ramik Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Widzę, że tylko ja tu piszę w takim raze ostatni raz pod rząd później już czekam na inne wpisy, ale muszę sie pochwalić bo życiówka!! 8kg karpik, stanowisko 39, z czwartku na piątek od 18.00 do 11.00, ale zaczeło się nieciekawie kumpel wyciągał na feedera takie 1-2kg a ja od 18.00 do 2.00 nic nawet pikniecia, juz zastanawiałem się czy nie rzucić gdzieś w poblize pomostu i cypla na którym teraz stoi łodka gdy nagle zaczeło się, ok 2.00 lekkie popikwanie sygnalizatorów dało znak ze cokolwiek zyje w wodzie, a później pierwszy raz cos takiego widziałm na wszystkie 5 wędek (3 moje karpiówki i 2 feedery kolegi) brania a wszystko wciagu 2-3min na szczescie pierwszy był ten 8kg którego o dziwo jakos bez wiekszego napinania wyholowałem moze dlatego ze wedka 3,5LBS dawała zapas mocy i mozliwosc duzej kontroli, poznej juz były niestety same 3-4kg o 4.00 rano i o 6.00 po jednym braniu na kulki, i do jedenastej srednio co pół godziny odjazd karpiki 2-3kg, generalnie pierwszy raz mialem tak duzo brań wszystko na kulke truskawke, tej nocy na 27 padł pełnołuski 12kg ale koles siedział od poniedziałku a to był piątek . Czekam teraz na opis wrażeń innych klientów okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 e no to ramik widzę że żeś przy szalał trochę ja największego jakiego tam wyjąłem to było 6kg i na kuku,ale jednak widać że niema jak TRUSKAWKA. Aha i jeszcze mam pytanko daleko żeś ciskał kulką i jaki rozmiar miała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 kulka 18mm i ze stanowiska 39 tak kolo 10m od przeciwległego brzegu. Na poczatku rzucałem pod same trzciny pod 2 brzeg ale obsługa mi powiedziala ze do 10m od brzegu sa wysokie podwodne trziny i zarosla i wlasnie moze dlatego tak dlugo nic mi nie brało bo na poczatku waliłem 2-4m od zarosli, a pozniej juz wszedzie brało w pasie ok 2/3 od stanowiska do przeciwleglegobrzegu ale nie blizej niz 10m od przeciwleglego brzegu.. Duzy wzial wlasnie ok 20m od przeciwleglego brzegu i ok 10-15m od trzcin po lewej ktore koncza zatoczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 ok, ja to właśnie na stanowisku 38 to rzucam zawsze pod ten pomost duży i to tak z 4-5m od niego i tam tez fajna miejscówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Jutro jadę jak wrócę to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 koniecznie bo jeszcze mam zamiar z 2 razy sie wybrać we wrześniu, później już odradza obsługa że niby zimno itd al widze ze na pstraga sie nastawiaja beda zarybiać i pewnie dlatego tak mówią, chociaż może ktoś ma doświadczenie jak to z tym karpiem w październiku i później na okoniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 wrzesień to jeszcze jest fajny miesiąc bo karpiki sie szykują do zimy i co za tym idzie JEDZĄ a pstrąga na okoniu to w pytę jest:) kiedyś pojechałem i poszedłem sobie na 27 i 27a to naciąłem tyle i tylko na meppsy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam ktoś się wybiera w sobotę na łowisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 australiangold, a co masz wolne miejsce w samochodzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam już wróciłem a więc od 6:00 do 10:00 3 karpie (największy 4,5kg) Amur 7,5kg.)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 WOW! zaciekawil mnie ten amur moze cos blizszego, ktore stanowisko na co wzial i jak podane mi sie amura jeszcze nie udalo zlapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 tak prawdę mówiąc to amur znajomego:/ ale wziął na spławik (co lepsze spławik 10 metrów od pomostu na kuku) Stanowisko numer 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 no to ładnie w zatoczce siedział Od 30 podobno zaczynają sie najlepsze miejsca Ja w zeszłą sobotę miałem 2 karpiki po około 2 kg na stanowisku 34 Obok mnie facet pożegnał się ze swoim sprzętem : ( Wędzisko poszło do wody jak torpeda ) w tą sobotę też jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 ostatnio zostały wpuszczone Amury 13,16,19kg:DD więc sprzęt trzeba mieć lepsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Sprzęt – Sprzętem ale trzeb odpuszczać hamulec Inaczej można się pożegnać ze swoim sprzętem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 australiangold, a co masz wolne miejsce w samochodzie ?? W sumie mam Czemu nie ? Ale mój samochodzik to maleństwo 206 CC Więc jak nie masz dużo maneli i będziesz po drodze mogę cie zabrać Ja wyruszam z saskiej kępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_b Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Witam wszystkich serdecznie To mój pierwszy post. Miałem w planach pojechać w sobotę na Wodne Ranczo, ale może jednak skuszony Waszymi sukcesami pojadę na Okonia. O której planujecie wyjazd? Będę jechał z Ursusa chyba przez Leszno, mogę kogoś zabrać. O ile tolerujecie totalnych amatorów:-) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Ja jadę na 6:00 - 6:30 . Do wyczynowców też sie nie zaliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_b Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Masz rezerwację? Myslisz, że warto zrobić, czy można w jechać w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Ja tam mam rezerwację i nie radzę jechać w ciemno gdyż może nie być miejsc Zadzwoń i zapytaj czy mają jeszcze miejsca 606 686 682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trawis25 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 a ja jutro śmigam z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cricket Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Byłem z bratem w tygodniu przetestować nowe kulki i obok kilku karpi (wszystkie między 2,5 a 4,5 kg) jako przyłów złapaliśmy lina 46 cm. Czy któryś z kolegów łapał liny na grunt na Okoniu? Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej z gruntu lina nie wyjąłem. Planuje co najmniej dwudniowy wyjazd na Okonia w przyszłym albo za 2 tygodnie. Jeśli ktoś chętny to fajnie by było pojechać większą grupą z forum. Zrobić grilla zapoznawczego.. Co Wy na to? P.S. australiangold ja też jeżdżę z Saskiej Kępy więc możemy się umawiać i na zmianę wozić żeby oszczędzić na benzynie. Ruszasz może z okolić Saskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Ja jestem jak najbardziej za jeżeli chodzi o jakiegoś grillika zapoznawczego ... Problem w tym że chwilowo nie posiadam autka i nie bardzo mam jak tam dojeżdzać ... Kolega chudy_b widze że śmiga z ursusa ... Jeżeli byście coś organizowali Panowie i miałby ktoś miejscówe w samochodzie to chętnie się wybiorę jeszcze w tym sezonie ... Jakby co to jestem z Włoch ( tych warszawskich oczywisciwe ) POZDRAWIAM & czekam na info !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_b Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Summer Jeśli jesteś z Włoch to spokojnie mogę Cię zabrać. Tyle że 6 rano to pora strasznie niechrześcijańska Może ciut później? Trzeba by jutro zrobić rezerwację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
australiangold Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Byłem z bratem w tygodniu przetestować nowe kulki i obok kilku karpi (wszystkie między 2,5 a 4,5 kg) jako przyłów złapaliśmy lina 46 cm. Czy któryś z kolegów łapał liny na grunt na Okoniu? Przyznam szczerze, że nigdy wcześniej z gruntu lina nie wyjąłem.Planuje co najmniej dwudniowy wyjazd na Okonia w przyszłym albo za 2 tygodnie. Jeśli ktoś chętny to fajnie by było pojechać większą grupą z forum. Zrobić grilla zapoznawczego.. Co Wy na to? P.S. australiangold ja też jeżdżę z Saskiej Kępy więc możemy się umawiać i na zmianę wozić żeby oszczędzić na benzynie. Ruszasz może z okolić Saskiej? Jestem za można zaoszczędzić Ja ruszma z rogu saskiej i zwycięzców Ponieważ jak narazie mam ograniczony dostep do netu ( tylko w pracy 8-17 ) Gdybyś planował jutro wyjazd to tak 5:40 bede wyjeżdzał Samochód rozpoznasz bez problemy peugeot 206cc srebrny ( mały, brzydki, poobijany itp ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi