Gość Anonymous Napisano 26 Stycznia 2006 Napisano 26 Stycznia 2006 Czy ktos moze mi podpowiedziec jak lowic wegorze na zalewie wislanym? Nie znam tego lowiska, nie znam metod a w lecie spedze tam ze 4 tygodnie. Prosze o pomoc i rady pozdrawiam wszystkich.szkoła windsurfingu
msparki Napisano 27 Lutego 2006 Napisano 27 Lutego 2006 Cześć jestem z Elbląga kanał Elbląski i zalew to moje tereny łowieckie. A węgorza to tylko z gruntu na rosówe albo na martwą rybke. Jeśli nie złapiesz nic między 19:00 a 22:00 to daj se spokój szkoda nocy napewno w tym dniu nie żeruje . Pozdrawiam Marek .
raschpel Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Temat stary, ale przez to, że Zalew Wiślany to mój drugi dom to się wypowiem coś na jego temat. Zalew to również mój teren łowiecki i nie zgodzę się, że jak od 19-22 nic nie weźmie to warto się zwijać. Po pierwsze. W maju gdzie woda już jest nagrzana przy brzegu łowi się głównie od 19-24 (maksymalnie do 1). Czerwiec, Lipiec to miesiące gdzie najwcześniej węgorza chwyciłem o 22.25 a najpóźniej 3.20. W sierpniu, wrześniu podobnie jak w maju do 24 i do widzenia jak nie ma brań. Żeby nie być goło słownym co do pory połowu tej wspaniałej, walecznej ryby: 93cm 1.92kg złapany o godzinie 1.30 pod koniec lipca na chyba 2-3 wielkie rosówki. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.