the Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Sbirulino mi osobiście najbardziej się sprawdzało w takim zestawie: Sb 10g pływające+przypon 40cm+przynęta sztuczna typu mały twister/keitech shad impact. Na mniejszych rzekach tą metodą połowiłem mnóstwo okoni, czasem trafiały się jazie, raz zaatakował nawet leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcik1024 Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Bardzo łowne przynęty w każdym rozmiarze najlepsze kolory to perła z czarnym ,perła z różem bardzo łowne na szczupaka ale też trafiają się bonusy na największego kaitecha trafiło mi się szczupak 70 cm , jaż około 55 cm,okoń 25 cm , ryb miałem w tym dniu dużo. Swing impact polecam mniejsze rozmiary idąc rzeką trafiało mi się dużo okoni jazie nieraz łapałem do 25 sztuk takie od 15 do 30 cm .Easy Shiner w każdym rozmiarze kolory sobie możecie dobrać do swojego łowiska te kolory co napisałem wcześniej mi sie sprawdziły na wielu łowiskach bardzo polecam .Wszystkich kolorów nie sprawdzałem ale są wszystkie łowne jak dla mnie polecam. dorzucam zdjęcie jazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6112 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Sbirulino jest to metoda rodem z Włoch, w Niemczech wykorzystywana do połowu pstrąga, głównie na wodach komercyjnych. Polega ona na założeniu na linkę główną pływaka (bombarde), następnie zakładamy stoper gumowy, W dalszej kolejności podwójny karabińczyk i ok. 1,5 przypon. Jako przynęty używa się pasty Berkleya którą formuje się na kształt kopytka które podczas ściągania wiruje jak blaszka obrotowa. Bombardy występują w różnych gramaturach, jak również formach (pływające, wolno tonące,oraz szybko tonące).Osobiście nie tylko eksperymentowałem, ale często stosuję te metodę do połowu drapieżników, jest super alternatywą dla bocznego troka. Oczywiście pastę zastępuję gumkami. Pozdrawiam. spinning to jest to (no kill) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi