danoc Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 W tym roku wybieram się w sierpniu do Rowów na wakacje. W związku z tym mam parę pytań do osób tam łowiących: - czy na odcinku rzeki od mostu do parku można łowić bez specjalnych pozwoleń, - na którym brzegu są lepsze miejscówki - metoda spławikowa, - na jaką przynętę łowić, - czy można nęcić, a jeżeli tak to co się sprawdza najlepiej, - czy w sezonie letnim dostanę w Rowach przynęty (białe i czerwone robaki). Z góry dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Też przyłączyłbym się do powyższego pytania - gdyby tylko ktoś wykazał ochotę odpowiedzieć na nie Mnie poza rzeką interesuje też jezioro Gardno - czy da się na nim łowić z brzegu (doświadczenie uczy mnie, że pomorskie jeziora mają brzegi potwornie zarośnięte trzciną); jaką ma głębokość i co tam pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Właśnie jestem też w Rowach wędkowanie na opłatę morską sięga gdzieś około 200 metrów za mostem w stronę jeziora , później trzeba mieć opłaty PZW do jeziora samo jezioro wymaga opłat specjalnych ale to co wiem w tym roku nie sprzedają bo zarybiali nawet rybacy maja zakaz (co do wędkarzy nie jestem pewien na 100%) Ja teraz łowie na wyjściu rzeki w porcie leszcze oraz próbuje złowić śledzie ale jakoś nie mam szczęścia .Ostatnie kilka dni była paskudna pogoda wiało bardzo dochodziła nawet do 6 w skali.dzisiaj znaczy niedziela przestało wiać i zanosi się na poprawę pogody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Dziękuję jeux. A czy pozwolenie na łowienie w morzu można wykupić w samych Rowach, czy trzeba gdzieś po nie jechać? Rzeczka pewnie płytka? Pozdrawiam i życzę lepszej pogody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Pozwolenie wykupisz w Ustce 16 zł za miesiąc . a pogoda piękna mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Takie komplety się łowiło Przez 4 dni łowiło się takimi kompletami śledzie , zaliczone ponad 500 szt frajda nie do opisania .Dzisiaj koniec z śledziami mały wypad na leszcze a biorą takie tutaj od 2 kilo w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 No to chyba całą ławicę przetrzebiłeś Jak przyjadę tam w sierpniu, to pewnie nic już dla mnie nie zostanie. I żona tradycyjnie będzie miała pretensje, że "inni to potrafią". Widziała to zdjęcie i ma oczekiwania co do takich samych wyników. Pozdrawiam. P.S. Ale wędzisko to chyba nie jest morskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 którego sierpnia będziesz może się spotkamy jeszcze ja jestem do 20 , co do ławicy to powraca często czym później podchodzą ładniejsze bardziej wypasione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ja bede od 11.07 w Rowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 kolat66, to może załapiesz się na okonie już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ja będę od 8 do 20 sierpnia. Ale z dwójką dzieci (i żoną) na karku, to szanse połapania będę miał pewnie tylko wieczorem/nocą/wcześnie rano. Jeśli możesz, to napisz, czy na Łupawie też da się połowić, bo ja jestem przede wszystkim rzecznym wędkarzem (morze to dla mnie takie duże jezioro ). I czy dużo ludzi łowi w morzu? Co prawda nie lubię tłoku, ale w ubiegłym roku wzbudzałem powszechną sensację, gdy jeden jedyny na przestrzeni paru kilometrów łowiłem z plaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Witam mam kilka pytań co do opłat za wędkowanie w Rowach. Czy nadal za możliwość łowienia na Łupawie powyżej mostu opłaca się w Słowiańskim Parku Narodowym ? Jak jest z opłatą na wody morskie, czy w Słupsku się jej dokonuje czy można w Rowach w kapitanacie? Ja kilka lat temu łowiłem w Rowach na Łupawie za ośrodkiem Kormoran to nawet węgorz i sandacz się trafiał, a tak to głównie okoń ,płoć , uklej oraz krąp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianja Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Ja tez dołączę się do tego pytania - bo pierwszy raz jadę do rowów i nie wiem co zrobić aby zacząć łowić... Bede Tam od 01.08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 16 lipca miało miejsce nieoczekiwane spotkanie się trzech forumowiczów z haczyka.pl Jeux , Kris66 , anonim1133 specjalne podziękowania dla krisa66 za to że rozpoznał mnie . spotkanie odbyło się na rzece Łupawie przy ujściu do morza na główce portowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Spotkanie bylo nie oczekiwane a mile.Pobyt tez ,mozna bylo polowic do woli chociaz nie trafialy sie okazy.Troche plotek,leszczykow oraz mala fladerka.Na zestawy sledziowe bily nie duze belony.Co do pozwolen zecz dziwna jest bo okolo dwu kilometrowy odcinek Lupawy od jeziora Gardno do ujscia jest pod zarzadem trzech wlascicieli,port do mostu to woda morska,od mostu w gore rzeki 200m Regionalnego Zarzadu Gospodarki Wodnej a dalej Slowinskiego Parku Narodowego. jeux pozdrawiam kolat66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Upsss sorry pomyliłem nicki coś pokręciłem , ale wybaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek74 Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Jest jeszcze ktoś w Rowach? Mi dzisiaj po raz pierwszy udało się wyjść na ryby. Wykupiłem jednodniowe zezwolenie na Łupawę i od 5-tej poszedłem nad wodę. Mimo, że wiatr wiał tak, że kije chciały pospadać z podpórek, to płocie brały jak szalone, na wszystko, co im się wrzuciło. Ok. 11.00 brania ustały. Chociaż miejscowi zachwalali wodę pod względem zasobności w różne gatunki ryb, nic oprócz płoci i paru krąpi nie chciało brać. Za parę dni spróbuje ponownie. Teraz czekam aż morze się uspokoi (a pewnie nie szybko to nastąpi), bo chcę połowić przy falochronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 mam takie pytanie gdzie się teraz wykupuje zezwolenie na odcinek od mostu do jeziora chodzi mi o ten odcinek należący do parku ? proszę o szybką odpowiedź ze względu na to że wkrótce wyjeżdżam oraz ile wynosi opłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 opłata na poczcie tam też się wszystkiego dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 oki dzięki za szybką odpowiedź jak coś ciekawego złowię to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 nastaw sie na leszcza w dzień a węgorza w nocy reszta to drobnica tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wypas01 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 wiem już tam kiedyś łowiłem przez kilka lat z rzędu na wakacjach jak byłem ale to było dawno. Pamiętam że moja mama złowiła tam sandacza 52cm węgorz też się trafił ale przewaga płoci, uklej i okoni oraz tych flądrowatych i jazgarzy zobaczymy jak będzie w tym roku po powrocie wszytsko opisze jeżeli będzie się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 witaj kolego kalat66 w tym roku też do rowów jedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 zapewne zawitam w tamte okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przem26 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 witam serdecznie wszystkich wedkarzy sprawdzajacych swoje umiejetnosci w Rowach Sam tez dosc czesto tam wedkuje ale tylko wiosna wiec mam pytanko do was koledzy czy ktos juz tam był w tym roku i co słychac jest juz jakas rybka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi