smash Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamynho Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam, jak tam sytacja czytając poprzednie posty widać ze owoce w te lato zawodzą na "okoniu" jednak chciałbym sie dowiedziec czy napewno? czy nie było zadnych efektów.. Osobiscie wybieram sie od 22 do 25, jednak pogoda zaczyna sie troche stablzować.. i mam nadzieje ze "miski" sięgną po owoce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Witaj, na który będziesz stanowisku ? Ja od poniedziałku do czwartku jestem na 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamynho Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Bedziemy w trójke na stanowiskach 37 38 39, niestety znów z ciśnieniem cos sie dzieje.. Więc będzie trzeba próbowac róznych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalesku Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Ja właśnie wróciłem, wynik to dwie płocie 25cm, jedna 15cm oraz dużo drobnicy. Brania zaczęły się dopiero około 12.00. Wszystkie złowione na czerwonego inne przynęty zawodziły. Nie pomagało nęcenie. Generalnie jak widziałem to marnie było. Ludzie schodzący w ciągu dnia mieli po dwa trzy karpie 1,5-2kg. Przy mnie jeden wędkarz złowił szczupaka tak około 50cm. Jednak jak na pierwszy raz na tym łowisku to jestem super zadowolony (na małych płotkach i okoniach chociaż poćwiczyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian123_1989 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 pierwszy raz byłem na okoniu w sobotę 20.08. pomost nr 24 tak mi doradził gospodarz łowiska jakiś karpiarz zarezerwował je na noc jednak się nie zjawił odnalazłem tam wypłycenie 1,5-2m wody i tam posłałem zanętę o zapachu rybnym rakietą... łowiłem na metodę na jednej wędce 3-4 kukurydze na włosie, na drugiej bałwanek z kulek 10mm tonąca truskawka i pływająca kukurydza... efekt? do godziny 16 wyciągnąłem 12 karpi od 1,5-3,0kg i karasia ponad kilogram podobno wyniki pozostałych łowiących słabe. Następnym razem nastawię się na większego karpia wybierając tylko grubą zanętę i dostosowując średnicę kulek. Ogólnie z wyjazdu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Wróciłem właśnie z zasiadki. Rezultaty są następujące: Karpie: 8,0 kg, 9,6 kg, 10,4 kg + dużo małych Amur 7,8 kg Jesiotr 12,3 kg + trochę małych Wynik od niedzieli noc do piątku rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerzj Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 gratuluje, wyniki ładne! Ja się wybieram dziś na noc z nastawieniem na karpie. Jak z komarami? Ostatnio nawet duże ilości muggi nie pomagały, a wiązanie zestawów podczas gdy 6 komarów gryzie Cie jednocześnie w dłoń nie należy do moich ulubionych czynności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Jak z komarami? Ostatnio nawet duże ilości muggi nie pomagały, a wiązanie zestawów podczas gdy 6 komarów gryzie Cie jednocześnie w dłoń nie należy do moich ulubionych czynności... Z komarami to masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian123_1989 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Wróciłem właśnie z zasiadki.Rezultaty są następujące: Karpie: 8,0 kg, 9,6 kg, 10,4 kg + dużo małych Amur 7,8 kg Jesiotr 12,3 kg + trochę małych Wynik od niedzieli noc do piątku rano. jeśli mogę zapytać i zechcesz udzielić mi tych informacji to mam kilka pytan odnośnie Twojej zasiadki... jakie stanowisko zajmowałeś?? na co połakomiły się te 3 piękne karpie a na o jesiotr? z góry dziękuję za informacje i gratuluję wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Witaj, Stanowisko 25. Jesiotr oraz 8 kg karp na Black Marine Halibut Pellet 20 mm. Karp 9,6 na kulki Gulp - Squid & Liver Karp 10,4 na kulki Gulp - Pineapple Fever Amur na kulki Gulp - Fresh Fruit One Dużo brań było właśnie na pellet oraz na kulki Squid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian123_1989 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 jeszcze jedno pytanie z mojej strony... jak nęciłeś ziarna, pelet i kruszone kulki czy coś innego?gdzie umieszczałeś zestaw na tym 1,5m wypłyceniu?? na metodę padły te ryby czy zestaw z ciężarkiem?... mam zamiar jeszcze raz w tym sezonie wybrać się na OKONIA i zbieram potrzebne informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Nęcenie to pelet 20-25mm i kulki 16mm na ~30m od brzegu (górka ~2m głębokości/na wprost pomostu). Zestaw z ciężarkiem i kiełbaską PVA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamynho Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 To i my wrócilismy.. stanowiska 37 38 39 pobyt od 22 do 25 Wyniki to: Karpie: 11.4 kg 6.6kg i 7kg reszta czyli około 50 sztuk( na 3 pomosty) w granicach 2-5kg z przewagą tazkich po 3,5 kg.. Trafiły się również 4 jesiotry ale najwiekszy "aż" 4kg. Padł również Amur o wymiarze 7kg. P.s. Soyale napisz pozniej jak było na jarosławkach!!:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soyale Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie pojechałem.. siedzę właśnie na łowisku Gosławice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian123_1989 Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 stanowisko 25 środa 31 sierpnia między godz 7 a 19 złowiłem 14 jesiotrów największy troszkę ponad metr oraz niewielkiego karasia na kulke TB RYBA 18mm. Miałem także piękny wyjazd ze szpuli prawdopodobnie karpiowy ale ryba się nie zacięła niestety. Pod wieczór komary nie dały łowiącym żyć wszyscy w popłochu uciekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 ja byłem w środe i czwartek na 32 i złowione zostało okolo 30 karpi w tym 3 po około 6 kg I dwa karasie po 37 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mregal Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 witam serdecznie wszystkich Mam dwa pytania. 1) z jakim wyprzedzeniem powinno sie rezerwować stanowiska ? 2) czy na takim pomoście zmieszczą sie dwie osoby które będą mogły łowić po dwie wędki ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 1) Zależy czy chcez w weekend jechac czy w tygodniu. 2) Lepiej zarezerwowac dwa zeby wieksza ryba wam nie splątała ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 był ktos mozeza 7 dni sie znowu wybieram?? jak tam wyniki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mregal Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Witam w przyszły weekend bede pierwszy raz tam, mam pytanie. Czy sa tam do wypozyczenia stojaki pod wędki takie: Bo bez tego raczej ciężko bedzie się łowiło na pomoście na grunt prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 nie ma chyba ale normalne okraczki włożysz w pomost jakims sposobem mi sie zawsze udawało ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 ja byłem z bratem i ze szwagrem 10 września na stanowiskach 25, 26 i 27 nęcone było kulkami i pelletem jak i również zanętą trapera i nie mieliśmy ani jednego brania, klapa totalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 bede na okoniu w sobote i niedziele na stanowisku 32 a potem 26 powiem wam co sie udało wyciągnąc po wypadzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 powiem wam co sie udało wyciągnąc po wypadzie ;]Byłbym wdzięczny za informację, kiedy planują zarybić pstrągiem. Może już zarybili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi