Skocz do zawartości
Dragon

Cesarka k/strykowa

Gasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

czy ktoś zna łowisko w Cesarce (dawny ośrodek policji)? Szukam informacji o samym zbiorniku, występujących rybach i stosowanychna tym łowisku przynętach. Łowię "od święta" stąd moje zainteresowanie łowiskiem komercyjnym.

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Cesarka- dawny ośrodek policji

Woj. Łódzkie.

Powiat: Zgierski

Opłata za wstęp 10 zł (2 wędki, cały dzień)

Osoby towarzyszące 0 zł

Łowisko otwarte przez cały tydzień od 4:00

Telefon: 042 719 82 01

e-mail: cesarka@cesarka.pl

Strona: http://www.cesarka.pl/ (brak informacji o łowisku)

Mapka: Kliknij

Informacje dotyczące łowiska uzyskałem poprzez kontakt telefoniczny.

Na razie wiem że płaci się za Karpia 10 zł/Kg oraz opłata za szlachetne ryby (nie wiem jakie ryby miał na myśli ten Pan)

Wybieram się tam w sobotę więc napisze coś więcej o tym łowisku. Jakie ryby, ceny, czy zadbane łowisko czy nie.

Napisano

Łowisko duże ale nie było żadnego brania. Widziałem rybę ale śniętą :( Łowiłem na białego robaka i kuku.

Woda brudna i zarośnięta. Co chwile wyciągałem jakieś roślinki na haczyku.

Nie wiem czy warto tam jechać kolejny raz. Może komuś innemu się poszczęści.

• 3 weeks later...
Napisano
Łowisko duże ale nie było żadnego brania. Widziałem rybę ale śniętą :( Łowiłem na białego robaka i kuku.

Woda brudna i zarośnięta. Co chwile wyciągałem jakieś roślinki na haczyku.

Nie wiem czy warto tam jechać kolejny raz. Może komuś innemu się poszczęści.

Ja dwa lata temu zimą łowiłem tam spod lodu, mi i innym wędkarzom brały okonki jak palec. Więcej tam nie byłem. Pozdrawiam.
  • 2 months later...
Napisano

Jak Cesarka to staw koło basenu.Tak,tak,ten co był pokryty rzęsą.Wspaniałe 2 liny trafiłem i karpi kilka sztuk.A wszyscy pędzili na ten duży zbiornik :mrgreen:

• 4 months later...
Napisano

Witam w temacie. W Wielką Sobotę zrobiliśmy mały wypad na Cesarkę. Było pogodnie bez deszczu , razem z kolegą złowiliśmy 26 sztuk płoci od 20 do 28 cm mniejsze nie brały. Oprócz tego dwie sztuki małego okonia. Wypad można zaliczyć do udanych. Pozdrawiam.

• 1 month later...
Napisano

Nic się nie zmieniło, 15 zeta za dzień wędkowania i to wszystko. Orientuje się ktoś czy na Cesarce można liczyć na szczupaka?

• 10 months later...
Napisano

Byłem tam kilka lat temu ( 3?). Siedziałem 3-4 godziny, łowiąc na koszyczek i miałem jedno bardzo konkretne branie ( sądzę, ze karpik). Niestety zagadałem się z sąsiadem łowiącym malutkie okonki na spławik :lol: Generalnie łowiacy tam mieli bardzo podzielone zdanie na temat rybostanu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.