Lesio Napisano 25 Sierpnia 2009 Napisano 25 Sierpnia 2009 Multiplikator - Abu Ambassadeur 4601 C3 Specyfikacja techniczna: - typu round (wysokoprofilowy); - na lewą rękę; - hamulec odśrodkowy; - ruchomy wodzik; - 3 łożyska; - przełożenie 5,3:1, - pojemność szpuli: 10/170, 12/140, 14/115 (lb/yd); - waga 260g. Dodatkowy osprzęt w zestawie: - kluczyk, oliwka. Sprzęt posiadam od i jak często używam: - od ok. 1 roku, używany głównie wiosną i jesienią. Ryby, które nim łowię dzięki niemu, moje największe sukcesy: - szczupaki na jerki, czasami także trolling. Podoba mi się w nim: - małe gabaryty; - bardzo przyjemna, płynna praca; - metalowa obudowa; - hamulec rzutowy nie wymaga żadnej regulacji; - uniwersalny - bezproblemowo obsługuje mi przynęty w zakresie wagowym 20 - 80g; - idealne czucie ryby w trakcie holu; - niezłe osiągi rzutowe; - made in Sweden (chyba sam w to nie wierzę ); - podobno niezniszczalny. Nie podoba mi się w nim: - brak dodatkowej szpuli; - jedna z zębatek zrobiona z tworzywa. Od momentu posiadania działa bez zarzutu: - tak. Sprzęt był dawany do naprawy: - nie. Gdybym teraz miał kupować inny sprzęt, wybrałbym inny model: - nie, ten multik na razie zaspokaja moje potrzeby. Koszt sprzętu: - ok. 100 USD. Używam w komplecie z: - plecionką PP 20lb - 1,9m 'pałką' Dragona. Inne ewentualne dodatkowe uwagi, wyjaśnienia lub zdjęcia: mechanizm posuwu wodzika należy smarować oliwką, smar w tym miejscu mocno zamula pracę multika i tym samym skraca rzuty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.