Stepien Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Witam wędkarską brać, nie wiem czy zdążyliście już przeczytać nowy regulamin dla okręgu Mazowieckiego, ale jednym zapisem pozbawili wędkarzy możliwości połowu ryb po zmroku. Nie wiem jak to możliwe, że taki zapis przeszedł bez echa i większość kół nawet o nim nie wie, ale nowy regulamin mówi. "2. Czas połowu. Z brzegu i brodząc można wędkować całą dobę, z wyjątkiem wód górskich, gdzie wolno łowić w porze dziennej (od świtu do zachodu słońca - z tolerancją 1 godziny). Z łodzi wolno wędkować tylko w porze dziennej, z wyjątkiem zbiorników zaporowych, gdzie w okresie od 01 czerwca do 30 września wolno wędkować całą dobę." Dzięki temu zapisowi możemy pożegnać się z nocnymi zasiadkami na węgorza, suma, sandacza, karpia i wiele innych nocnych zajadaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xein321 Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Ja osobiście jestem przeciwny zakazom. Ludzi należy edukować i kształcić w innym wypadku za kilka lat będziemy tylko płacili składki a łowić będziemy tylko jeden miesiąc. Słabe to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 W dniu 22.01.2020 o 22:51, Stepien napisał: "2. Czas połowu. Z brzegu i brodząc można wędkować całą dobę, z wyjątkiem wód górskich, gdzie wolno łowić w porze dziennej (od świtu do zachodu słońca - z tolerancją 1 godziny). Z łodzi wolno wędkować tylko w porze dziennej, z wyjątkiem zbiorników zaporowych, gdzie w okresie od 01 czerwca do 30 września wolno wędkować całą dobę." Dzięki temu zapisowi możemy pożegnać się z nocnymi zasiadkami na węgorza, suma, sandacza, karpia i wiele innych nocnych zajadaczy. Ten zapis dotyczy środków pływających i o ile mnie pamięć nie myli to na wodach np. PZWRyb obowiązywał już z 25 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi