Robertoo Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Witam Mam pytanie odnośnie suszonej krwi. Czy teraz na okres jesienny sprawdzi się ona w zanęcie z dodatkiem czosnku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolPZWSkoki Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Witam Mam pytanie odnośnie suszonej krwi. Czy teraz na okres jesienny sprawdzi się ona w zanęcie z dodatkiem czosnku???? Ja ze swojego doświadczenia nie mogę ci pomóc...Ale ostatnio byłem na łowisku w Wielkopolsce w Iwnie i widziałem jak facet rozrabiał krew kaczą z targu z zanętą na leszcza oraz z mączką z krwi i efekty miał świetne...A ja miałem tylko zanęte na leszcza z dragona i nic mi nie brały...Małe tylko podchodziły...A on wyciągał co chwila coś dużego.Myślę że da radę to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tołdi Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 Próbowaliście może łączyć suszoną krew z takimi dodatkami jak copra melasa, melasa, mączka piernikowa, coco belge itp? Nie zaszkodzi jedno drugiemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 mi zanęta z dodatkiem suszonej krwi sprawdziła sie dwa razy wiosną raz weszły piękne płocie na starorzeczu odry drugim razem jazie na odrze, jestem pewny,że zasługą krwi w zwabieniu ryb ponieważ dopaliłem nią zanęte po półtoragodzinnym łowieniu bez brań,w starorzeczu utrzymala płocie w zanęcie przez prawie trzy godziny( zanęte wrzuciłem cała jednorazowo niewierząc w ryby tego dnia) w sumie kilkadziesiąt ryb 25-30 cm, jazie brały zaraz po donęceniu kilkaoma małymi kulkami ,dwa trzy brania i cisza...znowu donęcenie i sytuacja sie powtarza i tak do końca zanęty, nie były duże takie 25-35 cm z przewagą tych mniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 i widziałem jak facet rozrabiał krew kaczą z targu z zanętą na leszcza oraz z mączką z krwi i efekty miał świetne.. Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową(z racji miejsca w którym pracuje )Czy ktoś z Was koledzy próbował dodawać ją do zanęty na leszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 W jakiej proporcji rozrabiacie krew suszona z zanętą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 A ja zapytam ponownie ??? Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 A ja zapytam ponownie ???Tak się zastanawiam na świeżą krwią.... mogę mieć na bieżąco wołową i wieprzową???? Pozdrawiam Świeża jest dobra wiosną a latem i jesienią lepsza jest hemoglobina lub plazma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinklb07 Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 witam, chciałbym dodać do zanęty suszoną krew. Tylko koledzy jak to zrobić. Czy dodać do zanęty sypką krew i potem zanętę nawilżyć, czy może krew suszoną rozpuścić w wodzie i zalać tym zanętę? Krew mam taką przemysłową - hemoglobina. Nie jest to typowa suszona krew jako dodatek wędkarski tylko przemysłowa hemoglobina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 A co planujesz zwabić takim dodatkiem? Węgorze? Z technicznego punktu widzenia oba sposoby są prawidłowe. Choć z racji na dawkowanie to wymieszałbym na sucho a potem dowilżał wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi