciekawy jestem czy to zielsko wygniło po zimie bo jest go coraz więcej, że od czerwca już się wędkować nie da ....

• 3 months later...
  • 6 months later...
Napisano

Odświeże trochę temat. Chciałbym pojechać tam na rybki zaraz z wiosny, Można tam liczyć na coś. głównie chciałbym się pobawić z drobnicą. Mimo że blisko mieszkam zbiornika to jeszcze tam nie byłem. Co tam można połapać?

• 3 weeks later...
Napisano

zrobiłem sobie dzisiaj objazd po zbiornikach i siedział jeden gość na Siamkach na lodzie ... ale nie wchodziłem zapytać czy coś złowił ....

Napisano

w zeszłym roku byłem kilka razy ale bez szału .... a raczej powiem lipa z powodu strasznego zarośniętego zbiornika ... jedynie na wiosną możesz powędkować, od czerwca zbiornik jest tak "zarośnięty" roślinnością że nie ma po co jechać ... w poprzednich latach było przyzwoicie ... 3-4 lata temu brały karpiki takie do 10kg :wink: i linki po 45 cm też nie były rzadkością ... ryba zapewne tam jest tylko nie ma jak wędkować .... :cry: a zbiornik jeśli chodzi o czystość wody to I klasa ...