Skocz do zawartości
Dragon

wiaderko czy siatka

Kisiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie jeżeli łowie ryby to te ktore chce zabrac do zjedzenia musze trzymac w siatce czy moge je przechowywac w wiaderku z woda? chodzi mi czy bedzie to zgodne z regulaminem pzw

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

a jezeli owa rybe zabije(na łowisku) po jej wczesniejszym zmierzeniu i upewnieniu sie ze nie zalicza sie do wymiaru ochronnego to w czym ja moge przetransportowac? nie zlame wtedy regulaminu chyba?

Napisano

no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac bo jeszcze wedkuje to we wiaderko z woda jak ja wrzuce to bedzie nie zgodne z regulaminem?

Napisano

Tak, jak ją tam umieścisz to będzie nie zgodne z RAPRem, do przechowywania ryb służy siatka. Pozatym jaki komfort one by tam miały? Woda bez tlenu i bardzo mało miejsca.

Napisano
no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac bo jeszcze wedkuje to we wiaderko z woda jak ja wrzuce to bedzie nie zgodne z regulaminem?
kisiel dałem ci link do regulaminu,nawet podałem gdzie/w którym punkcie ci pisze w jaki sposób i w czym należy trzymać ryby.Cyt."Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Każdy wędkarz musi przechowywać osobno złowione przez siebie ryby, z tym że zabrania się przechowywania żywych ryb dłużej niż 24 godz."więc nie wiem po co dwa razy pytasz o sprawę która jest już wyjaśniona.
Napisano
no o to mi tez chodzilo. a jezeli biore rybke do domku i nie chce jej zabijac
Niby proste pytanie :mrgreen:
"Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach.
I jest prosta odpowiedz . :mrgreen:

To teraz pytanie z tych podchwytliwych , czy to dotyczy się do wszystkich ryb :?: a co z żywczykiem :?: Odpowiedz jest prosta ale czy wszyscy ją znają. :mrgreen:

Napisano
To teraz pytanie z tych podchwytliwych , czy to dotyczy się do wszystkich ryb :?: a co z żywczykiem :?: Odpowiedz jest prosta ale czy wszyscy ją znają. :mrgreen:
Zaintrygowałeś mnie. Nigdy pod tym kątem tego nie analizowałem. Może dlatego że nie łowię na żywca. Jaka jest odpowiedź ??
Napisano
Jaka jest odpowiedź ??
Prosta ,mała siatka do wiaderka :mrgreen: zaręczam strażnik zdębieje ,ale mandatu nie wyłapiesz [sprawdzone] :cool:
Napisano

Można kupić wiaderka do żywca z wkładem z wyglądającym jak drugie wiaderko z tym że jest ono ażurowane i można je włożyć do tego pierwszego, ale producent myślał raczej o kondycji żywca niż o regulaminie PZW ponieważ nie jest ono wykonane "z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. ".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.