venom92 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Okłej wiem który to staw ,wiem że dużo spinningistów na niego chodzi ale ja tam żadnych efektów nie miałem,a ogólnie w tym roku na bartnikach to połapałem tylko małych okonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 jareksm2,to ile było w końcu tych kaczodziobów?Na forum jez.nyskiego piszesz że 5 a tutaj że 3 fakt jakoś tak napisałem, zamiast od razu napisać że łącznie 5 a 2 na pilcach, na które pojechałem po zakończeniu obławiania stawu w bartnikach i "pobudzony wynikami". Dlatego dziś uderzyłem na Otmuchów, wychodząc z założenia że ryba się ruszyła, lecz tu nędza - leszcz za grzbiet i chyba ładny boleń spięty przy lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 wtam ja w tym roku na stawie nr.2 polapalem troche szczupaczkow na zywca. Lecz wszystkie niewymiarowe takie po 40+. Wszystko plywa spowrotem w wodzie. Mysle ze w nastepnym roku bedzie git. Nie raz 2-3 dziennie braly lecz wszystko maluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Byłem dzisiaj za szczupłym oczywiście bez efetków,rozmawiałem z jednym kolesiem który jeździ dużo na żywca na bartniki i mówił że w tym roku nie złapał tam żadnego zębatego więcej nikogo nie widziałem P.s nie chce ktoś kupić zestawu na zębatego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarioSpinn Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 venom92, Ja dzisiaj się tam wybieram na nockę za wąsatym , ale żywczyka też puszczę na kaczodziobego Jak będą efekty jakieś to napiszę po powrocie, a na którym stawie byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 venom92, Ja dzisiaj się tam wybieram na nockę za wąsatym , ale żywczyka też puszczę na kaczodziobego Jak będą efekty jakieś to napiszę po powrocie, a na którym stawie byłeś? Ja byłem na stawie nr5 wędkarz z którym rozmawiałem mówił że od 2 tygodni jest tam cisza,jeszcze co gorsza straciłem slidera:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Teść ostatnio na 5 wyciągnął okonia 44 cm, właśnie na żywca z małej płotki. Ja latam tam często ze spinem i jak coś bierze to niewymiarowe szczupaki i małe okonie.. Venom co za sprzęt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 23 Września 2014 Share Napisano 23 Września 2014 Ze tam sie jeszcze taki okon utrzymal? Wiem ze na 5 jest duzo sumow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Po zarybieniu karpiem został wprowadzony zakaz wędkowania na stawach :1,2,3,4,5, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Po zarybieniu karpiem ciekawe kiedy zmieni się podejście tych [...] z PZW, zamiast corocznego zarybienia karpiem mogliby zainwestować w sandacza, szczupaka i rodzimą białą rybę. Ale nie.... Pan karp jest tańszy, poza tym przyda się na święta no i tak się zlożyło, że znajomy ze stawów hodowlanych miał najlepszą ofertę cenową....... szkoda słów. trebor123, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Niech sobie tego karpia wsadzą,brak słów po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 huraaaaaaaaaaaaa na karpia Jakiś czas temu doszły mnie słuchy, ze nasz okręg będzie chciał powoli odchodzić od masowego zakarpiania naszych łowisk. Ciekawe czy faktycznie tak będzie, i co na to nasi wędkarze. W moim kole można by raz na kwartał walić tego pół tony do wody i tak wyciągną prawie wszystko, gdy wpuściliśmy po sto sztuk małych szczupaczków i sandaczów to wiecie co można było usłyszeć? Ze prezes wpuścił to sobie, żeby miał bliżej na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Szpalis, ludzie zawsze będą gadać, co byś nie zrobił lub czym nie zarybił. Nie ma złotego środka, ten chce karpia ten sandacza itd. Nigdy nie dogodzi. Tylko, że zarybienia karpiem stanowią znaczną większość ryb wpuszczanych do wód, a powodów jest kilka: przede wszystkim cena - karpia, a innej ryby, ponadto ilość ryby na rynku (kto i za jakie pieniądze miałby targać rybę kilkaset kilometrów, bo hodowli sandacza jest znacznie mniej), poza tym jak świat światem stary, to tylko .....układy, układy i jeszcze raz układy. Każdy z nas wie o czym piszę. "Ty weźmiesz ode mnie rybę, a ja będę Ci wdzięczny." Oczywiście nie jest to regułą, ale czy słyszałeś w małych kołach o przetargach nieograniczonych na dostawę ryb? Bo ja nie. Najczęściej zarząd (pisze o własnym kole) wyłania najlepszą znaną tylko dla siebie hodowlę i tam dokonuje zakupu ryby. Zwykły członek właściwie nie wie jak dokonano zakupu, a to droga krótka do "układów." Ale dużo by pisać.... A wracając do Twojego Prezesa, to wolałbym te kilkaset szczupaków i sandaczy niż karpi. Połamania Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 A nie jest u nas w okręgu przypadkiem tak, ze to zarząd główny zajmuje się zakupem ryb, a koło nie ma do tego nic (Przynajmniej jeśli chodzi o coroczny przydział rybek w stosunku do posiadanej wody pod opieką) No i to właśnie na ich uczciwości musimy polegać. Jedynie jako zarząd koła można z rocznym wyprzedzeniem zmienić proporcje i gatunki ryb które nam przywiozą. Co tez mam nadzieje będzie miało miejsce w moim kole. Ja np ucieszył bym się jak bym mógł złapać naszego rodzimego karasia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Nasze koło miało do tej pory staw tylko dla członów koła, i było zarybiane przez koło. Od 2014 celem pozyskania wód, okręg Wałbrzych wrzucił staw do rejestru wód jako 3310. Chyba nie za bardzo legalnie, ponieważ właścicielem gruntu - w tym wody są odpowiednio Gmina i nieśmiertelny "GS". Akcja przywłaszczania wód dokonana po to, by mieć lepszą pozycję przy negocjacjach z innymi okręgami, które biorą pod uwagę ilość wód pod zarządem danego okręgu. Wszystko wygląda więc pięknie na papierze, okręg Wałbrzych pozyskał X..... hektarów wód, więc wzrosła jego siła przy stole negocjacyjnym odnośnie porozumień. Kto przy zdrowych zmysłach z woj. pomorskiego sprawdzi wody 3310 z okolic Lądka ??? Śmiech na sali..... toż to zwykłe dwa małe stawiki, żeby nie nazwać oczkami. Ale gdy zebrać wszystkie pozyskane w ten sposób wody, to okręg Wałbrzych ma się czym pochwalić..... mamy takiego MISIA he he he. Na miarę naszych możliwości. Zamiast inwestować w to co cenne w naszych wodach...... pstrąg, lipień a na zbiornikach szczupak i sandacz. Itd. Co do zarybień, to sprawa jest o tyle śmieszna, że i koła zarybia i okręg zarybia... te nasze stawiki ..... wiadomo czym ..... Panem karpiem.... (choć na papierze wyglądalo więcej), a wszystko ze składek.... Nic tylko płakać lub śmiać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 sad, but true P.S. Swoją drogą to te stawy co tam widać w okolicach sanatorium Trojan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Dzieje sie coś na bartnikach są jakieś efekty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Dzieje sie coś na bartnikach są jakieś efekty ?? Nie ma efetków Byłem 2 i 3 maja na stawie nr 5 i nawet nic nie pykło ani mi ani innym których się pytałem,kompletna cisza zero aktywności ryb Stały campingi,łodzie pływały ale zero ryb oprócz pierdółek na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Potokowiec Napisano 5 Maja 2015 Share Napisano 5 Maja 2015 No to widze słabo z rybą lecz wszystko może sie odmienić i na bartnikach zaczną brać jak nie drapieżnik to może jakiś białoryb się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Kłusownictwo !!! Siaty na Bartnikach http://www.pzw.org.pl/zabkowice/wiadomosci/121572/60/klusownictwo_na_bartnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario35 Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Witam.Zniknal metalowy pomost na stawie nr1 widać przeszkadzal i musial isc na zlom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 8 Lutego 2019 Share Napisano 8 Lutego 2019 Witam Panów 3 lata nikt nic nie napisał ale warto spróbować może ktoś przyjeżdżał A mianowicie czy stawy są odmarznięte?? Chce przetestować łódeczke zanętową A nie ma gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonso1000 Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Cos słuchy mnie doszły że właściciel kopalni chce zacząć kopac na tych stawach, ma ktoś jakieś info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi