Skocz do zawartości
tokarex pontony

Karaś srebrzysty :)

TomaszKaczmarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem tu nowy w wędkarstwie troche siedze, lecz nigdy nie łapałem karasi na stawie hodowlanym. Staw ma 3m głebokości nie jest duży lecz występuje obszerna liczba gatunków ryb, ale ja chce zapolowac na karasia. Proszę was o pomoc, ponieważ właściciel zabronił łapac na robaka, bo są wpuszczone małe węgoże i niechce, żebyśmy je pokaleczyli. Jaką przynęte można użyc podpowiem, że kukurydza, pęczak odpada próbowałem i nic :( Jest gorąco na jakiej głebokości i odległości mam łowic ? Proszę was o pomoc:) Pozdrawiam Tomek :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

biale robaki, mysle ze wegorze w nich nie gustuja.

na drugim miejscu kukurydza o ile karasie maja ponad 20cm lub jakies ciasto takze na te male karasie.

pewnie nie braly bo bylo goraco lub zle ich szukales/zly zestaw, radze sprobowac rano/wieczor.

Napisano

TomaszKaczmarek, wiec nie widze powodu dla czego by mialy nie brać na kukurydze. problem pewnie tkwi w porze wedkowania - na taki upal po prostu ryby nie biorą.

1-2h przed zmrokiem zawsze mialem brania karasi w upalne dni, z rana to samo a nawet lepiej.

Napisano

TomaszKaczmarek, no to gratulacje, jesli cie burza zlapala to musialo byc u ciebie troche pochmurnie - czyli juz nie upalnie, dzis na przyklad jest juz zdecydowanie chłodno i efekty powinny byc lepsze.

pochwal się fotkami w temacie Jak dziś było na rybach?

mysle ze troszke pomoglem, zwazywszy ze nikt wiecej sie nie wypowiedzial,

pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.