Skocz do zawartości
tokarex pontony

Co na staw? prośba o porady..

muayfan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy to celowo czy po prostu nie zjechał Ci do końca - do samego krętlika ?
krętlik jest na pętli, a stoper zapobiega zsunięciu się w tym wypadku ołowiu na węzeł. tym stoperem również można prowizorycznie przesuwać przelotowy ołów do góry w stronę spławika.

uprzedzając kolejne pytanie, u góry jest stoper nitkowy i w charakterze koralika na stałe jest stoper gumowy, jeżeli głębokość łowiska nie przekracza dł. kija to jest to dość wygodne, można prowizorycznie zmniejszać grunt, nie tracąc głównego ustawienia na stoperze sznurkowym - zestaw jest na prawdę prosty, bez udziwnień typu rozkładanie śrucin.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie nie , mi chodzi o zestaw gruntowy :)

u mnie rurka anyysplataniowa opiera sie o stoper gumowy ktory to z kolei opiera sie o krętlik .Węzeł/pętla na żyłce głównej jest "schowana " w rurce antysplataniowej .U Ciebie tapętla jest na wierzchu:)

Napisano
Węzeł/pętla na żyłce głównej jest "schowana " w rurce antysplataniowej
i w ten sposób może się uszkodzić/zaklinować, a tak chodzi gładko i nic tam do rurki nie wchodzi.
Napisano

Właśnie. Też kiedyś zastanawiałem się żeby zacząć tak montować , ale teraz widzę że wtedy nie odkryłem nic nowego heh :wink: .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.