Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

widzę ze panowie ustawiacie się na grilla a może w następny weekend to może by więcej osób przyleciało??ja też bym był za tym bo wątpię żeby na ten weekend miejsca byly

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

byłem w piatek cały dzień stanowisko 52 i zauważyłem że karpiki zmieniły preferencje na 5 brań (wyholowane 4x 5kg) jedno było tylko na truskawkę i to bałwanek z ośmiornicą, reszta to banan/krab któru założyłem tylko i wyłącznie żeby sie pozbyć na zimę starych zapasów, a że miałem oprócz haczykowych 1 kg zanętowych to wrzuciłem wszystko, ale co sie okazalo na 3 zasiadkach probowałem na 1 wedke i na kulke 16mm banan/krab nie miałem nawet pikniecia, a teraz 30min po zarzuceniu to pewnie przypadek ale odjazd piekny i za 30min znow to samo, pozniej założyłem tam gdzie miałem truskawe banan/krab i tez branie pod wieczór, może już na tyle sie ochłodziło ze miski wola jak cos im tam podsmiarduje tez?

Napisano
widzę ze panowie ustawiacie się na grilla a może w następny weekend to może by więcej osób przyleciało??ja też bym był za tym bo wątpię żeby na ten weekend miejsca byly

No ja tez byłbym za następnym weekendem !!! :)

Napisano

australiangold pochwal się jak było na Okoniu w ten weekend. Ja wylądowałem ostatecznie w Brwinowie - piątek wieczorem i niedziela od rana do 15. Efekty marne - muszę się jeszcze sporo poduczyć. Grunt - zero - ale większość tambylców nie miała sukcesów. Na spławik trafiały się płoteczki, jeden leszcz zaczepiony prawie pod nogami, ale się wyczepił z powodu zakręconego hamulca :twisted: Chyba najwięcej zabawy było z pstrągami - dwóch chłopaków chodziło wokół stawu i batem podstawiali im białe pod nos bo w słońcu było czasem widać gdzie stoją.

Co do przyszłego weekendu - ja chętnie ale tylko w sobotę. Rezerwację dobrych pomostów trzeba by robić szybko bo pod koniec tygodnia już nic nie ma.

Napisano
australiangold pochwal się jak było na Okoniu w ten weekend. Ja wylądowałem ostatecznie w Brwinowie - piątek wieczorem i niedziela od rana do 15. Efekty marne - muszę się jeszcze sporo poduczyć. Grunt - zero - ale większość tambylców nie miała sukcesów. Na spławik trafiały się płoteczki, jeden leszcz zaczepiony prawie pod nogami, ale się wyczepił z powodu zakręconego hamulca :twisted: Chyba najwięcej zabawy było z pstrągami - dwóch chłopaków chodziło wokół stawu i batem podstawiali im białe pod nos bo w słońcu było czasem widać gdzie stoją.

Co do przyszłego weekendu - ja chętnie ale tylko w sobotę. Rezerwację dobrych pomostów trzeba by robić szybko bo pod koniec tygodnia już nic nie ma.

Byłem w sobotę stanowisko 33 jakaś masakra nawet jednego brania nie miałem . Ani na kulki ( truskawka – miodek ) Ani na kukurydzę nawet na robaka nic – po prostu zero . Ale nie byłem sam obok tez nic nie brało 

Napisano
ok panowie ja jestem na stanowisku 36 jak co :)

czy to znaczy, że 37 i 38 są zajęte? ;-)

ja będę miał mały problem z dojazdem zdaje się, ale jestem dobrej myśli. tłumiki mi w samochodzie poszły i pech chciał, że dwa na raz.

Napisano

Witam panowie muszę was zmartwić niestety ja odpadam z powodów osobistych niestety nie mogę przyjechać SORY WIELKIE

Napisano

zalezy o co pytasz ja ostatnio złapałem ukleję z 12-14cm a ze łapie karpie potratkowałem to po macoszemu i zostawilem wedke na zywca sama sobie, po 2 godz żywiec zmienił sie w trupka wiec rzuciłem na srodek, po 5 godz patrze a wedka odjezdza zlapalem i ciagne chyba sum poszedł w zawady i tyle go widzieli, dodam iz lapalem na kule wodna przypon z 50cm

Napisano

tak z tym sie zgodze nie raz widziałem spinningistów i sam próbowałem bez efektu (prócz pstrągów, ale to wiadomo hodowlane i łatwizna) natomiast na żywca nie raz widziałem jak wyciagali szczupaki ok 60-80cm, no i te legendy o sumach..........

Napisano

Byłem tam jeszcze jeden raz.

Z ciekawości sprawdzałem jak zachowuje się narybek przy pomostach. Wrzucasz kulkę zanętową i prawie zero reakcji. Wrzucisz robaka białego to bardzo leniwie może jakaś ryba zje. Ale jest duża szansa, że doleci do dna nieruszony. Jak trochę poleży przy/na dnie to zdarza się że jakiś okonek go dziabnie. Znów nic nie złapałem a byłem na ostatnich pomostach. Teść złowił jedną karpiowatą średniej wielkości na kukurydzę.

Potem pojechałem nad narew. Narybek rzuca się po umieszczeniu w wodzie kuli zanętowej. Woda się zaczyna gotować.

Wniosek z tego mam taki, że na okoniu ryby są po prostu BARDZO przekarmione. W sumie się nie dziwię patrząc po ilości pomostów i ich zajętości. Ja jednak chyba preferuje bardziej aktywny sposób łowienia ryb.