Skocz do zawartości
Dragon

wybór spinningu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziękuje za szybką reakcje,

a czy wiecie gdzie dostane takie przelotki(typu SiC, nie musi być fuji) ponieważ u mnie trzeba zamawiać i czekać.

Mozna kupić przelotki gdzieś na necie??

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Heh suwmiareczke mam w domu..

Jeszce jedno pytanko skąd moge się dowiedzieć jaki mam model przelotki??

Zauważyłem że są stosowane rózne oznaczenia.

Napisano

co do modelu to niemam pojęcia ;) w zwyklych SiC to wydaje mi się, że w tym przedziale cenowym to nie ma prawie różnicy ;) aaaa jest KOLOR ale to tylko estetyka ,chodz np, dla mnie aż bo jesli chodzi o wędki i sprzęt jest bardzo ważna

co do suwmiarki 0.2-0.3mm zaduza albo zamala to jest duża różnica. Zwykłą sówmiarką nie żmierzysz tego, chyba ze masz elektroniczną co mierzy mm po przecinu ale to gwoli scislosci ;)

Pozdrawiam!

Napisano

Mam pytanko co do spiningu.

Proszę o pomoc w doborze jakiegoś spinu. Będę łowił z brzegu w starorzeczach i rzece Narew.

Ta wędeczka mogła by być długości 2,70 do 3,00 m, cw. tak np 10-40 cena 200-300 zł

Co do kołowrotka to zdecydowałem się na Robinson Marshal 210 nie wiem czy dobrze ale podobał mi się.

Bardzo proszę o pomoc w wyborze wędki.

Pozdrawiam

Napisano

No witam na pokladzie :)

Ja proponuje sie przejsc do sklepu wedkarskiego (mozez byc bez kasy, ale karteczki nie zapomnij) i poprosic sprzedawce lub sprzedawczynie zeby Ci pokazal(a) kijki ktore by wypelnily Twoje kryteria.

Na kijki wrzcuasz kolowrotki , poprosisz o modele do spiningu w Twoim przedziale cenowym i je ogladasz oraz "macasz" - maja luz na korbce? jak sa wykonane? jak Ci lezy w rece itd.

Zapisujesz sobie kijeczki te ktore Ci pasuja i z jakim kolowrotkiem...wtedy mozez nam przedstawic przez Ciebie wybrany sprzet. Ludzie ktorzy mieli jakies doswiadczenia z pewnym kijem lub kolowrotkiem pewnie sie odezwa.

Ciezko jest polecic jakis konkretny model kijka. Musi TOBIE lezec w rece.

Nie rob bledu jak Wedrowniczek (byla sprawa dzien lub dwa temu) - kupil sprzet i nie lezy mu w rece - z czego wnioskuje ze nie chce nim juz lowic.

Pozdrawiam

Napisano

Skaner, Witam zimka na forum. Tomek_N dobrze Ci radzi, my podamy Ci jakieś tam modele a one mogą Ci nie leżeć w ręce. Kij dopasuj do siebie a nie do gustów innych. Radzę abyś przejrzał w sklepie i podał na forum dokładne modele i wtedy na pewno doradzimy Ci który z tych wybrać.

Ja też łowię głównie na Narwi naszej podlaskiej i kiji specyficznych tu nie trzeba :wink:

Mam trochę znajomków w sklepach w Białymstoku to mogę Ci doradzić gdzie chłamu nie wcisną ale niestety oferta w tych sklepach nie jest porażająca no i ceny często nieprzeciętne :lol: ale zawsze coś można wybrać.

Odezwij się jak tam z tymi sklepami. achaa z tym uważaj http://www.wabik.eu/

Napisano
Dla zainteresowanych sklep: Szczecin - Manhatan

Bogdan na Manhatanie ma kije Berkleya :shock::shock::shock::shock: No dawno u niego nie byłem ale on raczej zaopatrywał się na jednym z warszawskich stadionów :mrgreen::wink:

Napisano

Jakośc tych kijków z pewnością stadionowa :grin::grin: na 90 % jestem przekonany że nie jest to żaden orginalny Berkley - cena nie jest/była wspól mierna. Pozatym przeglądnąłem pare stron Berkleya (głównie made in US ) i ... a szkoda gadać utopione pieniądze :sad::evil::evil::sad: już na 100% jestem pewien :evil::evil:

artech: możesz coś powiedzieć o kijach Prologic Savagear MP Predator 9’ 20-60g - z pewnością nie jest z bazaru ani stadionu :grin::mrgreen::grin:

Napisano
artech: możesz coś powiedzieć o kijach Prologic Savagear MP Predator 9’ 20-60g - z pewnością nie jest z bazaru ani stadionu :grin::mrgreen::grin:
Niestety nie znam ani modelu ani nawet firmy
Napisano

Dzięki dobrze radzicie to wiem, ale u mnie nie ma takiego sklepu co by się do niego poszło i można by było wybrać wędeczkę, a to tej firmy, a to innej, a to jeszcze w modelach pomarudzić - 4 kije na krzyż i pare dziwnych młyneczków i jeszcze troche czegoś nieokreślonego.

To tak se mogę popasować do ręki (obrazki z internetu) :cry:

Tak więc tylko opinie typu tego badziewiu nie kupuj, albo w tej cenie to to jest HICIOR!

mi pozostają no i doświadczenie kolegów łowiących na tej lub podobej rzece (warunkach)

A tak zapytam keri z tym sklepikiem o co chodzi bo na stronce byłem i nawet nieźle zaopatrzony, aceny raczej w normie :?:

Napisano

Ja czytałem już nieco ale znużony padłem.

Odniosłem wrażenie, że to jakiś fanklub Dragona, a co z innymi firmami - są - czy jak to mówią starożytni indianie dorą wędką może być każda wędka pod warunkiem że..................................jest to DRAGON :wink:

Napisano

Nie koniecznie Dragon, ja sobie chwalę Robinsonka Dynamicka, ale nie wiem jakie teraz robią, mój ma koło 5 latek :wink: Kolega chwali sobie Mikado też z przed 5 lat :mrgreen::mrgreen: ale ostatnio kupił taki sam kijek nowy, tyle że dosyć długo szukał ale się udało.

Gość wobler129
Napisano

Ja również mogę polecić kijki Mikado :mrgreen: Mam dwa. Jeden ma 2 lata ( i wszystko jest wporządku ) a drugi dopiero niecały tydzień :lol: Ale nad wodą już był :cool:

Napisano

Oki, to już wiem że są inne firmy (co do Dragona to nie mam uprzedzeń).

Mam prośbę odnośnie Mikadówek bo może w tym segmemncie coś trafię.

To można by tak dokładniej: jaki np. model, cw, długość itp, bo ja praktycznie i tak nie mogę sprawdzić(tzn. przymierzyć się, powyginać , potrząchać, ...kijaszkiem), więc mogę polegać jedynie na Wszym doświadczeniu.

No chodzi mi o takie tam np.: mam taki to a taki model nigdy mnie nie zawiódł, jesteśmy ze sobą na dobre i na złe, ślub był nad wodą i do dziś jesteśmy razem polecam. :roll:

Wiem że nikt za mnie nie podejmie decyzji, ale pomoc w wyborze będzie nieoceniona za którą z góry Dziękuję.

PS To niekoniecznie musi być Mikado

Napisano
jaktam przelotka ?;> :) :)

No jest problem bo nigdzie nie moge dostac oryginalnej.

Dopiero mają mi zamówic, a moze ma ktos taką przelotke na sprzedaż???

A, samo sciaganie bajecznie proste, tylko nie mam teraz co założyc:D:D

Pozdro

Napisano

Jak nie mikado bierz Dragona!!!:))

W ciemno, kwestia czy Ci w ręce będzie leżał.

Na początku jak czytałem forum tez myślałem że to jakis FAnKlub Dragon.

Ale jak powędkujesz kijem Dragona, będziesz wiedział o co w tym chodzi.

Nie mam uprzedzeń do innych producentów, po prostu Dragon mi leży i już.

Życze powodzenia w wyborze.

Napisano
Odniosłem wrażenie, że to jakiś fanklub Dragona
jak czytałem forum tez myślałem że to jakis FAnKlub Dragon
:lol::lol: Racja jest tu wielu Dragono Fanów ale chyba tak wypada :grin:
A tak zapytam keri z tym sklepikiem o co chodzi
Chodzi o to że tam najlepiej wybrać się po konkretny upatrzony wcześniej sprzęt, żadnych porad od sprzedawcy bo wciskają kit maxymalnie.