p0g Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Jako że jestem posiadaczem pozwolenia wędkarskiego na połów ryb na wodach GPR (Gospodarstwo Rybackie Łomża), szukam jakichś map gdzie owe jeziora z pozwolenia się znajdują. Na mapach samochodowych jest tylko ujętych kilka jezior tych największych i jak jest 31 dostępnych jezior to ja znam może z 5-6 tych jezior z pozwolenia, więc szukam właśnie jakiejś mapy co by mi trochę umysł rozjaśniła:] . Z jezior które są na pozwoleniu są to: Bęskie, Biedrawy, Blanki, Bogdany, Dadaj, Dejguny, Dejgunek, Klebarskie, Kraksy Duże i Małe, Limajno, Linowskie, Ławki, Mosąg, Orzołek, Silickie, Skanda, Stobojno, Stryjewskie, Symsar, Tesjstymy, Wadąg, Węgój, Czarne, Jałowo, Kukowo, Niskie, Skazdubek, Stańczyki Duże i Małe. z tych wymienionych jezior ja znam tylko :Dadaj, Limajno, Skanda, Wadąg :] więc jak widzicie mało, więc przydałaby się jakaś mapa, najlepiej to jakaś do kupienia (czy są wogóle takie do kupienia mapy z wykazem jezior na warmińsko-mazurskie?) jakąś internetową dobrą mapa również bym nie pogardził. ps. z tych jezior znacie może z własnego doświadczenia jakieś jeziora gdzie można złowić karpie ? ps. to do kogoś kto będzie wiedział o co chodzi . Straszyć to se pan może babcię prądem. pozdrawiam p0g
CHOMIK1980 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Ta strona na pewno ci pomoże sam z niej korzystam jak chce się dowiedzieć czegoś o jakimś jeziorze są tam praktycznie wszystkie jeziora jakie wymieniłeś. Z wybranych przez ciebie jeziorach osobisćie łapię tylko na j.Dejguny piękne ogromne jezioro doskonałe na duże garbusy i piękne szczupaki i węgorze. http://www.jezioro.com.pl/index.html
p0g Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Napisano 5 Kwietnia 2009 wielkie dzięki za odpowiedź , tą stronę którą podałeś znam :] dejguny ładne jeziorko, tylko szkoda że tak daleko od mojego miejsca zamieszkania (olsztyn) kurczę szukam czegoś bardziej na wzór mapy samochodowej gdzie by były te wszystkie jeziora uwzględnione :] bo ja nawet niewiem gdzie one leżą i jak do nich dojechać
CHOMIK1980 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 A o to chodzi mapy raczej takiej nie znajdziesz, ja jak wybieram się na nieznane jezioro często korzystam z lokalizatora ZUMI
p0g Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Napisano 5 Kwietnia 2009 a jak na tym zumi znalezc jakies jezioro ?
Łukasz Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Najpierw sprawdź sobie na jezioro.com.pl obok jakich miejscowości leży dane jezioro, a potem znajdź miejscowość na mapa.szukacz.pl lub zumi.pl. Nic prostszego Na obu stronach masz elegancko rozrysowany dojazd.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.