pawel18 Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 W przyszłym tygodniu zamierzam zakupić wreszcie swoje pierwsze wędziska karpiowe:) Kasy za dużo nie ma ok 250zł na sztukę. Przeglądając allegro trafiłem na taką wędkę mitchell Premium 2 carp Mitchell Premium 2 Carp 3,90 / 3 lbs waga 352 gr http://allegro.pl/item630718512_mitchell_premium_2_carp_3_90_3_lbs_waga_352_gr.html wydaje mi się odpowiednia jak na początek. Co o niej sądzicie? Właśnie tylko te przelotki LTS? nie spotkalem sie nigdy z takimi. Tak właściwie to mój wybór padnie albo na ten mitchell albo na TB enforcer travel Wędzisko Enforcer TRavel 12 ft 3,0lb Tandem Baits http://allegro.pl/item624043162_wedzisko_enforcer_travel_12_ft_3_0lb_tandem_baits.html Co byście mi doradzili?
hubal Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Szukaj, gdzie są jeszcze kije w promocji i kupuj diaflexy. Sam dzisiaj kupiłem bo okazja dosyć duża. 200 zł za kij płaciłem (cena katalogowa pare razy wyższa) http://www.robinson.pl/id/diaflex.html --> opis
pawel18 Napisano 15 Maja 2009 Autor Napisano 15 Maja 2009 Mówisz o Diaflex Pro Carp? 630zl cena katalogowa. kurcze tylko te 2 sklady... troche promlem z transportem. A jest jeszcze taka promocja? Kupiłeś je w Rybniku? Jakby była to nawet jutro bym mógł po nie pojechać
hubal Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 200 zł za sztuke !! Jak chcesz 3,9 to załatwie Ci za ok 220 za sztuke. ---> Wiem, że jeszcze ma na 100% jednego 3,6 i parę 3,9. Co możesz kupić w tej cenie? Shimano alivio, które porównując do tego kija jest jak maluch przy mercedesie? kije mikado albo kongera? Ja brałem bez zastanowienia, bo kij napewno się przyda a tylko czekać kiedy cena podskoczy. z tego co wiem to ktoś zamowił poteżna partie tych kijków i się nie zjawił. Robinson ma pare kontynerów tego i musi to sprzedać. Ja wożę wędki niezbrojone no bo ile to zajmuję przęciągnąc żyłkę i dowiązać krętlik z przyponem? minute? A wędki wyglądaja jak nówki i nawet w maluchu je zmieścisz. Ps. Nie robię reklamy, bo mi za to nie płaci ani robinson ani nikt inny. Zwyczajnie goraco polecam jako szczęsliwy posiadacz karpiówek z górnej półki za śmieszną kasę.
osqar Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 hubal masz tylko karpiowki czy jeszcze inne? np matchowki?
pawel18 Napisano 16 Maja 2009 Autor Napisano 16 Maja 2009 nawet w maluchu je zmieścisz. Oj w maluchu 2m to chyba nie zmieszcze:) Pogadałem z tatą i stwierdziliśmy że 2 składy nie bedziemy brać, za dużo problemów. Nie sądzę żeby przy 4 osobach w aucie weszły 2 takie wędziska nawet do volvo s80:) Poszukam 3 składów
hubal Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Ok. Myslałem podobnie, ale teraz tylko 2 składy. Różnica jednak spora. Do tej ceny możesz kupić shimano alivio, kongery typu carbomaxx i aviator, kije mikado (pare modeli, nie znam nazw), macałem też karpiówki z dragona i wyglądały ok. Może wyda się to smieszne, ale 5 lat mam juz Kongera slavie ( czy jakoś tak ). Kij kosztuje ok 50 zł i jest niezniszczalny.
Unises Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Zwyczajnie goraco polecam jako szczęsliwy posiadacz karpiówek z górnej półki za śmieszną kasę. Bez obrazy, ale diaflex owszem jest obecnie flagową serią Robinsona, ale na pewno nie jest to górna półka wśród karpiówek i nigdy raczej nie będzie. Choć być może okazać się, że to bardzo udany kij karpiowy i będziesz z niego zadowolony przez lata, czego zresztą Ci życzę. Ps. Oglądałem odległościówke z serii Diaflex i jakoś mnie nie zachwyciła, spojrzałem na nią przez pryzmat 7-9 wędzisk tego typu których używałem w okresie ostatnich kilkunastu lat i szczerze wolał bym już kupić jakąś używkę np. Harrier -X (konstrukcja z połowy lat 90).
hubal Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Unises, Wiesz, to wszystko zależy. Np. Tej samej wędki co mam, tylko model 3,9 absolutnie mi nie pasował i nigdy w życiu bym go nie kupił. 3,6 natomiast puściło do mnie oczko. Właśnie jade sobie nimi troche porzucać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.