Dawido Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Szanowni Haczykowcy, otóż mam palący problem, bliski zapewne niejednem spinningiście, mianowicie z biegiem czasu z co poniektórych moich obrotówek schodzi lakier, nadruk, np.: Jak sobie z tym radzicie? Czy stosujecie jakieś utwardzacze do paznokci w celu impregnacji wzoru na skrzydełku, ewentualnie może bezbarwny lakier? Usilnie proszę o pomoc! Pozdrawiam, Dawido.
Figos Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Ja kuplem w sklepie modelarskim preźroczysty lakier. Jest jeden problem na niektórych blaszkach trzyma się ładnie i kolor jest ogrinalny jednak na drugich troche brązowieje.Jednak naklejki nie odchodza i są na swoim miejscu.
Lesio Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Kiedy jeszcze łowiłem na obrotówki (dawno temu) celowo usuwałem tą błyszcząca folię z paletek - kolory naturalnego srebra i złota jakoś lepiej wabiły drapieżniki. Jeżeli koniecznie chcesz ją mieć, to kup prostokątną naklejkę na błystki, są w różnych barwach, wystarczy wyciąć odpowiedni kształ i naklejać w miarę potrzeby. Lakierowanie paletki może popsuć prawidłową pracę przynęty.
Figos Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Lakierowanie paletki może popsuć prawidłową pracę przynęty Racja moze popsuć ,tylko wtedy kiedy lakier sie dostanie w dziure od paletki.Jeżeli w asortymęcie masz obrotówki na klenie lub jazie numeracji 00-01 w srebnych lub złotych kolorach ,to weż zdrap naklejke i opal paletke nad swiecą. By sie osadziła na nich troszke ciemna smuga, jednak żeby cała nie była zasmolona ale lekko zmatowiala. Przynosi to dobry skutek
Gość jarek_g Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Ja zawsze bralem proszek do polerowania (strasznie drop i twardy proszek) i czyscilem z kleju a dzieki proszkowi otrzymywalem fantastyczny efekt... na taka stara blache co znalazlem w rupieciach i spolerowana zlowilem mojego pierwszego metrowca.
krzysiektca Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja naklejki smaruje bezbarwnym lakierem do paznokci lub kropelką i sie ładnie trzymają
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.