Skocz do zawartości
Dragon

Mitchell Premium 2 Carp 3,9

pawel18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W przyszłym tygodniu zamierzam zakupić wreszcie swoje pierwsze wędziska karpiowe:) Kasy za dużo nie ma ok 250zł na sztukę. Przeglądając allegro trafiłem na taką wędkę mitchell Premium 2 carp

Mitchell Premium 2 Carp 3,90 / 3 lbs waga 352 gr

http://allegro.pl/item630718512_mitchell_premium_2_carp_3_90_3_lbs_waga_352_gr.html

wydaje mi się odpowiednia jak na początek. Co o niej sądzicie? Właśnie tylko te przelotki LTS? nie spotkalem sie nigdy z takimi. Tak właściwie to mój wybór padnie albo na ten mitchell albo na TB enforcer travel

Wędzisko Enforcer TRavel 12 ft 3,0lb Tandem Baits

http://allegro.pl/item624043162_wedzisko_enforcer_travel_12_ft_3_0lb_tandem_baits.html

Co byście mi doradzili?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Mówisz o Diaflex Pro Carp? 630zl cena katalogowa. kurcze tylko te 2 sklady... troche promlem z transportem. A jest jeszcze taka promocja? Kupiłeś je w Rybniku? Jakby była to nawet jutro bym mógł po nie pojechać:)

Napisano

200 zł za sztuke !! Jak chcesz 3,9 to załatwie Ci za ok 220 za sztuke. ---> Wiem, że jeszcze ma na 100% jednego 3,6 i parę 3,9.

Co możesz kupić w tej cenie? Shimano alivio, które porównując do tego kija jest jak maluch przy mercedesie? kije mikado albo kongera?

Ja brałem bez zastanowienia, bo kij napewno się przyda a tylko czekać kiedy cena podskoczy.

z tego co wiem to ktoś zamowił poteżna partie tych kijków i się nie zjawił. Robinson ma pare kontynerów tego i musi to sprzedać.

Ja wożę wędki niezbrojone no bo ile to zajmuję przęciągnąc żyłkę i dowiązać krętlik z przyponem? minute? A wędki wyglądaja jak nówki i nawet w maluchu je zmieścisz.

Ps. Nie robię reklamy, bo mi za to nie płaci ani robinson ani nikt inny. Zwyczajnie goraco polecam jako szczęsliwy posiadacz karpiówek z górnej półki za śmieszną kasę.

Napisano

nawet w maluchu je zmieścisz.

Oj w maluchu 2m to chyba nie zmieszcze:) Pogadałem z tatą i stwierdziliśmy że 2 składy nie bedziemy brać, za dużo problemów. Nie sądzę żeby przy 4 osobach w aucie weszły 2 takie wędziska nawet do volvo s80:) Poszukam 3 składów

Napisano

Ok. Myslałem podobnie, ale teraz tylko 2 składy. Różnica jednak spora.

Do tej ceny możesz kupić shimano alivio, kongery typu carbomaxx i aviator, kije mikado (pare modeli, nie znam nazw), macałem też karpiówki z dragona i wyglądały ok.

Może wyda się to smieszne, ale 5 lat mam juz Kongera slavie ( czy jakoś tak ). Kij kosztuje ok 50 zł i jest niezniszczalny. :cool:

Napisano
Zwyczajnie goraco polecam jako szczęsliwy posiadacz karpiówek z górnej półki za śmieszną kasę.
Bez obrazy, ale diaflex owszem jest obecnie flagową serią Robinsona, ale na pewno nie jest to górna półka wśród karpiówek i nigdy raczej nie będzie.

Choć być może okazać się, że to bardzo udany kij karpiowy i będziesz z niego zadowolony przez lata, czego zresztą Ci życzę.

Ps. Oglądałem odległościówke z serii Diaflex i jakoś mnie nie zachwyciła, spojrzałem na nią przez pryzmat 7-9 wędzisk tego typu których używałem w okresie ostatnich kilkunastu lat i szczerze wolał bym już kupić jakąś używkę np. Harrier -X (konstrukcja z połowy lat 90).

Napisano

Unises, Wiesz, to wszystko zależy. Np. Tej samej wędki co mam, tylko model 3,9 absolutnie mi nie pasował i nigdy w życiu bym go nie kupił.

3,6 natomiast puściło do mnie oczko. Właśnie jade sobie nimi troche porzucać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.