Robertoo Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Witam Mam pytanie odnośnie suszonej krwi. Czy teraz na okres jesienny sprawdzi się ona w zanęcie z dodatkiem czosnku???? Cytuj
KarolPZWSkoki Napisano 23 Września 2009 Napisano 23 Września 2009 Witam Mam pytanie odnośnie suszonej krwi. Czy teraz na okres jesienny sprawdzi się ona w zanęcie z dodatkiem czosnku???? Ja ze swojego doświadczenia nie mogę ci pomóc...Ale ostatnio byłem na łowisku w Wielkopolsce w Iwnie i widziałem jak facet rozrabiał krew kaczą z targu z zanętą na leszcza oraz z mączką z krwi i efekty miał świetne...A ja miałem tylko zanęte na leszcza z dragona i nic mi nie brały...Małe tylko podchodziły...A on wyciągał co chwila coś dużego.Myślę że da radę to.... Cytuj
Tołdi Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Próbowaliście może łączyć suszoną krew z takimi dodatkami jak copra melasa, melasa, mączka piernikowa, coco belge itp? Nie zaszkodzi jedno drugiemu? Cytuj
cinek1979 Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 mi zanęta z dodatkiem suszonej krwi sprawdziła sie dwa razy wiosną raz weszły piękne płocie na starorzeczu odry drugim razem jazie na odrze, jestem pewny,że zasługą krwi w zwabieniu ryb ponieważ dopaliłem nią zanęte po półtoragodzinnym łowieniu bez brań,w starorzeczu utrzymala płocie w zanęcie przez prawie trzy godziny( zanęte wrzuciłem cała jednorazowo niewierząc w ryby tego dnia) w sumie kilkadziesiąt ryb 25-30 cm, jazie brały zaraz po donęceniu kilkaoma małymi kulkami ,dwa trzy brania i cisza...znowu donęcenie i sytuacja sie powtarza i tak do końca zanęty, nie były duże takie 25-35 cm z przewagą tych mniejszych Cytuj
siwy177 Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 i widziałem jak facet rozrabiał krew kaczą z targu z zanętą na leszcza oraz z mączką z krwi i efekty miał świetne.. Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową(z racji miejsca w którym pracuje )Czy ktoś z Was koledzy próbował dodawać ją do zanęty na leszcza? Cytuj
Smile Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 W jakiej proporcji rozrabiacie krew suszona z zanętą? Cytuj
siwy177 Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 A ja zapytam ponownie ??? Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową???? Pozdrawiam Cytuj
Jarosław Napisano 2 Listopada 2010 Napisano 2 Listopada 2010 A ja zapytam ponownie ???Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową???? Pozdrawiam Świeża jest dobra wiosną a latem i jesienią lepsza jest hemoglobina lub plazma. Cytuj
marcinklb07 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 witam, chciałbym dodać do zanęty suszoną krew. Tylko koledzy jak to zrobić. Czy dodać do zanęty sypką krew i potem zanętę nawilżyć, czy może krew suszoną rozpuścić w wodzie i zalać tym zanętę? Krew mam taką przemysłową - hemoglobina. Nie jest to typowa suszona krew jako dodatek wędkarski tylko przemysłowa hemoglobina. Cytuj
ŁYSY Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 A co planujesz zwabić takim dodatkiem? Węgorze? Z technicznego punktu widzenia oba sposoby są prawidłowe. Choć z racji na dawkowanie to wymieszałbym na sucho a potem dowilżał wodą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi