tomik Napisano 24 Grudnia 2004 Share Napisano 24 Grudnia 2004 W naszym konkursie dotyczącym opisów łowisk, który znajdziecie na stronach haczyka mamy kilka nadesłanych przez wędkarzy łowisk. Proponuje podyskutować o tych łowiskach także tu na Forum : "Bug - "Wola Uhruska"- opis łowiska - nadesłał Paweł z Dorohuska Wola Uhruska to licząca ok. 4700 mieszkańców miejscowość powiatu Włodawskiego, posiadająca zaplecze agroturystyczne i wypoczynkowe. Okolicznym wędkarzom kojarząca się głównie z tzw. "Pompką" czyli zbiornikiem wodnym, który powstał ze starego koryta rzeki Bug. Łowisko to jest równie atrakcyjne jak sama rzeka. Czasami wiosną kiedy woda w Bugu jest jeszcze wysoka, łowię ryby właśnie na "Pompce". Wspomnę jeszcze tylko, że "Pompka" to od 1 maja bardzo atrakcyjne łowisko, ze względu na szczupaka. Myślę, że ze stacji PKP do rzeki jest ok 1-1,5 km i zarówno pieszo jak i autem można się dostać nad samą rzekę bezproblemowo i swobodnie. W zależności, od której strony pojawimy się w Woli, kierujmy się na kościół, gdyż ok 100 m. na prawo znajduje się chyba najbardziej znana droga, która pokieruje nas nad samą rzekę, między innymi mostkiem na "Pompce" . Mój osobisty powód dla którego lubię jeździć na Bug do Woli Uhruskiej to jazie, oczywiście jest to zapewne jedno z setek miejsc na rzece Bug gdzie występują te ryby. Niemniej jeżdżąc tam od wielu lat, bardzo często mam tam z nimi "kontakt" i tak mi się już utrwaliło, że jeżeli jadę do Woli to z myślą o jaziach!. Łowię tyczką 13 m." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Po blisko 8- śmiu latach, czas na jakiś wpis w tym temacie... Byłem dzisiaj w Woli Uhruskiej z samego rańca. Z gruntu brały krąpiki takie do 15 cm. Pięknie żeruje drapieżnik aż żałowałem, że nie postawiłem na spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 To ja cię nie pocieszę pewnie jeśli powiem ze znajomy dziś byl w Świerżach najpierw na spinning ale nic nie połapał, miał jedno branie porządne ale rybka spadła a potem siadł z przerywanką i trochę krąpików i płoci kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja byłem ostatnio kilka razy na suma i ogólnie słabizna, A miałem niedawno spływ kajakiem po Bugu i kłusownictwo po ukraińskiej stronie kwitnie w najlepsze. Widziałem kilka sznurów sporo żaków( a ile nie zauważyłem). a jeden kłusol stał na brzegu i spokojnie sie nam przygladał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Czy był ktos ostatnio na Bugu za szczupakiem? Są brania czy raczej kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiu wedkarz Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 W ostatnich dniach szczupak się ruszył , ja co prawda nie nastawiam się na ten gatunek , ale moi znajomi połowili szczupaków w ostatnich dniach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi