Jedrek Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Czy może wie ktoś coś o Czarnej Nidzie? Jakie metody najlepsze? gdzie? i czy może łowił ktoś w okolicach Mójczy lub Sobkowa? Z góry dzięki za odp.Pozdrawiam Jedrek
kaceer Napisano 24 Lipca 2009 Napisano 24 Lipca 2009 W okolicy Mójczy polecam wybrać się ze spiningiem na klenia w okolicach 25cm widywałem też takie w granicach 40-45cm lub okonia którego jest tam sporo przynęty to głównie małe pływające woblery
Jedrek Napisano 27 Lipca 2009 Autor Napisano 27 Lipca 2009 W okolicy Mójczy polecam wybrać się ze spiningiem na klenia w okolicach 25cm widywałem też takie w granicach 40-45cm lub okonia którego jest tam sporo przynęty to głównie małe pływające woblery małe tzn.? 2,5 - 5?? a na muchę? łowił ktoś?
kaceer Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Nie 2,5 - 5 tylko 25cm Na muche bez wiekszych efektow pod mojcza czasem wzdrega, maly klen sie trafi
Kami Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 2,5 - 5 to chodziło o wielkość woblerów, a nie kleni.
kaceer Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 To raczej do tego lepiej samemu dojsc zalezy od dnia wiadomo raz lepszy mniejszy raz wiekszy prosta sprawa
mi_mi_la_bąk Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 A czy wiesz więcej na temat zbiornika Mójcza ? Interesują mnie głównie drapieżniki tzn. kiedy, gdzie i na co mozna je łapać ??? z gory dziekuje;
kaceer Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 Mójcza to ogolnie bardzo zamulone łowisko i z sandaczem może być ciężko podobno są pojedyńcze sztuki ale zato przyzwoitych rozmiarów mnie osobiście nie zdażyło się złowić sandacza na Mójczy jeżeli już to próbuj po prawej stronie od wpływu rzeki do zalewu najlepiej na jakąś martwą rybke przyłowem może być węgorz
Lotharn Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 nie doceniacie Mójczy- mały, plyciutki zbiornik, ale ryby są, trafiają się ładne sztuki, ja osobiście rekordów z tamtąd nie miałem ale widziałem kilka szczupaków powyżej 90 tki, jeśli chodzi o sandacze to najczęściej niewymiary albo takie do 55 cm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.