Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dziś na nockę 5 szt. leszczy, jeden z nich taki prawie do łokcia - na zdjęciu :), łowiliśmy na spławik ze świetlikiem, postawiłem też na gruncie trupka z nadzieją na sandacza ale niestety nie było jakiegokolwiek nawet puknięcia, jak świtało porzucałem trochę spiningiem ale zero brań. Oczywiście leszcze wróciły do wody :)

post-15118-14544973377648_thumb.jpg

post-15118-1454497337792_thumb.jpg

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dziś tylko taki maluszek.

Załącznik usunięty. Zdjęcie niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć na stronach forum haczyk.pl

• 1 month later...
Napisano

Tym razem kolega złowił tego "zbója" (57 cm), łowiliśmy z łódki, wziął blisko zejścia od ul. Wędkarskiej na obrotówkę. :wink:

post-15118-1454497338815_thumb.jpg

Napisano

Witam ponownie, dzisiejszy przepiękny, słoneczny dzień - 19°C zakończył się super braniem szczupłego (49 cm) na rippera, był to 8-śmio centymetrowy canibal firmy Savagear na 5 gramowej główce jigowej z haczykiem nr 3. Samiczka oczywiście wróciła do wody, brzuszek miała już spory jak widać na fotce pewnie już ikrę miała.

Załącznik usunięty. Zdjęcie niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć na stronach forum haczyk.pl

post-15118-14544973389767_thumb.jpg

Napisano

Robio, gratulacje. Chyba sam się tam muszę przejechać, mam całkiem blisko ;)

Napisano

Wczoraj z plaży (początek jeziora) od 11 do 13: okoń 26cm, szczupak 44cm i boleń (!) 23cm. wszystkie rosną dalej. Dwóch panów na łódce niedaleko dostali metrowego szczupca... ale mieli zakąski...

• 3 weeks later...
Napisano

Cześć, jak wygląda teraz sytuacja na tym jeziorze (opłaty, wymiary ochronne)? Niestety na fishexpercie zbiornik jest nieopisany (chętnie bym uzupełnił), a ostatni opis na tym forum jest z 2010 roku.

Napisano

Dziś kolejny szczupły na obrotówkę się trafił, dziadek obok złapał też jednego na żywca (karaś), takiego z 50 cm i facio z łódki wyhaczył zębatego, na oko też troszkę ponad 0.5 metra. :wink:

post-15118-14544973393491_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

Siemasz Bobi

Jak sytuacja nad jeziorkiem

Ostatnio mało coś piszesz o tym akwenie

Zmieniło się coś, było jakieś zarybienie

Miałeś jakieś sukcesy

Napisano

byłem w niedzielę i we wtorek za okoniem łowiłem na boczny trok w niedziele złowiłem bolenia 20 cm i okonka 15 cm kilka okoni ganiało za przynętą miałem też kilka pobić we wtorek pusto ale ryby się ruszyły i buszują w okolicach trzcin

• 4 weeks later...
Napisano

Siemasz Luzi.

Ostatnio dużo tyram i mało czasu na połowy. Z początkiem kwietnia polatałem za okonkami z bocznym trokiem. Wpadlo kilka pstryków ale bez rewelacji ( max 23 cm). Co do zarybiania to nie jestem pewny czy dziekan w tym roku sie załapał, bo kiełpin już dostał.

Napisano

A co jeśli można wiedzieć zostało wpuszczone na Kiełpinie bo dawno już tam nie bylem i nie mam pojęcia co tam się dzieje

Napisano

Nie orientuje sie dokładnie, ale prawie na pewno nie było karpia, będzie na jesieni. Na pewno jest ładna płoć , trafia sie leszczyk do kila i oczywiście karpie, ale cwaniaki i nie łatwo je wytarmosić.

Napisano

To jakbyś się dowiedział to daj znać. Będę wdzięczny.

Ap ropo to musimy się jakoś ustawić na rybki i na pogaduchy

• 1 month later...
Napisano

Dziś od 6 do 10 w pogoni za okoniami.

W sumie trafiłem koło 20, ale tylko 4 miarowe, 19, 22, 25 i 26 cm.

Pozostałe w większości 16-17 cm.

• 1 month later...
Napisano

Powitać!

Ja ostatnio dostałem korby na punkcie bocznego troku i ganiam po Dziekanowskim okonie. Regularnie i sukcesywnie łowię po kilka - kilkanaście na wypad, srednio takie do 25 cm, ale trafiają się i większe (w tym sezonie rekord 28 cm). Na jeziorku obok ;) kolega połowił ładne płocie i leszczyki (po pół kilo) na bacika w tym tygodniu.

Ogólnie to się dzieje, więc kije w dłoń i do zobaczenia nad wodą.

• 1 month later...