Skocz do zawartości
tokarex pontony

J.Zdworskie- jakie opłaty,gdzie i kiedy?

spini

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Na weekend wybieram się nad j.zdworskie i tu moje pytania...

Gdzie mogę zrobić odpowiednie opłaty,tak na 2,3dni?(najlepiej najbliżej wody)

Czy da sie to zrobic w weekend?

Jaki bedzie to koszt?dodam ze jestem z łódzkiego...

Wybieramy sie od strony koszelówki!!! naszym celem będzie sandacz i chcemy go poławiać przy trzcinach?Zna ktoś łowisko?To dobry pomysł?

A jeszcze jedno pytanie jakie koszty wypożyczenia łódki?

pzdr

• 5 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jezioro należy do PZW Mazowieckiego więc jeśli jesteś z łódzkiego by móc wędkować musisz zrobić dopłatę na okręg mazowiecki. W ubiegłym roku było to 30 zł. na rok. Jeśli chodzi o sandacza to nie połowisz go w j.Zdworskim bo to zbiornik zarybiany szczupakiem. Ale najlepsze wyniki łowiąc z łódki w pobliżu trzcin od strony Koszelówki można mieć w połowach karpi i leszczy (dużych leszczy). Przynajmniej tak było dwa lata temu... Wędkował ktoś na Zdworskim w ubiegłym roku? Z jakimi efektami?

• 3 weeks later...
Gość czermin
Napisano

Nie, Jezioro Zdworskie należy do PZW okręg Płocko-Włocławski.

Gość czermin
Napisano

Czysto teoretycznie tak, ale granica Mazowieckiego odcinka Wisły kończy się w miejscu gdzie wpada do niej Mołtawa. Potem jest to okręg Płocko-Włocławski. Wiem, bo byłem tam rok temu :) Tak samo Sochaczew np. jest na Mazowszu, a to okręg Skierniewicki... Choć ze Skierniewickim PZW mamy porozumienie, a tu trzeba kupić zezwolenie okresowe.

Napisano
Gdzie mogę zrobić odpowiednie opłaty,

Zrobisz je w miejscowości Gąbin w sklepie wędkarskim znajdującym się przy ul. Północnej

• 5 months later...
Napisano

Odświeżę temat :razz:

Czy można opłaty dokonać gdzieś w pobliżu wody(bary sklepy)?

Kolejne pytanie dotyczy szczupak i sandacz?namiar? :mrgreen:

Może tym razem trafi sie ktoś kto zna dobrze tę wodę pod względem danych rybek;p

• 1 month later...
Napisano

Opłaty na Zdworskie najbliżej w Gąbinie na ul. Północnej, bliżej nie będzie, ani w barze, ani w sklepie. Na tym jeziorkiem do spiningu polecam łódkę bo z brzegu mało miejsc chyba że w woderkach bo jeziorko płytkie. Z rybką to jest tam średnio jeśli chodzi o drapieżniki ale sandacz też się trafia,

• 4 months later...
Napisano

Mam pytanko odnośnie tego jeziora.

Czy ktoś z naszych forumowiczów próbował łowić na tym jeziorze karpie i amury na kulki?

Z jakim skutkiem?

No i jaka jest tam populacja karpia i amura?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.