Damian21 Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Czy to celowo czy po prostu nie zjechał Ci do końca - do samego krętlika ?krętlik jest na pętli, a stoper zapobiega zsunięciu się w tym wypadku ołowiu na węzeł. tym stoperem również można prowizorycznie przesuwać przelotowy ołów do góry w stronę spławika.uprzedzając kolejne pytanie, u góry jest stoper nitkowy i w charakterze koralika na stałe jest stoper gumowy, jeżeli głębokość łowiska nie przekracza dł. kija to jest to dość wygodne, można prowizorycznie zmniejszać grunt, nie tracąc głównego ustawienia na stoperze sznurkowym - zestaw jest na prawdę prosty, bez udziwnień typu rozkładanie śrucin.
Gość synek Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Nie nie , mi chodzi o zestaw gruntowy u mnie rurka anyysplataniowa opiera sie o stoper gumowy ktory to z kolei opiera sie o krętlik .Węzeł/pętla na żyłce głównej jest "schowana " w rurce antysplataniowej .U Ciebie tapętla jest na wierzchu:)
Damian21 Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Węzeł/pętla na żyłce głównej jest "schowana " w rurce antysplatanioweji w ten sposób może się uszkodzić/zaklinować, a tak chodzi gładko i nic tam do rurki nie wchodzi.
Gość synek Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Właśnie. Też kiedyś zastanawiałem się żeby zacząć tak montować , ale teraz widzę że wtedy nie odkryłem nic nowego heh .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.