trynity Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 witam szanowne grono wedkarzy.prosze o podpowiedz jak usunac zapach obieranej surowej ryby z mieszkania?czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje.pozdr
artech Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Trochę dziwne pytanie Sporo razy sprawiałem rybę w domu i nie miałem z tym kłopotu. Co innego pozbyć się zapachu po smażeniu - trzeba długo wietrzyć
trynity Napisano 7 Lipca 2009 Autor Napisano 7 Lipca 2009 no nie wiem dlaczego dziwne.po zlowieniu rybek tata przywiozl je do domu.mial oprawiac je i skrobac w ogrodzie ale wybral garaz.zapach flakow i lusek i wogole ryby przy skrobaniu pozostal w garazu mimo splukania posadzki.i wlasnie o to chodzi.czy istnieje jakis sposob aby skutecznie pozbyc sie tego wodno-rybnego zapaszku.a jesli nie po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x.))) pozdr
artech Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 prosze o podpowiedz jak usunac zapach obieranej surowej ryby z mieszkania? wybral garaz.zapach flakow i lusek i wogole ryby przy skrobaniu pozostal w garazu mimo splukania posadzki.i wlasnie o to chodzi.czy istnieje jakis sposob aby skutecznie pozbyc sie tego wodno-rybnego zapaszku.a jesli nie po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x.))) pozdr Teraz rozumiem Posadzka w garażu to co innego niż mieszkanie Skutecznym sposobem na rybi zapach jest cytryna, ale na posadzkę trzeba by było sporo tych cytryn po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x obawiam się że to jedyny sposób
waldek42 Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 ...tata przywiozl je do domu.mial oprawiac je i skrobac w ogrodzie ale wybral garaz.zapach flakow i lusek .. Ile tych rybek nałpał? Tonę? Wylej na posadzkę ropę-lepszy to zapach w garażu jak smród flaków..fuj
trynity Napisano 8 Lipca 2009 Autor Napisano 8 Lipca 2009 no to w takim razie biore sie do roboty.hehe dzieki za odpowiedz.nastepnym razem wygonimy go dwor.) pozdr
maryaChi Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Jeśli w domu to chyba najlepiej w wannie. Po zakończonej robocie nie ma dużej powierzchni do mycia. Wystarczy wtedy zwykła pasta lub mleczko do czysczenia i jest po kłopocie.
artech Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Jeśli w domu to chyba najlepiej w wannie Istnieje jednak ryzyko porysowania wanny, szczególnie gdy jest "plastikowa" .
kocur Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Jak to jest betonowa posadzka to jedyne co pomoże to jakiś detergent o zapachu cytryny rozrobiony z wodą i wylany na podłoże. Płytki, lastriko itp można zmyć takim środkiem i powinno pomóc. Generalnie najlepszym sposobem na pozbycie się zapachu ryby jest cytryna, nawet jak podaje się większość potraw z ryby to wskazany jest do tego plaster cytryny [ Komentarz dodany przez: artech: 08-07-09, 23:14 ]
lord adam39 Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Kiedyś słyszałem że skutecznie eliminuje przykry zapach soda oczyszczona. Spróbuj może pomoże.
Deuuu Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Na przyszłość lepiej temu zapobiegaj, np. powiedz tacie żeby wypuszczał złowione rybki albo zamknij na klucz garaż i dom A żeby usunąć zapach to jak pisali koledzy wyżej, cytryna i jeszcze raz cytryna, podobno dobrze sprawdza się kwasek cytrynowy(?) sprawdzałem go na rękach i był efektywny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.