Kisiel Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 mam pytanie jeżeli łowie ryby to te ktore chce zabrac do zjedzenia musze trzymac w siatce czy moge je przechowywac w wiaderku z woda? chodzi mi czy bedzie to zgodne z regulaminem pzw
ds-fan Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 kisiel a czytałeś regulamin??tam wszystko pisze.>>>REGULAMIN<<< ZASADY WĘDKOWANIA punkt 5
Kisiel Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Napisano 9 Kwietnia 2009 a jezeli owa rybe zabije(na łowisku) po jej wczesniejszym zmierzeniu i upewnieniu sie ze nie zalicza sie do wymiaru ochronnego to w czym ja moge przetransportowac? nie zlame wtedy regulaminu chyba?
ds-fan Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Jeśli ją zabijesz to możesz ją nawet w kieszeni trzymać.
Kisiel Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Napisano 9 Kwietnia 2009 no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac bo jeszcze wedkuje to we wiaderko z woda jak ja wrzuce to bedzie nie zgodne z regulaminem?
warszawa_24 Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Tak, jak ją tam umieścisz to będzie nie zgodne z RAPRem, do przechowywania ryb służy siatka. Pozatym jaki komfort one by tam miały? Woda bez tlenu i bardzo mało miejsca.
ds-fan Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac bo jeszcze wedkuje to we wiaderko z woda jak ja wrzuce to bedzie nie zgodne z regulaminem?kisiel dałem ci link do regulaminu,nawet podałem gdzie/w którym punkcie ci pisze w jaki sposób i w czym należy trzymać ryby.Cyt."Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Każdy wędkarz musi przechowywać osobno złowione przez siebie ryby, z tym że zabrania się przechowywania żywych ryb dłużej niż 24 godz."więc nie wiem po co dwa razy pytasz o sprawę która jest już wyjaśniona.
maniek Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac Niby proste pytanie "Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach.I jest prosta odpowiedz . To teraz pytanie z tych podchwytliwych , czy to dotyczy się do wszystkich ryb a co z żywczykiem Odpowiedz jest prosta ale czy wszyscy ją znają.
orwon Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 To teraz pytanie z tych podchwytliwych , czy to dotyczy się do wszystkich ryb a co z żywczykiem Odpowiedz jest prosta ale czy wszyscy ją znają. Zaintrygowałeś mnie. Nigdy pod tym kątem tego nie analizowałem. Może dlatego że nie łowię na żywca. Jaka jest odpowiedź ??
maniek Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Jaka jest odpowiedź ??Prosta ,mała siatka do wiaderka zaręczam strażnik zdębieje ,ale mandatu nie wyłapiesz [sprawdzone]
orwon Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Można kupić wiaderka do żywca z wkładem z wyglądającym jak drugie wiaderko z tym że jest ono ażurowane i można je włożyć do tego pierwszego, ale producent myślał raczej o kondycji żywca niż o regulaminie PZW ponieważ nie jest ono wykonane "z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. ".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.