bimbelek Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś z Was był nad zalewem Klimkówka? Chodzi mi dokładniej czy ktoś z Was łowił tam ryby? Jeżeli tak to w jakich miejscach najlepiej próbować? Wybieram się tam pierwszy raz i nie wiem czego mogę się spodziewać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam.Mam pytanie. Czy ktoś z Was był nad zalewem Klimkówka? Chodzi mi dokładniej czy ktoś z Was łowił tam ryby? Jeżeli tak to w jakich miejscach najlepiej próbować? Wybieram się tam pierwszy raz i nie wiem czego mogę się spodziewać. Pozdrawiam. Wędkowałem tam, najlepiej rozłożyć majdan zaraz po wjeździe w strefę płatną dalej nie ma co sie pchać bo ciezkie dojscie. A tam przy wjeździe jest piasek i łagodne zejscie do wody, holowanie ryby cudowne. Bylem tam 2 lata temu wiec moze cos sie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bimbelek Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 A o jaką strefę płatną ci chodzi? Ja w tym roku płaciłem składki i powiedziano mi że Klimkówka nie posiada dodatkowych opłat. Że bez problemu mogę łapać tam ryby na opłaty ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Chodzi zapewne ze wjazd nad wode jest płatny bo to teren prywatny. Przynajmniej jak łowiłem tam z 6 lat temu. Wtedy był ładny szczupak, okoń. Bardzo grube karasie, leszcz płocie i klenie. Łowiłem tam tylko kilka i jak widać dość dawno temu, więc nie wiem jak jest tam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 luk1234 ma całkowitą racje. Chodzi tylko i wyłacznie o wjazd nad wodę tam jest parking niedaleko i siedzi cieć w budce i pobiera opłaty za wjazd. Jeżeli jestes nastawiony na zasiadkę na rybki spokojnego żeru to wyśmienite miejsce, dno muliste brak zaczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Armath Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o ryby to można naprawdę pięknie połowić. Karaś, leszcz, płoć, okoń, szczupak, sandacz, kleń.... Jeśli chodzi miejsce połowu można wybrać się na tzw. cofkę, czyli miejsce najbliżej położone Uścia Gorlickiego. Sam łowie tam z gruntu. Auto zaraz koło siebie na widoku, bardzo dobry dostęp do wody. Można również próbować dostać się do wody różnymi zjazdami. Na pewno pierwszy i drugi zjazd jadąc od strony zapory nada się do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 A jak jest teraz ? Mam okazje kupić tam domek za grosze i się zastanawiam czy warto, bo zawsze chciałem coś kupić nad Czorsztynem a z tego co piszecie to naprawdę fajne łowisko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Łukasz789 napisał: A jak jest teraz ? Mam okazje kupić tam domek za grosze i się zastanawiam czy warto, bo zawsze chciałem coś kupić nad Czorsztynem a z tego co piszecie to naprawdę fajne łowisko jest. Cudów nie ma! Coś czasem się jeszcze trafi ale to już nie jest to co jeszcze kilka lat temu Owszem trafiają się ładne okazy drapieżników ale sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Witam brać wędkarską. Przepraszam za odgrzewanego kotleta, ale mam pytanko, wybieram sie w Gorlice na delikatnu urlop końcem sierpnia początkiem września, zastanawiałem sie nad wędkowaniem w Klimkówce, głównie nastawiam sie na spinning i poszukiwanie okonia. gdzie warto sie kierować?? Jakieś sugestie?? Nigdy nie byłem nad tym jeziorkiem więc każda przydatna informacja bedzie dla mnie przydatna. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryk1957 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Panowie bardzo niski stan wody i z wodą jada nadal. O białej rybie trzeba zapomnieć, chyba że w wymiarach do 15 cm.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi