bodek_w Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Witam. W sobotę wybieram się na rybki do Owieczkowa koło Golubia-Dobrzynia. Czy był ktoś z was na tym łowisku ostatnimi czasy . Jeśli tak to jakie efekty mieliście? Dzięki za opowiedzi
Lesio Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Nie napisałeś, co tam chcesz łowić Na szczupaka się nie nastawiaj, bo jest to jeziorko typowo sandaczowe. Co do białorybu, to nie wiem.
bodek_w Napisano 19 Maja 2009 Autor Napisano 19 Maja 2009 Lesio sorki za niedopatrzenie . Miałem właśnie zamiar jechać ze spinem i porzucać sobie troszkę, a jeśli nie nawiązał bym współpracy z rybkami to wtedy gruncik pozostaje.
Lesio Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 Przed laty było to jezioro szczupakowe z czystą/przejrzystą wodą, teraz tego drapieżnika jest tam mało, a woda mętna jak cholera. Na ten akwen do zeszłego roku była dopłata, bo od kilku lat jest zarybiany sandaczem przez jakieś koło i ten gatunek jest tam dominujący. Okazów nie ma, ale takie 2-3kg sztuki podobno trafiały się często. Sam tam wpadnę w czerwcu. Po powrocie napisz coś o ofektach połowu albo tutaj, albo na priv.
franek_1986 Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Byłem na tym jeziorze w zeszłym roku dwa razy na łódce ze spinningiem z nastawieniem na sandacza, pierwszy raz na początku czerwca - złowiłem kilka niewymiarowych sandaczy i jednego szczupaczka a ojciec złowil największego sandacza 50 parę cm. Rozmawiałem z jednym wędkarzem i okazało się, że zimą 2005/2006 w jeziorze wystąpiła przyducha i ponoć całkiem niezła populacja sandacza wyginęła; ryby które teraz można tam złowić pochodzą z późniejszych zarybień - w zeszłym roku były to sandacze do 50 paru cm. Facet twierdził że wcześniej łowił sztuki do 90cm. Drugi raz byłem chyba w listopadzie. Brań nie odnotowałem;] Napisz koniecznie co złowiłeś.
marchr2 Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Witam. Mam pytanko, bo w tym roku nie oplacilem skladki PZW i w zwiazku z tym czy istnieje mozliwosc oplacenia tylko jednego lowiska na cały rok? np. Jez.Owieczkowo?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.