Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Kanał Gliwicki okolice sluzy Rudziniec... Co tam łowić?

Wszystko, biała ryba jak i drapieżnik.

Można napotkać naprawde dużego leszcza.

Napisano

jakis tydzien temu bylismy na kanale w okolicach plawniowic - przy wyplywie klodnicy, bez bran przez 4 h, Ci co siedzieli rano mowili ze sporadycznie maly leszczyk

• 3 months later...
Napisano

Na tym odcinku koło Rudzińca można połapac przede wszystkim płotki,karasie,których w kanale jest masa,trafi się leszczyk,okoń.Spróbuj podnęcic ziemią z ochotą,a następne wrzuc na to jeszcze 8 kul zanęty - efekt murowany.Wiem,bo próbowałem :wink:

Na karasia zastosuj pinke lub białe robaki.

• 4 months later...
Napisano

od strony Taciszowa wjazd pod kanał przed przejazdem kolejowym ja się jedzie do Byciny, jak i w Pławniowicach idzie dojechać pod sam kanał.

Napisano
Panowie a może ktoś wkleić jakąś mapke jaki odcinek kanału należy pod katowice?

Strzałką masz zaznaczoną śluzę dolną Dzierżna Dużego - od tego miejsca kanał należy do Opola.

• 5 months later...
Napisano

Cześć ja bym polecił Tobie jechać koło śluzy na Dzierżnie,auto miałbyś niedaleko i mozesz coś tam złąpać.A i proponuje jechać w niedziele bo od poniedziałku do soboty barki pływają.pozdrawiam i napisz jak bylo. :wink:

• 3 months later...
  • 7 months later...
  • 3 years later...
Napisano

Witam serdecznie chciałbym zapytać czy na kanale odc katowicki o tej porze roku można coś połapać?proszę o odpowiedz pozdrawiam tomek

Napisano

witam serdecznie wszystkich kolegów po kiju.Mam do Was pytanie dotyczace łowienia na kanale gliwickim,a mianowice odkad dokąd mozemy łowic? tylko na odcinku zaznaczonym na zielono(od portu gliwice do sluzy dzierżno) czy na odcinku zaznaczonym na zielono-pomaranczowo(od portu gliwice do sluzy rudziniec?

pozdrawiam

5gywknfghztw_t.jpg

Napisano

Na pozwoleniu w rejestrze złowionych ryb jest opis gdzie co łowić. Fakt nie zawsze jestem pewny czy znajduję się na danym łowisko ale dotyczy to tylko wody stojącej. Kanał to kanał i od Gliwic do Dzierżna można łowić z opłatą okręgu Katowice

• 2 months later...
Napisano

Witam mam pytanie bo słyszałem że na kanale w łabędach można połowić ładnego okonia wie ktoś coś na temat?? :)