mario Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Wielkie dzięki za odpowiedz. Łowić tam to pewnie tylko z gruntu? Na spławik to raczej nie ma sensu się nastawiać? A jeśli chodzi o zanętę to jakiej stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Powiem tak spławik i grunt tam "wszystko jest możliwe " ja kiedyś nie mogłem nic na grunt złapać a tu nagle na spławik karpiki zaczęły brać więc bierz grunt i spławik. Co do zanęty ja będę używał drobnego pelletu i pokruszonych kulek i zalanych dipem, ale tobie radze kupić zwykłej zanęty na karpia+kuku+prażone konopie ale pamiętaj to wiosna i nie syp za dużo ja sam biorę worki PVA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 I jak był ktoś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja mam się wybrać tylko zastanawiam się kiedy myślę że coś około 12,13 kwietnia. Będę łowił na 2 wędki na jednej metoda z kulką tandema top edition ultra wątroba, na drugiej pellet halibutowy w pva, przynęta kulka tandem banan krab, i jak o tym myślicie? Jakie byście polecili stanowisko? Jestem początkującym karpiarzem więc proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Dziś od 8:00 do 15:00 relaksacyjne wędkowanie, co przyniosło jednego karpia: Miałem tylko jedno branie (naprawdę ładne) i cisza. Zobaczymy za tydzień... p.s - myślałem, że będe sam, ale albo tyle ludzi bierze urlop albo... nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 A można wiedzieć na jaki smak złapałeś tego karpia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Na truskawkowy, ale nęciłem zupełnie czymś innym, więc to może by przypadek. Zauważyłem, że na kuku/pellet/inne smaki niż truskawka potrafię nałapać dużo karpi, ale tylko na truskawkę trafiają się duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Jerzj, fajny karpik. GRATKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 No graty za karpika ja lece w ten weekend zdam relacje jak było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja wybieram się we wtorek, mam nadzieję że przynajmniej ze dwa wylądują w podbieraku. A może by ktoś mógł polecić jakieś stanowisko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 i jak tam połowy? był ktoś w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Ja musiałem przełożyć wyjazd na czwartek, jak coś zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoot22 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 witam, wybiera się ktoś w sobotę, będę tam pierwszy raz, nie znam trasy i z chęcią potowarzyszył bym komuś w podróży, na dwa samochody. Jestem z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Ja byłem w czwartek i nie było najlepiej ale i nie najgorzej. Gdy złożyłem pierwszą wędkę i zarzuciłem zacząłem składać drugą wędkę nagle słysze piiiiiiiiiiiiiiiiii szybko podbiegłem i zaciąłem wędkę niestety ryba się spięła. Jak rozłożyłem wszystkie wędki po 3-4 godzinach następne branie był to karp 2,8 i za jakieś 3 godziny następne branie karp około 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 na którym pomoście łowiłeś? i na co złapałeś? i jakie są opłaty, czy coś się zmieniło w porównaniu z zeszłym rokiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 łowiłem na stanowisku 53. Tego karpia około 2kg złapałem na białego robaka ale wydaje mi się że to trochę fartownie, drugiego 2,8kg na kulkę truskawkową tandem baits , a te branie gdzie karp się spiął na kulkę banan krab tandem baits. Tak ogólnie to wydaję mi się że na razie trochę woda za zimna, następnym razem wybieram się w maju gdzieś na 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Sądząc po obłożeniu stanowisk, ktoś z Was na pewno był ostatnio Jak wyniki? Byłem w poniedziałek i nawet brania nie miałem, kombinowałem z różnymi smakami i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Byłem w piątek przed swiętami i tez cienko. Przez cały dzien jednen leszcz. Jak już ktoś coś połapał to raczej jazie jakies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 będe w ten piątek cały dzień, to zapodam jak poszło, mam juz rezerwacje nastawiam sie na karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja mam zamiar wybrać się tam jeszcze raz ale przynajmniej na 2 dni, myślę ,że wybiorę się tam po majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 No to jak był ktoś ? sory, że post pod postem ale inaczej się nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 ja byłem ale na Zegrzu (Narew wysokość Serock) , zamiast okoni szczupaki sie czepialy 40 i 55cm, bylem 3 godziny, 3 innych wedkarzy w lodce 9szt w 8 godzin. Na okonia w ten weekend musze na pewno i rowiez pytam czy ktoś był i jakie wyniki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 jade jutro (sobota) caly dzien, zdam relacje po powrocie, ktos bedzie jeszcze i na ktorym stanowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 ja lece w niedziele na 33,34,35:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 karp 5 kg na kulke truskawkę Neutral, czyli nowosc TB neutralnie wywazoną, mialem pozniej jeszcze jedno branie ale okazalo sie ze albo ryba sie spiela i haczyk zaplatal sie wokol przyponu, albo juz byl zaplatany i sie o prostu nie zaciela, mialem tez dziwny przypadek, na wszystkich wedkach po kolei mniej wiecej w tym samym czasie mialem bardzo wolne odjazdy ale w żołwim tempie, a raczej w raczym, bo podobno raki tez gustuja w kulkach, ale to dzwne bo nigdy tego nie mialem, najwyzej rozwalaly kulki i bylo pusto, a teraz wolne odejscia bo tak to chyba trzeba nazwac, chyba ze ktos ma inny pomysl, moze jakas ryba stoi i obgryza ale ciezarki pow. 100g na sztywno to tez musi miec trche powera zeby ruszyc wiec drobnica chyba nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi