Miro1956 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 mrealm77, dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berzer Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Witam, Tez zaczynam zabawe z metoda gruntowa. Rowniez uzywalem tychze sygnalizatorow i nie polecam, same problemy - przynajmniej jak dla mnie. Teraz uzywam bombki podwieszanej na zylce i jest o niebo lepiej. Bomba wpieta w zylke, a sznurek od bombki podwiazany do stojaka i po zacieciu i podniesieniu wedziska bombka "odpada" nie przeszkadzajac w zabawie z ryba Uzywam dwoch rodzai, oto one: Ja mam inne pytanie dotyczace w sumie poniekad sygnalizacji bran - mianowicie ulozenie wedziska. Czy szczytowka wedki (przypominam, ze nie stosuje metody drgajacej szczytowki tylko metode w ktorej wskaznikiem bran jest omawiana wczesniej "bombka") powinna byc jak najblizej lustra wody aby jak najmniej zylki bylo narazonej na podmuchy wiatru i np. lekkie fale jeziora czy nie jest to zbyt istotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Szczytówka blisko wody tak aby wiatr nie wyciągał żyłki. możesz nawet wsadzić szczytówkę do wody tak jak podczas łowienia odległosciówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaSia Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Witam Mam pytanko moze glupie ale mam z tym dylemat... Czytalem gdzies ze przy polowie DS nalezy wedke ustawic na jednej podporce w miare jak najwyzej i o 90stopni od miejsca zarzutu, lecz przy polowie gruntowym z sygnalizatorem zamiast drgajacej szczytowki uzywajac malpki nalezy wedke ustawic na 2 stojakach by lezala ona plasko (takze ustawiajac 90 stopni po zarzucie)? Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Przy połowie na DS ustawiasz wędkę tak żeby żyłka z wędka tworzyła kąt trochę większy niż 90st. aby podczas branie szczytówka miała jak się wygiąć. Gdy łowisz z podwieszanym sygnalizatorem wędkę ustawiasz w jednej linii z żyłka żeby szczytowa przelotka nie stawiała oporu gdy ryba będzie pociągać za żyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Widzialem fajny patent do lowienia na DS i drgajace szczytowki. Blacha - o dl 30cm i wys 20 cm.2 sztuki, pomalowana na bialo z pomalowana podzialka co 1 cm najlepiej na czarno.Blachy mocujemy na podporkach za pomoca nitow lob spaw. Kije usawiami na podporkach na wysokosci oczu,na przeciwko siedzenia a blachy z 10 cm od szczytowek na podzialce. Tak to ma mnie wiecej wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Miro1956, stare to jak świat angole to wymyslili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 snoek3, zgadza sie tyle ze rzadko sie to widzi a jest naprawde bardzo skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 zgadza sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Jeszcze kawał żelastwa ze sobą nosić. Jak sobie ustawisz 2 szczytówki blisko siebie to też zauważysz nawet najmniejsze odgięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubix71 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam zamiar kupić taki rodzaj sygnalizatora : ORYGINAŁ SYGNALIZATOR BRAŃ NA SZCZYTÓWKE 3mm+5mm: http://allegro.pl/oryginal-sygnalizator-bran-na-szczytowke-3mm-5mm-i1753505577.html Czy on będzie lepszy niż tradycyjna "bombka" , będzie go widać za dnia (w słońcu) , czy w ogóle jest sens??? Proszę o porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Widziałem to w "akcji", nie warto. Strasznie nie czułe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 W dzień to tylko drgająca szczytówka jak łapiesz na feedera ,albo bombka ,a jak chcesz łowić w nocy to kup sobie dzwoneczek na szczytówkę ,albo jakiś tani elektroniczny sygnalizator brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość drewniany Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Zależy mój wujek łapie węgorze i taki sygnalizator jest bardzo dobry ale na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 No i ja dołożę zdanie Od siebie:) Kupiłem ten sygnalizator a nawet 3sztuki jak tylko wszedł na rynek..Szczerze??łowię tylko Feederem i powiem ze wolę w nocy wpatrywać się w świetlik na szczytówce niż korzystać z tego sygnalizatora świetlnego...Jest Bardzo nie czuły!!!!!!Nie wskazuje delikatnych brań!!!Możecie nie wierzyć ale miałem ostatnio branie sumika 2kg oczywiście wrócił do wody ale ten bajer nic mi nie pokazywał..dobrze że świeciłem latarką na szczytówkę to chociaż brania widziałem..A na tym sygnalizatorze musi coś porządnie walnąć żeby zmienił kolor.....Podsumowanie??::::NIE POLECAM!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinol11 Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 ja stosuje hangery lub swingery dobrze widać na nich brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Na pewno nie tak dobrze jak na Feederze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le3o Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Na łowisku znalazłem coś takiego : To jest podobno sygnalizator podwieszany wie ktoś może jak to się zakłada ? Może mi ktoś dokładnie to opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Oczko koło tego ''patyka'' zaczepiasz o przelotkę , a drugie oczko z bombką na żyłkę , czyli jak tradycyjną bombkę ,widziałem też że nie którzy nawet zarzucają wędkę nie zdejmując tego sygnalizatora,ale wydaje mi się że szkoda wędki jak takie coś stuka w blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 witam a jakis w miare sygnalizator do 40-50 pln zna ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 witam a jakis w miare sygnalizator do 40-50 pln zna ktoś? Może trochę więcej informacji? Ma to być typu elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarcinMistkowsk Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 łowiąc białą rybę na drgającą patrzcie na żyłkę nie szczytówkę. Zatniesz nawet niemrawo ssące rybki Jak jest fala to tylko pierścień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi