Baks Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Baks z kumplem go trafilismy 29tego czerwca, po ważeniu nam wyszło ponad 15kg a waga 13.60kg była z końcówki roku 2010. Ramik zakladaj rybne śmierdziuchy najpierw kulke potem pellet, na owoce amury dobrze biorą, co do pływającej to jest Ci nie potrzebna bo tam nie ma mulistego dna a jak wiadomo karpie wciągają jak odkurzacz wszystko co jest ciekawego na samym dnie. Pellet 10mm z dziurką kup, bo bardzo ciężko jest przewiercić a kulki 18mm. Pozdrawiam No to pewnie masz racje... na oko to ciężko stwierdzić ile miał.. był na pewno ciężki:) a właściciel może mieć faktycznie nie aktualne dane... a na co Ci wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cris Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 No lece jutro zobaczymy po 3 tygodniowej przerwie czy coś się uda wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Na halibuta z pelletem rybnym. Kiedy sie wybierasz na okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Stanowisko 53 dwa jesiotry 90 i 100cm i kabel urwałem kawalek zaczepu ktory zawsze sie paletal ok 10m od pomostu, trzeba bedzie sie wybrac z hakiem i dobra linka i wyrwac chwasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 gratulacje, a na co? ja w tym miejscu zerwalem kilka zestawów z rybą nawet na haczyku, nie mam pojęcia co tam jest ale trzeba uważać bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Na halibuta z pelletem rybnym. Kiedy sie wybierasz na okonia? no teraz w week planuje jakieś połowy, ale nie wiem czy okoń czy co innego... poza tym nie rezerwowałem pomostu. a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 ja sie wybieram we wtorek na nocke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 to daj znac po powrocie jak bylo. Ja bylem 8 i 9 w sobote w nocy, jeden karp 3kg ktory nie zrobil nawet odjazdu po prostu przerzucajac zestaw sciagnalem z nim, wczesniej sygnalizator wydal dwa krotkie pikniecia!? i drugi to chyba jesiotr ktory sie spial przy samym pomoscie, generalnie wszyscy narzekali od soboty, w piatek w nocy jeszcze byly wszedzie brania a w od soboty cisza, patrzylem na cisnienie i strasznie spadlo moze to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remek71 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Podejżanie to wygląda.Zwróćcie uwagę,że najwięcej narzekań na brak brań jest w sobotę i niedzielę.Jak w weekend w maju byłem to też nic nie brało a w tygodniu wszystko pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Bo jest najwiecej ludzi, praktycznie wszystkie pomosty, jest najglosniej, najwiecej zanety idzie do wody dlatego jest tak słabiutko w weekendy... a po zawodach to juz w ogole kabaret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 bylem po i na zawodach i bylo spoko, mysle ze jest tyle ryby i nie wszyscy sypia ze ma to wplyw ale nie mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 byłem od Soboty wieczór do dzisiejszego ranka.. i kicha, pogoda zawiodła. nie dawała łowić. wody tyle ze pomosty znikną jak jeszcze trochę popada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Baks a ktory pomost na co i co z pogoda ze padalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baks Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 51-53. w niedziele tylko dało się połowic, do wieczorka. pełno wody na brzegu. jeden karpik na truskawkę. ciśnienie podobno spadło do 960... może to dlatego nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Środa nocka stanowisko 53 dwa karpie ok 4kg na smierdziele, na truskawke z 2 firm Dynamite B i TB 4 wedki i nic. 52 i 51 Rosjanie jesiotry najwiekszy 7kg. Stanowisko 8 z lodką RC koles 14,7 karp i kilka 2-3kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Na co te jesiotry łowili rosjanie jesli mozna wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 byłem na noc z ponidzialku na wtorek i jedne karpik kolo 2kg i rano karas na dokladke. Obie ryby na kukurydze na pellet nic nie bralo. Był tez wtedy ten koles na 8 z tona sprzetu i chyba wtedy dwie 6 wyciagnol : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 ja bylem wlasnie na 8.00 ale w nocy z niedz na poniedz. do 12.00, 3 karpiki kolo 4 kg, ale i tak jestem zadowolony bo byla mega burza w nocy i cisnienie z 1008 na 992 i prawie nikt nic nie lapal, a ja zmienilem w koncu TB i truskawke na wynalzaki, smaki glownie ryba i mieso i zaczelo sie ladnie dziac, tym bardziej sie ciesze ze porewolucji, bo 90% zlapanych przeze mnie ryb na okoniu to na truskawke TB. Tylko teraz koszty duze bo kulki Berkleya i Dynamite Baits niestety kosztuja, ale aroma i zachowanie w wodzie super. W przyszlym sezonie chyba zaczne krecic sam, wiadomo taniej i podwojna satysfakcja ze zlapanej ryby, moze ktos zapoda linka jak sie kreci samemu i w miare szybko, bo nie mam za duzo czasu ale karpiarstwo wciaga mnie coraz bardziej , kiedys bym nawet nie pomyslal o kreceniu kulek, nastepny etap to pewnie wiazanie przyponow, ale wlasnie wezly jest to najmniej lubiana kategoria w wedkarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 No ja po przerwie zasiadam w piatek na nocke i zobaczymy co sie bedzie działo, śmierdziuchy i owoce TB zarzuce i swoje kulęcje bede testował, ciekawe czy sie cos połasi na 29 ramik kręć przypony na grinnera haczyk jak i łaczenie przyponu z żyłką główną http://www.youtube.com/watch?v=SK8nVxXfP84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 I znów to samo śmierdziuchy okazały sie niezawodne, 2cyfrówka poszła przy pomoście bo były problemy przy podbieraniu, ale 9kg nr 67 juz sie nie wywinął, owoce totalna klapa.... Myśle, że następnym razem rozrobie jakiś środek na komary i spryskam najpierw wszystkie krzaki dookoła stanowiska bo to co sie tam dzieje to na prawde .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smash Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam wszystkich, mam takie pytanie. Jak wyglądają nocki na tym łowisku, mocno jest oblegane w weekendy? Zajęte wszystkie pomosty czy trochę luźniej niż w dzień? ;] Przewertowałem też cały wątek i nie na trafiłem na żadne informacje o tołpygach i węgorzach, da się je tam złowić? Może ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 W nocki duzo luzniej, 10 -20% pomostow zajetych to max. a teraz bedzie jeszcze mniej. Ja bylem sam w niedziele tydz. temu. Co do wegorzy to nic nie wiem co do tołpyg to sa duze sztuki 30-40kg. Koles kilka godz. sie silowal, nawet wlasciciele dali mu łódke co by z zaczepow wyciagal i bylo mu latwiej ale i tak nie dal rady po 3,5godz. zerwal zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 nie na trafiłem na żadne informacje o tołpygach i węgorzach, da się je tam złowić? Może ktoś coś wie na ten temat?Nie słyszałem tam ani o tołpygach ani o węgorzach, wg mnie ich tam nie ma, żeby się upewnić możesz zadzwonić do szefostwa i się zapytać (606 686 682 http://okon.com.pl/). Potrafisz łowić tołpygi? Nawet nie trzeba dzwonić ( http://www.okon.com.pl/gatunki_ryb.htm ):- Karp ( do 15kg ) - Tołpyga (do 40 kg ) - Karaś Złocisty - Karaś Srebrny - Okoń - Jesiotr ( do 15 kg ) - Lin - Sum ( do 80 kg ) - Szczupak ( do 15 kg ) - Pstrąg - Leszcz - Węgorz - Amur - Płoć - Sandacz - Kiełb - Wzdręga/Krasnopiórka - Jaź - Ukleja Z tego wynika że jednak tołpyga tam jest, tylko nadal pozostaje pytanie czy potrafisz ją złowić? Przegapiłem że węgorz też jest, nigdy nie słyszałem o przypadku jego złowienia na tym łowisku. Nie jestem na bieżąco, mogę nie wiedzieć o niedawnych zarybieniach, ale ryby które tam się najczęściej spotyka to: - Karp - Jesiotr - Okoń - Szczupak - Pstrąg tęczowy - Lin - Jaź - Płoć - Karaś Srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smash Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Tak, tak wiem, że są tam tołpygi i węgorze, czytałem listę gatunków na stronie tylko właśnie chciałem wiedzieć jak się to ma w praktyce, czy często są łowione, czy jest ich dużo i w jakich przedziałach wagowych, może ktoś wie bo np. o karpiu w tym wątku naczytałem się już wystarczająco ;] Wybieram się na nockę więc z chęcią dowiedziałbym się czegoś o węgorzu na tym łowisku. W tołpygi raczej nie będę celował tylko po prostu pytam z ciekawość bo nikt nic o nich nie pisał jakby ich w ogóle tam nie było. Chociaż nie powiem, że miło by było wyciągnąć tołpygę nie koniecznie pod 40kg ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarceliBombka Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 z piątku na sobote na stanowiskach 37-38 goscie zlapali wegorza, z tego co zauwazylem suma wegorza czy tolpyge ciezko jest upolowac, trzeba z nastawieniem kilka dni siedziec no i znac dobrze dno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi