Robal Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Interesuje mnie wszystko na temat jeziora Tuczna tzn. jakie ryby tam żyją, jakie dno, głębokość, roślinność, okazy złowione oraz czy są pomosty czy się łowi z brzegu. Za 2 tygodnie mam tam zawody. Pozdrawiam i z góry dzięki.
hubi Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 U nas też była słabiutko masa drobnicy, trochę karasi i kilka kroczków wodę oceniam na słabą - trochę rozmawiałem z miejscowymi, wypiliśmy po kielichu i też mówili, że jest słaba, woda podobno dwa lata nie była zarybiana.
wasiel Napisano 9 Sierpnia 2010 Napisano 9 Sierpnia 2010 U nas też była słabiutkomasa drobnicy, trochę karasi i kilka kroczków wodę oceniam na słabą - trochę rozmawiałem z miejscowymi, wypiliśmy po kielichu i też mówili, że jest słaba, woda podobno dwa lata nie była zarybiana. Jeśli mowa o tym w Tucznie gdzie jadąc od Poznania po prawej mamy Stęszewsko-Kołatkowaskie i przystanek autobusowy a po lewej sklep, bar i jez. Tuczno to ja tam wędkuje dość często bywam też w agroturystyce w Wiśniczówce. I wiem że opiekunem jest kolo 70 Łożyska i właśnie zarybiają karpiem itp. i można tam trafic sporą sztukę, ale to woda z himerami czasem siedzisz cały dzień i nic, a na wieczór dużo brań. A z doświadczenia wiem że wypowiedzi miejscowych dzielimy przez 2 i dwa sita każdy miejscowy Ci powie że nie ma ryb, bo co by mieli robic jak przyjadą miejscowi i wszystko wyłowią a jak patrzysz to sami siedzą.... to po co dla zabawy wątpie Tak samo Kołatka po przeciwnej ma mniej ryb bo to chyba Bogucina albo juz nie ale zezwolenia wykupujesz we Wronczynie w rybakówce u sołtysa. A ryba w barze przy sklepie myslisz skąd jest
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.