Jacek Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Czy ktoś użytkuję tą wędkę? Jestem zainteresowany jej zakupem, miałaby służyć do średnio-ciężkiego spinningu na rzece dużymi gumami i wahadłówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 ja posiadam ale krótszą i słabszą wersje tj. 2,45m c.w. 8-32, łowiłem na rzekach i jeziorach. Na rzekach sprawdzała się bdb i myślę, że 2,7 to jeszcze lepsza opcja jako rzeczno-jeziorowy uniwersał. Na mojej próbowałem nawet z główkami 35g i nawet nie pisnęła ;p bardzo dobre jest też wykonanie, fajny krótki dolnik o małej średnicy. Gdybym miał zamienić swój uniwersał to właśnie na odrobinę dłuższy, niekoniecznie mocniejszy. Ogólnie chwalę i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Dzięki pepe. Ze słabszych, uniwersalnych wędek mam Daiwę 7-28 g, szukam właśnie czegoś trochę mocniejszego, wygląda więc na to że to może być dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Lepszym wyborem moim zdaniem byłby team dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Tez przeglądałem, ale wędka o zbliżonym cw ma tylko 255 cm. Chyba że z serii Silver Edition, ale on ma cw do 35, bardziej pasuje mi jednak troszkę mocniejszy (przynajmniej w teorii) Robinson. Ale fakt, warto porównać, Silver Edition nawet trochę tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Nie mam na mysli silvera tylko czystego t dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Zrobiłem sobie prezent na Mikołaja, i w końcu kijek został zakupiony. Wersja jeszcze z roku 2008, czyli cw 10-38. Za to w promocji, 399 zł Pierwsze wrażenie bardzo dobre - kijek bardzo lekki, cienki blank, jakość wykonania, lakierowanie - bez zarzutu. 3 godziny rzucania na Odrze tylko to wrażenie pogłębiło, wędka świetnie współpracowała zarówno z gumami na główkach 7 g, jak i z prowadzonym w prądzie Morsem 3. Rzucałem również 6 g woblerkiem, który leciał zaskakująco daleko, a jego pracę dobrze czułem na kiju. Przy dużych wahadłówkach prowadzonych w prądzie komfort łowienia był bardzo duży. Prowadząc gumę czułem każde puknięcie w dno. Nie miałem niestety szansy holować większej ryby, wyciągnąłem tylko ok. 35 cm szczupaczka, przy którym kij pracował bardzo ładnie. Podsumowując -pierwszy kontakt z tym kijem wypadł bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 No i wyszło szydło z worka. Przez pół roku kijek sprawował się bardzo dobrze. Jednak dzisiaj, w momencie rzutu, kij trzasnął kilka cm powyżej łączenia. Przynętą był Gnom 2, który przecież nawet nie zbliża się do maksymalnego cw kija. Szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Jacek, oodaj na gwarancje. Jednak nawet jak dadzą nowy to już wiemy że z tym kijkiem jest coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 kij trzasnął kilka cm powyżej łączenia.o ile się nie mylę, przeważnie tak się dzieje gdy na łączeniu jest zbyt dużo luzu.czy przez słabe złożenie, poluzowanie może wytarcie i fabryczne spasowanie. odrobinę piasku też mogło pomóc. dużego marginesu błędu nie ma, tym bardziej w tych patykach o "wyższym module"(sztywne, lekkie wykałaczki opisywane jako 69 czy 80 mln psi)z cienkimi do przesady ściankami blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2010 Taki mam zamiar, tylko muszę odnaleźć paragon Mój kijek to był jak pisałem model z 2008, obecny ma trochę zmienione parametry, bo cw do 40 a nie 38 g, może jest lepszy... Luzu raczej nie było, bo zdarzyło mi się kiedyś wysłać szczytówkę do wody, i teraz mam wręcz fioła na tym punkcie - co kilka-kilkanaście rzutów sprawdzam łączenie. Cienki i lekki był, to fakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 to faktycznie lipa z kijem za takie pieniądze, wysyłaj na gwarancję i daj znać co producent powie, bedziemy wiedziec przynajmniej jaki mają serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Może nie ta klasa ale złamałem w ten sam sposób i w tym samym miejscu, koledze robinsona xenona Był na gwarancji więc został wysłany do serwisu. Po dwóch tygodniach kijek oddali .................... ze sklejoną szczytówką i polakierowaną omotką na złamaniu Jakie kije taki serwis. Może to już oklepane stwierdzenie, ale już nie robi się sprzętu jak kiedyś. Mam 10 letniego Robinson Dynamic Powre Jig 2,4 m do 30 g, wklejanka. Kijek ma się świetnie i co roku wracam do niego na jesień przy połowie sandaczy. Nie raz zdarza mu się miotać przynęty około 40 g i nie robi to na nim żadnego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2010 Złamany kijek, o czym pisałem wyżej, wrócił po 3 tygodniach z serwisu. Żadnego klejenia, o czym pisał wyżej artech, po prostu cała nowa szczytówka. Wg sprzedawcy serwisu nie ma w Polsce, kij odwiedził naszych zachodnich sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimijons Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam. Mam do kupienia nowego Robinson Diaflex Classic 10-38g 2,70 za 230 złoty.Macałem, oglądałem jest OK, mi się podoba.Chodzi mi o to czy nie lepszym wyborem będzie Team Dragon 2,75m 14-35g bądź któraś Daiwa lecz to bedzie wydatek rzędu 450 zł. Wędeczka z przeznaczeniem na Odrę, przede wszystkim gumy i sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Czy ktoś używa diaflexa 10-36g ? Jak po CW rozpoznać z którego roku to model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi