Skocz do zawartości
Dragon

Jezioro Owieczkowo

bodek_w

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W sobotę wybieram się na rybki do Owieczkowa koło Golubia-Dobrzynia. Czy był ktoś z was na tym łowisku ostatnimi czasy :razz: . Jeśli tak to jakie efekty mieliście? Dzięki za opowiedzi :wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie napisałeś, co tam chcesz łowić :wink:

Na szczupaka się nie nastawiaj, bo jest to jeziorko typowo sandaczowe. Co do białorybu, to nie wiem.

Napisano

Lesio sorki za niedopatrzenie :oops: . Miałem właśnie zamiar jechać ze spinem i porzucać sobie troszkę, a jeśli nie nawiązał bym współpracy z rybkami :grin: to wtedy gruncik pozostaje.

Napisano

Przed laty było to jezioro szczupakowe z czystą/przejrzystą wodą, teraz tego drapieżnika jest tam mało, a woda mętna jak cholera. Na ten akwen do zeszłego roku była dopłata, bo od kilku lat jest zarybiany sandaczem przez jakieś koło i ten gatunek jest tam dominujący. Okazów nie ma, ale takie 2-3kg sztuki podobno trafiały się często. Sam tam wpadnę w czerwcu.

Po powrocie napisz coś o ofektach połowu :wink:

albo tutaj, albo na priv.

Napisano

Byłem na tym jeziorze w zeszłym roku dwa razy na łódce ze spinningiem z nastawieniem na sandacza, pierwszy raz na początku czerwca - złowiłem kilka niewymiarowych sandaczy i jednego szczupaczka a ojciec złowil największego sandacza 50 parę cm. Rozmawiałem z jednym wędkarzem i okazało się, że zimą 2005/2006 w jeziorze wystąpiła przyducha i ponoć całkiem niezła populacja sandacza wyginęła; ryby które teraz można tam złowić pochodzą z późniejszych zarybień - w zeszłym roku były to sandacze do 50 paru cm. Facet twierdził że wcześniej łowił sztuki do 90cm.

Drugi raz byłem chyba w listopadzie. Brań nie odnotowałem;]

Napisz koniecznie co złowiłeś.

• 4 weeks later...
Napisano

Witam. Mam pytanko, bo w tym roku nie oplacilem skladki PZW i w zwiazku z tym czy istnieje mozliwosc oplacenia tylko jednego lowiska na cały rok? np. Jez.Owieczkowo?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.