adrianos Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2011 Łowiliśmy na 3 stawie. Najczęściej brały płotki takie po 18cm ale trafiło się też kilka po 25cm. Największe sztuki brały na 1 czerwoną pineczkę na haku nr 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Wczoraj znowu byliśmy na 3 stawie. Łowienie zaczęliśmy około godziny 18:00 ja łowiłem na feedera i gruntówkę z kukurydzą na włosie, a kolega na bata i gruntówkę. Brały co jakiś czas nieduże płoteczki (największa - kolegi 22cm.), około godziny 21 brania stawały się coraz częstsze, co dobrze rokuje przed jutrzejszą nocką Na 2 kukurydze na włosie miałem kilka brań, ale były strasznie szybkie, nawet nie zdążyłem zaciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 Już po nocce. Łowienie zaczęliśmy wczoraj około godziny 18:00. Ja łowiłem na feeder i gruntówkę z kulką proteinową, a kolega na bata i grunt z kulką. Brania były tylko i wyłącznie na bata. Brały drobne ryby (płocie, wzdręgi). Na feeder połakomiła się nieduża płotka. Około godziny 21:00 gdy rozkładaliśmy namiot szczytówka zaczęła drgać, więc zaciąłem i wyholowałem leszcza który mierzył 32cm. Wziął on na 3 czerwone pinki. Gdy się ściemniło brania totalnie ustały i nic nie brało nawet na bata. Trochę dziki nas postraszyły, ale jedna petarda hukowa skutecznie je odstraszyła. Nie można oczywiście zapomnieć o ognisku i kiełbaskach. Nad ranem brania na bacie powróciły, jednak brały same krasnopióry. Na feeder miałem kilka brań, jednak żadnego nie zaciąłem. Ogólnie było fajnie, ale ryby mogły trochę bardziej dopisać. PS. Łowiliśmy na stawie 3. Łowienie zakończyliśmy o godzinie 6:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 mam pytanko możecie napisac jaka stosowac przynęte na 3cim stawie na lina.bede w okolica na dłógim wekeendzie to odwiedze te stawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 szerszennn, ja nie robilem żadnej specjalnej receptury, zanęta traper special + kukurdza + pinka, dla mnie w zupełności wystarczała. Liny nie są duże i niezbyt ostrożne. Jak trafisz na dobry dzień połowisz je praktycznie na wszystko - od ciasta waniliowego, przez białego robaczka, kukurydzę czy czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 dzięki za informacje.A mam jeszcze jedno pytanko w srode jedziemy do rodziny w okolicach bystrzycy kłodzkiej są tam jeszcze jakies ciekawe zbiorniki wodne gdzie można sobie po łowić rybki będę bardzo wdzieczny ja znam tylko wilkanów i w bystrzycy też sa trzy stawy ale tam to komercja jakaś bo za płotem i zamykane :(poadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 są tam jeszcze jakies ciekawe zbiorniki wodne ogólnie straszna bida, są jeszcze stawy w Międzylesiu - ale tam nigdy nie byłem, okolice Kłodzka - Korytów, okolice Nowej Rudy - Dzikowiec ale to już dalej. Pozostają wody górskie, Nysa, Dzika Orlica, Biała Lądecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 o kortyów nie byłem mógł bys napisać cos więcej o tym zbiorniku korytów jak dojechac .wielkośc akwenu i jakie rybki dominują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 ogólnie straszna bida, są jeszcze stawy w Międzylesiu - ale tam nigdy nie byłem Byłem raz w Międzylesiu, a dokładniej w Szklarni bodajże. Zbiornik fajny, nawet duży. Jeśli chodzi o rybę to pełno drobnego leszczyka i krasnopióry, ale tamtejsi wędkarze mówią, że można złowic sporego szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Ma ktos info na temat zarybień na Wilkanowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 25 Kwietnia 2015 Share Napisano 25 Kwietnia 2015 dzieje sie coś w tym wilkanowie jest sens jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidos Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Witam, zagląda ktoś na te stawy? Ja byłem ostatnio kilka razy to podchodził leszcz 30 - 37 cm + 2 ładne karasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Ja swego czasu tez łowiłem tam piękne karasie oraz sporo małego lina. Były tam piękne karpie i amury, niestety .... były. Pływały dostojnie wierzchem i wygrzewały się prezentując się w całej okazałości. Nie wiem jak u ciebie, ale ja jednego dnia połowiłem naprawdę solidnie, a dnia kolejnego przy takich samych warunkach pogodowych brań nie było wcale. Jeżeli to nie tajemnica to na którym stawie łowiłeś? Ja odwiedzałem staw najwyższy ten z wysepką, według mnie najbardziej urokliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidos Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Ja zazwyczaj wędkuje na drugim stawie, teraz mam w planie właśnie wybrać sie na ten najwyższy. W tym roku zauważyłem że na tych stawach pojawia się coraz więcej ludzi. Głównie nastawiają się na ostatnie sztuki karpia któremu uda się przetrwac po nawałnicy ludzi po jesiennych zarybieniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madzia Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 witam ! był ktoś może w ostatnim czasie na tych stawach? są tam jeszcze jakieś rybki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidos Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Witam witam, czasami tam bywam, głównie biorą leszczyki i okonki, Raki natrętnie obgryzają przynęte co utrudnia wędkowanie. Stawy głównie są oblegana późnym październikiem zaraz po zarybieniu karpiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madzia Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 dziękuję za odpowiedź. Na pewno z ciekawości się wybiorę, bo jeszcze tam nie byłam. A co do regulaminu połowu na tych stawach są jakieś zaostrzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davidos Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Z tego co się dowiadywałem od tamtejszych wędkarzy to nie ma żadnych zaostrzeń. Też zamierzam na dniach się tam wybrać na nockę. Zobaczymy co woda pokaże. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madzia Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 To w takim razie daj znać jak możesz jak się nocka udała i jakie wyniki. Może na weekend się tam wybiorę, bo pogoda ma być ładna, więc trzeba gdzieś jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi