Skocz do zawartości
Dragon

Pomóżcie, podpowiedzcie jak pozbyć się przykrego zapachu

trynity

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam szanowne grono wedkarzy.prosze o podpowiedz jak usunac zapach obieranej surowej ryby z mieszkania?czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje.pozdr

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Trochę dziwne pytanie :roll: Sporo razy sprawiałem rybę w domu i nie miałem z tym kłopotu. Co innego pozbyć się zapachu po smażeniu - trzeba długo wietrzyć :lol:

Napisano

no nie wiem dlaczego dziwne.po zlowieniu rybek tata przywiozl je do domu.mial oprawiac je i skrobac w ogrodzie ale wybral garaz.zapach flakow i lusek i wogole ryby przy skrobaniu pozostal w garazu mimo splukania posadzki.i wlasnie o to chodzi.czy istnieje jakis sposob aby skutecznie pozbyc sie tego wodno-rybnego zapaszku.a jesli nie po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x.:)))) pozdr

Napisano
prosze o podpowiedz jak usunac zapach obieranej surowej ryby z mieszkania?

wybral garaz.zapach flakow i lusek i wogole ryby przy skrobaniu pozostal w garazu mimo splukania posadzki.i wlasnie o to chodzi.czy istnieje jakis sposob aby skutecznie pozbyc sie tego wodno-rybnego zapaszku.a jesli nie po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x.:)))) pozdr
Teraz rozumiem :wink: Posadzka w garażu to co innego niż mieszkanie :cool: Skutecznym sposobem na rybi zapach jest cytryna, ale na posadzkę trzeba by było sporo tych cytryn :lol:
po prostu pozostaje mi umycie posadzki 20x
obawiam się że to jedyny sposób :twisted:
Napisano
...tata przywiozl je do domu.mial oprawiac je i skrobac w ogrodzie ale wybral garaz.zapach flakow i lusek ..

:shock: Ile tych rybek nałpał? Tonę?

Wylej na posadzkę ropę-lepszy to zapach w garażu jak smród flaków..fuj

Napisano

no to w takim razie biore sie do roboty.hehe

dzieki za odpowiedz.nastepnym razem wygonimy go dwor.:))

pozdr

Napisano

Jeśli w domu to chyba najlepiej w wannie. Po zakończonej robocie nie ma dużej powierzchni do mycia. Wystarczy wtedy zwykła pasta lub mleczko do czysczenia i jest po kłopocie.

Napisano
Jeśli w domu to chyba najlepiej w wannie
Istnieje jednak ryzyko porysowania wanny, szczególnie gdy jest "plastikowa" .
Napisano

Jak to jest betonowa posadzka to jedyne co pomoże to jakiś detergent o zapachu cytryny rozrobiony z wodą i wylany na podłoże. Płytki, lastriko itp można zmyć takim środkiem i powinno pomóc. Generalnie najlepszym sposobem na pozbycie się zapachu ryby jest cytryna, nawet jak podaje się większość potraw z ryby to wskazany jest do tego plaster cytryny ;)

[ Komentarz dodany przez: artech: 08-07-09, 23:14 ]

:wink:

Napisano

Na przyszłość lepiej temu zapobiegaj, np. powiedz tacie żeby wypuszczał złowione rybki albo zamknij na klucz garaż i dom :wink:

A żeby usunąć zapach to jak pisali koledzy wyżej, cytryna i jeszcze raz cytryna, podobno dobrze sprawdza się kwasek cytrynowy(?) sprawdzałem go na rękach i był efektywny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.