moesso Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Witam. Chciałbym sie dowiedziec o tzw. ,,systemie" dzieki ktoremu mozna szybko zmieniać spławik. Ile kosztuje, jak to sie dokladnie nazywa i jak to sie montuje oraz użytkuje. Pozdrawiam.
killah Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 W przypadku spławika przelotowego, wystarczy zamontowanie na żyłce krętlika z agrafką, do agrafki dopinamy spławik. Kiedy najdzie nas ochota na wymianę odpinamy 'stary' i zapinamy nowy. Pozdrawiam killah
kocur Napisano 29 Maja 2009 Napisano 29 Maja 2009 Ja stosuję do wagglerów systemik Stonfo lub jak killah wspomniał agrafkę z krętlikiem w małym rozmiarze. Wiem że jeszcze takie systemiki produkują inni ale jakoś w sklepach nie trafiłem na nie moesso, montaż jest bardzo prosty. Na żyłkę zawiązujesz (na mokro) stoper sznurkowy, po nim koralik w rozmiarze umożliwiającym zatrzymanie się na stoperze a na sam koniec zakładasz wspomnianą agrafkę z krętlikiem lub systemik.
moesso Napisano 29 Maja 2009 Autor Napisano 29 Maja 2009 dzieki za odpowiedzi. a czy mocowanie splawika na agrafce z kretlikiem nie pogarsza jego czulosci podczas bran?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.