Gość Anonymous Napisano 21 Stycznia 2005 Share Napisano 21 Stycznia 2005 Witam spiningistów,czy moglibyście polecić mi uniwersalny 3m kij spiningowy.Do łowienia na woblery oraz mniejsze i średnie gumy.Coś w granicach do 450 zł, z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Stycznia 2005 Share Napisano 21 Stycznia 2005 o kolego pokaźna kwotka jak na sam kijek, czy może to ma być kijek z kołowrotkiem? a tak w ogóle to nie do końca jestem przekonany czy "uniwersalny" kij to jeszcze istnieje , a czy jesteś pewien że jest ci potrzebna taka długa wędka, ja z powodzeniem łapie na 2,40 i to nie tylko z łódki, a jest jeszcze 2,70 może wystarczy. a tak w ogóle to się nie śpiesz, pooglądaj, pomacaj, weź ze sobą kołowrotek (jeżeli masz już ten przeznaczony do tej wędki którą zamieżasz kupić) zamocuj go do kija który oglądasz i pomachaj nim trochę, przejżyj i 100, ażuznasz że to ten, który najlepiej leży w ręce. konkretnej marki i modelu ci nie podam bo jest ich bardzo dużo i nie sposób ich tu wymienić. ja używam Robinson Dynamic ultra power jig cw. 8-30g dł. 2,40 i muszę przyznać że ten kijek sprawuje mi się bardzo dobrze chociaż na okonie to muszę kupić coś lżejszego. i jeszcze jedno za takie pieniądze to może kupić dwa tańsze jeden delikutaśny np. do 7g i drugi do 30g. powodzenia i pozdrawiam, udanych zakupów i obfitych połowów. Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 21 Stycznia 2005 Share Napisano 21 Stycznia 2005 Dzięki za pomoc,chyba masz rację,że każdy kij powinien być sprawdzony w dłoni.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Lutego 2005 Share Napisano 15 Lutego 2005 Witam ja lapie z lodki na jeziorze , plytkim bo tak na glebokosci 2-3 m miejscami moze glebiej , kijem cormoran corrigator 2,4 m cw. do 40g , zalecane 20 g. , lapie na lekkie przynety do kilkunastu gram i ten kijek sprawdza sie swietnie, dobrze go "czuje". lapalem raz tym kijem na wisle w nurcie grubsza "blacha" z brzegu i tam nie sprawdzil sie , wyginal sie tak jakbym ciagnal rybe, lepszy bylby kij dluzszy i sztywniejszy, dlatego musisz wziac pod uwage to gdzie i na co lapiesz , ew. z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Lutego 2005 Share Napisano 15 Lutego 2005 dodam, ze lowienie na delikatniejszy sprzet daje duzo frajdy bo czujesz kazde szarpniecie ryby a to wg mnie jest kwintesencja spiningowania, i zainwestuj w plecionke jak masz kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Lutego 2005 Share Napisano 15 Lutego 2005 i pamietaj, ze na sprzet pierwszy lapie sie wedkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 7 Sierpnia 2005 Share Napisano 7 Sierpnia 2005 Wlasnie przymierzam sie do zakupu spinningu zastanawiam sie miedzy: Shimano Alivio 2,7m 5-20g okolo 90zl Shimano Catana 2,7m 5-20g okolo 139zl Orion 2,70m 5-20g okolo 80 zl Nastawiam sie najbardziej na okonie, pewnie rowniez czasami zapnie sie jakis niewielki szczupaczek, oraz pewnie czasami zawedruje na rzeczke (brda) w poszukiwaniu pstraga. Ktory kijek polecacie jako srednio poczatkujacemu, przynety lekkie (blaszki, gumki, woblerki). Najwazniejsze aby cena nie byla zbyt wysoka poniewaz ciezko z pieniedzmi. Oraz jeszcze jedno pytanki jaki kolowrotek do tego ( cena... ) bylby odpowiedni (jest to sprawa w tej chwili drugorzedna). Podrawiam i dziekuje z gory za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 7 Sierpnia 2005 Share Napisano 7 Sierpnia 2005 Zdecydowanie polecam serię Shimano, jesli masz troszke wiecej kasy to proponuje Conger Tiger Cross Maxx cw 3-18 w cenie okolo 120 zl. Do tego kolowrotek polecam dwa: Okuma Pulzar okolo 70 zl Lub Shimano Alivio (ja akurat mam 2000R) cena okolo 80 zl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 8 Sierpnia 2005 Share Napisano 8 Sierpnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 9 Sierpnia 2005 Share Napisano 9 Sierpnia 2005 chyba jednak skusze sie na kongerka u mnie w sklepie 125 zl, czy to dobry i sprawdzony kijek, prosze o szybka odpowiedz, i czy 3,18 lepiej czy moze 5,25 gr cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 10 Sierpnia 2005 Share Napisano 10 Sierpnia 2005 chyba jednak skusze sie na kongerka u mnie w sklepie 125 zl, czy to dobry i sprawdzony kijek, prosze o szybka odpowiedz, i czy 3,18 lepiej czy moze 5,25 gr cw I to będzie Twój błąd Napisali Ci koledzy ... shimano ... nawet miade in chyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Sierpnia 2005 Share Napisano 15 Sierpnia 2005 A ja o Kongerkach słyszałem wiele dobrego, nie używałem ich niestety więc z całą odpowiedzialnością nie mogę polecić, co się natomiast tyczy kołowrotkó Shimano made in China to już na tym forum wspominałem w dziale kołowrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 19 Sierpnia 2005 Share Napisano 19 Sierpnia 2005 a ja mam orion jig 3-18g i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Sierpnia 2005 Share Napisano 19 Sierpnia 2005 Shogun a co teraz NIE jest made in CHYINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 27 Sierpnia 2005 Share Napisano 27 Sierpnia 2005 Shogun a co teraz NIE jest made in CHYINA Miniek .... czytaj uwaznie A TERAZ to ... chyba wszystko jest made in china. Prawie wszystkie cześci rowerowe Shimano są klepane w bambusowych strzechach przez skośnookich. To samo dotyczy wedkarstwa, optyki (lunety celownicze, lornetki, teleskopy), ubrania, firamki, ... i tam można wymieniać. Ale ja jestem made in POLAND i jestem z tego dumny A jesli chodzi o "Kongera" ... hmmm. Postanowiłem sprawdzic to namacalnie nie opierając się na opiniach "innych" i klepiąc dziobem jak papuga, bo nie o to chodzi. Kupiłem coś, co mogło spełnić moje oczekiwania. Padło na Vectoron-a, cw 10-35 g, dł. 2,15 m, krótki dolnik. Odkupiłem go od kolegi za 110 zł - nie leżał mu w dłoni Nie były to duże pieniądze, więc czemu nie ... Jakby co, zawsze teść przyjmie jako tyczkę pod pomidory http://www.konger.pl/index.php?page=2&szuk=108018215 I tak ... pierwsze wrażenie OK ładnie leży w łapie, ładnie wyglada. A tera do roboty Zapiąłem do wędusi Tice Libre SA 3500 z plecionką (chodzi o przelotki sic ... ile wytrzymaja ). Dwa tygodnie katorgi na kogutach o masie od 8 do 35 gram i oto moje spostrzeżenia: 1. po zapieciu kołowrotka w tzw. "ergonomicznym uchwycie" trzeba go dowalić - dokręcić na maxa, bo inaczej lata na boki 2. po kilku dniach zdjałem kolowrotek do przesmarowanie i ... stopka kołowrotka była zdarta, powygryzana, co świadczy o niespasowaniu powierzchni przylegajacych 3. mój sposób trzymania wedki (wszystkie palce przed kołowrotkiem na jego stopce) spowodował, że wypukłość na "ergonomicznym chwycie" musiałem potraktować pilnikiem i zedrzeć nie co tworzywa, które skutecznie uwierało mnie w kant dłoni. To rzecz indywidualna i osoby, które trzymaja stopkę kołowrotka pomiędzy najmniejszym palcem a palcem serdecznym już tego problemu nie będą miały 4. pierwsze rzuty ... kogut 8 gram i faktycznie ... na nim kijek zachowuje sie jak kij od szczotki, tzn totalny brak tzw dopału z kija przy wyrzucie. Ale przy 12 gramach ... malina Założyłem główke 30 g i miłe rozczarowanie ... dopał jest nadal i to całkiem, całkiem No to jak dobrze poszło z 30 g, to teraz 35g, celem określenia granicy górnej. Rzut i ... poszedł jak strzała. Aż mnie przytkało Nie trzeba płynnie operowac kijkiem przy wyrzucie, ale na główce 35 g mozna walic "z bata" BRAWO 5. pierwsze branie i pierwsza ryba - sandacz 58 cm. Branie bardzo wyczuwalne ale przypominam, ze na kolowrotku była plecionka Ugięcie kijka podczas holu typowo szczytowe na dł. ok. 60-80 cm. Dolnik ani na milimetr - i o to mi chodzi Ładnie trzymał rybkę i amortyzował jej figle migle przy powierzchni. Bardzo mi sie pod tym wzgledem kijek spodobał Itd. aż do zaciecia rybki ... oceniam ja na ok. 8-10 kg. Piękne ugięcie, piękna praca blanku (dolnik PRAWIE sie nie ugiął), dolnik ładnie zapierał sie o przedramię (BRAWO ) , ale ... słychac było niepokojące ... jakby to nazważ ... stuki Początkowo myślałem, ze dobiegaja ze złącza, ale nie, złącze było OK. Ładnie sie trzymało Okazało sie, że to był wynik minimalnego uginania sie dolnika i "stukania" o wewnętrzną część "ergonomicznego chwytu" No i trzeba napisać, że czuć było jak przy zrywach ryby kołowrotek miał zamiar wyskoczyć z zacisku - kolebał sie na wszystkie strony Jeśli chodzi o rybkę ... pod pontonem, kiedy była targana na chama do powierzchni (w koło było pełno haszczy, korzeni i innych, dzieki którym dajac rybie luz straciłbym ją) .... nagle z wody wyskoczył sam kogut ... jak z pracy I tyle ja widziałem 6. Jesli chodzi o łącze (skład) musze powiedzieć, że raz założony nie trzeba było go dociskać, przekręcać, jednym słowem ... dobrze spasowany .... BRAWO 7. po holu tej rybki, na brzegu dokładnie przejżałem kijek i ... blank OK, bez ryski. Gorzej z mocowaniem przelotek. Z wyjątkiem szczytowej i tej pierwszej za kołowrotkiem na dolniku ... popękał lakier na omotkach. Na przelotce pierwszej od dołu na szczytówce a drugiej od kołowrotka do tego stopnia, że przelotka mozna było kręcić na boki po 5 mm w lewo i prawo. Gdybym sie do niej przyłozył pewnie bym ja wyjał z omotki gołymi palcami 8. Rozmieszczenie przelotek jednostopkowych - w/g mnie IDEALNE - BRAWO 9. Przelotka szczytowa po traktowaniu plecionką i pozostałe przelotki - bez ryski - BRAWO 10. korek na dolniku - pierścienie można liczyć bez kłopotu a to za sprawą pęknięć a właściwie rozklejenia sie pierścieni. Korek z duza ilościa "raków", szpachla wypłukała sie bądź tez wytarał - DO BANI Reasumując .... oceniam go na dostateczny. Zachwycił mnie praca blanku, rozkładem przelotek, wyważeniem z Tic-ą. Załamał mnie natomiast mocowaniem przelotek, chwytem kołowrotka i korkiem. Jeśli przeczyta to "ktoś" z KONGERA .... Panowie, ten kijek może być wspaniałym wyrobem, ale .... poprawcie w nim trzy podstawowe rzeczy, które go dyskwalifikują. Z korkiem ... rzecz wygladu, nie mająca wpływ na właściwości urzytkowe, ale mocowanie kołowrotka i przelotek Tyle w temacie Kongera Vectron. Postaram sie zrobić fotki i udokumentować to "wzrokowo" by była jasność w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Sierpnia 2005 Share Napisano 27 Sierpnia 2005 Shogun a co teraz NIE jest made in CHYINA Miniek .... czytaj uwaznie A TERAZ to ... chyba wszystko jest made in china. Prawie wszystkie cześci rowerowe Shimano są klepane w bambusowych strzechach przez skośnookich. To samo dotyczy wedkarstwa, optyki (lunety celownicze, lornetki, teleskopy), ubrania, firamki, ... i tam można wymieniać. Ale ja jestem made in POLAND i jestem z tego dumny A jesli chodzi o "Kongera" ... hmmm. Postanowiłem sprawdzic to namacalnie nie opierając się na opiniach "innych" i klepiąc dziobem jak papuga, bo nie o to chodzi. Kupiłem coś, co mogło spełnić moje oczekiwania. Padło na Vectoron-a, cw 10-35 g, dł. 2,15 m, krótki dolnik. Odkupiłem go od kolegi za 110 zł - nie leżał mu w dłoni Nie były to duże pieniądze, więc czemu nie ... Jakby co, zawsze teść przyjmie jako tyczkę pod pomidory http://www.konger.pl/index.php?page=2&szuk=108018215 I tak ... pierwsze wrażenie OK ładnie leży w łapie, ładnie wyglada. A tera do roboty Zapiąłem do wędusi Tice Libre SA 3500 z plecionką (chodzi o przelotki sic ... ile wytrzymaja ). Dwa tygodnie katorgi na kogutach o masie od 8 do 35 gram i oto moje spostrzeżenia: 1. po zapieciu kołowrotka w tzw. "ergonomicznym uchwycie" trzeba go dowalić - dokręcić na maxa, bo inaczej lata na boki 2. po kilku dniach zdjałem kolowrotek do przesmarowanie i ... stopka kołowrotka była zdarta, powygryzana, co świadczy o niespasowaniu powierzchni przylegajacych 3. mój sposób trzymania wedki (wszystkie palce przed kołowrotkiem na jego stopce) spowodował, że wypukłość na "ergonomicznym chwycie" musiałem potraktować pilnikiem i zedrzeć nie co tworzywa, które skutecznie uwierało mnie w kant dłoni. To rzecz indywidualna i osoby, które trzymaja stopkę kołowrotka pomiędzy najmniejszym palcem a palcem serdecznym już tego problemu nie będą miały 4. pierwsze rzuty ... kogut 8 gram i faktycznie ... na nim kijek zachowuje sie jak kij od szczotki, tzn totalny brak tzw dopału z kija przy wyrzucie. Ale przy 12 gramach ... malina Założyłem główke 30 g i miłe rozczarowanie ... dopał jest nadal i to całkiem, całkiem No to jak dobrze poszło z 30 g, to teraz 35g, celem określenia granicy górnej. Rzut i ... poszedł jak strzała. Aż mnie przytkało Nie trzeba płynnie operowac kijkiem przy wyrzucie, ale na główce 35 g mozna walic "z bata" BRAWO 5. pierwsze branie i pierwsza ryba - sandacz 58 cm. Branie bardzo wyczuwalne ale przypominam, ze na kolowrotku była plecionka Ugięcie kijka podczas holu typowo szczytowe na dł. ok. 60-80 cm. Dolnik ani na milimetr - i o to mi chodzi Ładnie trzymał rybkę i amortyzował jej figle migle przy powierzchni. Bardzo mi sie pod tym wzgledem kijek spodobał Itd. aż do zaciecia rybki ... oceniam ja na ok. 8-10 kg. Piękne ugięcie, piękna praca blanku (dolnik PRAWIE sie nie ugiął), dolnik ładnie zapierał sie o przedramię (BRAWO ) , ale ... słychac było niepokojące ... jakby to nazważ ... stuki Początkowo myślałem, ze dobiegaja ze złącza, ale nie, złącze było OK. Ładnie sie trzymało Okazało sie, że to był wynik minimalnego uginania sie dolnika i "stukania" o wewnętrzną część "ergonomicznego chwytu" No i trzeba napisać, że czuć było jak przy zrywach ryby kołowrotek miał zamiar wyskoczyć z zacisku - kolebał sie na wszystkie strony Jeśli chodzi o rybkę ... pod pontonem, kiedy była targana na chama do powierzchni (w koło było pełno haszczy, korzeni i innych, dzieki którym dajac rybie luz straciłbym ją) .... nagle z wody wyskoczył sam kogut ... jak z pracy I tyle ja widziałem 6. Jesli chodzi o łącze (skład) musze powiedzieć, że raz założony nie trzeba było go dociskać, przekręcać, jednym słowem ... dobrze spasowany .... BRAWO 7. po holu tej rybki, na brzegu dokładnie przejżałem kijek i ... blank OK, bez ryski. Gorzej z mocowaniem przelotek. Z wyjątkiem szczytowej i tej pierwszej za kołowrotkiem na dolniku ... popękał lakier na omotkach. Na przelotce pierwszej od dołu na szczytówce a drugiej od kołowrotka do tego stopnia, że przelotka mozna było kręcić na boki po 5 mm w lewo i prawo. Gdybym sie do niej przyłozył pewnie bym ja wyjał z omotki gołymi palcami 8. Rozmieszczenie przelotek jednostopkowych - w/g mnie IDEALNE - BRAWO 9. Przelotka szczytowa po traktowaniu plecionką i pozostałe przelotki - bez ryski - BRAWO 10. korek na dolniku - pierścienie można liczyć bez kłopotu a to za sprawą pęknięć a właściwie rozklejenia sie pierścieni. Korek z duza ilościa "raków", szpachla wypłukała sie bądź tez wytarał - DO BANI Reasumując .... oceniam go na dostateczny. Zachwycił mnie praca blanku, rozkładem przelotek, wyważeniem z Tic-ą. Załamał mnie natomiast mocowaniem przelotek, chwytem kołowrotka i korkiem. Jeśli przeczyta to "ktoś" z KONGERA .... Panowie, ten kijek może być wspaniałym wyrobem, ale .... poprawcie w nim trzy podstawowe rzeczy, które go dyskwalifikują. Z korkiem ... rzecz wygladu, nie mająca wpływ na właściwości urzytkowe, ale mocowanie kołowrotka i przelotek Tyle w temacie Kongera Vectron. Postaram sie zrobić fotki i udokumentować to "wzrokowo" by była jasność w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 29 Sierpnia 2005 Share Napisano 29 Sierpnia 2005 Mam Kongera Tiger Maxx UL 3-18g 2,7m od początku tego sezomu. Jest to spinning troszkę gumowy, ale jak za tą cenę naprawdę rewelacyjny. Doskonale się spisuje przy małej i średniej wielkości gumnkach, obrotóweczkach 1,2 lub małych woblerkach (do 7cm) Miałem już na nim ponad 40-to cm okonki i ponad półmetrowe szczupaczki. Zadnych przykrych niespodzianek.Nie przepłacałbym z Shimano- sprzęt troszkę zbyt "okrzyczany". Płaci sie tam za nazwę, a niekoniecznie za wartość użytkową. Z tańszych spinningów jigowych mógłbym także z czystym sumieniem polecić Jaxona Odeon Jig np 1-9g 2,7m (jakieś 130 zł) lub bardzo taniego (ok. 85 zł) Robinsona Xenon GT 2-10g 2,7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 7 Września 2005 Share Napisano 7 Września 2005 Witam wszystkich. Chciałbym kupić swój pierwszy w życiu spinning. Wiadomo że wszystko rozbija się jak zwykle o pieniądze. Przeznaczenie to szczupak, okoń, sandacz. Przynęta woblery, twistery. Osobiście chciałbym kupić Dragon Mystery Impulse Spin 5-25 gr 2.70m i do tego zestawu Tica Libra SA 3500 ale chcieć sobie mogę ponieważ mam na to max 400 zł W każdym razie zaoferowano mi taki o to sprzęt i chciałbym poznać waszą opinię na jego temat. Nie będę sugerował się opiniami wyłącznie, sprzęt jest u mnie i mogę się nim bawić, próbóję jedynie zasięgnąć wiedzy z jak największej ilości źródeł. Sprzęt następujący: 1) Jaxon Astral NG 270/35 10-35gr cena: 180zł 2) Byron Brown Shadow BR TS270 top spin cena: 175 zł model 04/05 3) kołowrotek Kormoran maxx3 10PIF30 cena: 196 zł moje wrażenia są następujące : pierwsze wędzisko dobrze leży w dłoni, jest o wiele sztywniejsze i bardziej "pewne" , Byron strasznie się telepie i sprężynuje po lekkim ruchu wędką następuje seria ruchów szczytówki a potem drgania przenoszą się na rękojeść. Kołowrotek wygląda solidnie. Jest niewielkich rozmiarów, wydaje się trochę zbyt mały. wyposażony w 10 łożysk, pracuje lekko. Czy waszym zdanie opłaca się brać ten sprzęt ? czy może dozbierać do tego który sobie wymyśliłem ? Licze na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 9 Września 2005 Share Napisano 9 Września 2005 na prawde nikt nic nie powie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Września 2005 Share Napisano 10 Września 2005 Jaksona nie polecam (poszperaj w sieci - inne fora - a zobaczysz jak często się łamią) lepiej Dragona, Kongera lub Robinsona. Co do kołowrotka to raczej Tica będzie lepsza od Cormorana, przejeżyj jeszczę ofertę Spro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 21 Września 2005 Share Napisano 21 Września 2005 potrzebuje uniwersalnego dobrego spininngu do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 26 Września 2005 Share Napisano 26 Września 2005 proponuje ci kupić wędkę jaxon orion sppinning tania i niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Września 2005 Share Napisano 27 Września 2005 Przesadzacie uniwersalny, dobry i jeszcze za stówkę jak taki znajdziesz daj znać a sam go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Września 2005 Share Napisano 27 Września 2005 Dawid to dziwne, w innym poście pytasz co sądzimy o tej wędce a tu ją polecasz. łowiłeś na nią masz z nią jakieś doświadczenia, jeżeli tak to po jaką cholerę pytasz co o niej sądzimy [ Dodano: Wto 27 Wrz, 2005 ] Od trzech lat katuję Robinson Dynamic Ultra Power Jig 2,4m cw. 8-30g, do tej pory mnie nie zawiódł, dobra szczytowa akcja i jest to kij raczej szybki, jedyne co zauważyłem to pęknięcia lakieru na omotkach na pierwszych trzech przelotkach ale są to tylko niewielkie ryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Listopada 2005 Share Napisano 19 Listopada 2005 Zwracam sie o opinie o kijach niżej wymienionych. Mam nadzieje że loża expertów tego forum da mi jakieś wskazówki co do wyboru -Team Dragon 2,55m 10-28g - 250 zł -Shimano Technium DF Spinning 2,4m 10-30g - 245 zł -SPRO Luxxus Spinning 2,4m 5-25g - 180 zł -KONGER World Champion Zander H 2,85m c.w. 10-35g. 199 zł Dlaczego te? Ano dlatego ze sąsiedzki sklep wędkarski zrobił wyprzedaż i te kijki można kupic z 40% zniżką czyli najdroższy kosztuje ok 250 zł Piszcie szybko bo mi kijki wykupią Mój faworyt to Konger naprawdę świetna wklejanka tylko trochę za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi