Lesio Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Wszelkie preparaty w spreyach działają dobrze, ale przez krótki okres. Nie ma to, jak tawocik rozsmarowany na osłoniętych częściach ciała najlepiej przez inną osobę, co by nie przesiąkły nam tym dłonie i można całą noc spokojnie siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Wszelkie preparaty w spreyach działają dobrze, ale przez krótki okres. Nie ma to, jak tawocik rozsmarowany na osłoniętych częściach ciała najlepiej przez inną osobę, co by nie przesiąkły nam tym dłonie i można całą noc spokojnie siedzieć. Możesz przybliżyć bardziej(masz na myśli smar np. ŁT-43 wtarty w skóre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 No przecież nie piszę o wtarciu smaru w twarz, tak jak kremu przeciwzmarszczkowego, wystarczy odrobina na czoło i szyję i wierzchnią stronę dłoni. O symbole smaru, to mnie nie pytaj, bo tak głęboko nie wnikam, może być też kapka ropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Dobrze jest tez wetrzec w dlonie i odkryte czesci ciala liscie swierzej miety. Komarska miety nie zonsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 13 Maja 2009 Share Napisano 13 Maja 2009 Natomiast meszki nie znoszą wanilii, także kto nie rozrabia zanęt z tym atraktorem może się nasmarować olejkiem od ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Ostatnio testowane na nocce i polecam u mnie się sprawdza na minimum 8godzin. Gwarancja sukcesu obrony przed komarami to preparat w sprayu ,te w atomizerze mogą być "rozcieńczane"i słabo działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 maniek, mugga u mnie dziala, znaczy komary nie gryzą a trzymam ją tylko w kamizelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 cinek1979, podpowiedz jeszcze jaki % DEET zawiera mugga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 mugga u mnie dziala, znaczy komary nie gryzą a trzymam ją tylko w kamizelce cinek1979, podpowiedz jeszcze jaki % DEET zawiera mugga To nie jest jakieś tam mega % stężenie, komary po prostu odstrasza metka z ceną wystającą z kieszeni kamizelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 komary po prostu odstrasza metka z ceną wystającą z kieszeni kamizelkiCena za luksus przebywania na woda bez towarzystwa komarzyc i kleszczy jest nie wielka ,zaledwie 45 pln ,starczy na sezon .A muszę stwierdzić ze kleszczami w tym roku obrodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 A muszę stwierdzić ze kleszczami w tym roku obrodziło. nie tylko u Ciebie, choć jak na razie udaje mi się bez intruzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Cena za luksus przebywania na woda bez towarzystwa komarzyc i kleszczy Nawet jeśli jest wysoka, to i tak dla nas wędkarzy ten "luksus" jest bezcenny A muszę stwierdzić ze kleszczami w tym roku obrodziło. Niestety miałam możliwość tego doświadczyć w obecnym sezonie, na szczęście jeszcze nie na własnej skórze. Ogólnie kleszcze się ode mnie z dala trzymają, gorzej z tymi latającymi gryzącymi i ssącymi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 maniek, 20 % deet i 0.9 procenta jakichś olejków roślinnych..tyle wyczytalem w ulotki na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 to ostro, najlepsze są środki peruwiańskie 60% deet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 dla wszystkich zainteresowanych kilka informacji na temat DEET http://pl.wikipedia.org/wiki/N,N-dietylo-m-toluamid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Ogólnie kleszcze się ode mnie z dala trzymają, gorzej z tymi latającymi gryzącymi i ssącymi.... ukaszenia komarow sa niczym w porownaniu z boreliozą przenoszoną przez kleszcze. jesteś kaleką do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar80 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Ja na komary już drugi sezon używam takiego atomizera firmy Panko. Dostępny w wielu aptekach, polskiego producenta. Tego Deeta ma 12%. Naprawdę skuteczny i to na długo a i cena 4 zł za 40 ml atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 dla wszystkich zainteresowanych kilka informacji na temat DEET dobry rozpuszczalnik boreliozą i jeszcze zapalenie opon mózgowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 ukaszenia komarow sa niczym w porownaniu z boreliozą przenoszoną przez kleszcze. jesteś kaleką do końca życia. Oczywiście, że tak, nie ma co porównywać komara z kleszczem. Aczkolwiek dla mnie jako osoby, która reaguje alergicznie na najmniejsze udziabanie komara, jest problem..... i wesoło nie jest, tym bardziej, że potrafię masakrycznie spuchnąć od jednego małego krwiopijcy A nie chcę sobie wyobrażać co by było gdyby dopadła mnie np. pszczółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Aczkolwiek dla mnie jako osoby, która reaguje alergicznie na najmniejsze udziabanie komara, zwracam honor, choc nie mozna bylo sie tego domyslic z wczesniejszej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 kilka dni temu znalazłem wielkie zagęszczenie komarów , dosłownie kilkadziesiąt owadów naraz atakowało mnie....myśle w końcu sprawdze co warta mugga....działa ale siadają już w odległości 5-6 cm od miejsca posmarowania , stalem tak z 15 minut i po dokładnym rozprowadzeniu preparatu nic sie nie działo....odstraszal komarzyce bardzo dobrze, niestety zaczęly wbijać sie we mnie przez spodnie i musialem ewakułować sie( tu atomizer by sie przydał w celu naniesienia preparatu na spodnie ) tyle z pierwszego poważnego testu... z nadodrzańskich chaszczy relacje napisał Cinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Polecam jak najbardziej, środek jest rewelacyjny! w nocy kiedy był wielki wysyp komarów - po posmarowaniu nie przypominam sobie żeby chociaż jeden na mnie siadł. Komary tylko latają w kolo ale nie siadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Ostatnio miałam szansę przetestować EXPEL REPELLENT - żel odstraszający, zdaje egzamin w 100%. Ale ponoć cuchnie niesamowicie, mi to nie przeszkadza bo nie mam węchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Ja od dwóch sezonów stosuję rewelacyjny srodek przeciw komarom i innym insektom firmy 3M której byłem pracownikiem ULTRA-THON ma działać do 8h ale skutecznie broni przed komarami do 5h, przy czym ma dosyć przyjemny zapach, środek dla Amerykańskiego rynku sprowadzony przez przedstawicielstwo 3M Poland w Nadarzynie pod Warszawą, super wynalazek, warto takie coś mieć przy sobie, ja już nie rozstaję się z nim w lecie, ceny i dostępności u nas nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 roman gawlas, tylko uważajcie co smarujecie to wszystko zawiera DEET który bardzo fajnie rozpuszcza plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi