Skocz do zawartości
tokarex pontony

SPRO Red Arc - Problem ...

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam jeszcze takie pytanie czym się różnią kołowrotki 10300 od 10400 ? Wyczytałem ze różnica jest tylko w głębszej szpuli a body jest takie samo i chciałbym to potwierdzić i w dodatku zapytać czy jeżeli tak jest to do reda 10300 założę szpule 10400?

P.S Przepraszam za posta pod postem ale niestety nie mogę wyedytować i jeżeli jakiś moderator mógłby skleić moje posty będę wdzięczny.

Napisano

z tego co widziałem na półce to różnią się korpusem. A wracając do hałasu to u mnie wystarczyło troche smaru do środka i jest ok (orginalnie miałem bardzo mało tego smaru)

Napisano
A wracając do hałasu to u mnie wystarczyło troche smaru do środka i jest ok (orginalnie miałem bardzo mało tego smaru)
Smaru nie może być za dużo bo wtedy wzrastają opory i kołowrotek ciężej pracuje. Oczywiście smar musi być odpowiedni i w odpowiednich miejscach. Kołowrotek nie powinien szumieć nawet jak jest mało smaru, chyba że go nie ma w ogóle.
Napisano
Mam jeszcze takie pytanie czym się różnią kołowrotki 10300 od 10400 ? Wyczytałem ze różnica jest tylko w głębszej szpuli a body jest takie samo i chciałbym to potwierdzić i w dodatku zapytać czy jeżeli tak jest to do reda 10300 założę szpule 10400?

P.S Przepraszam za posta pod postem ale niestety nie mogę wyedytować i jeżeli jakiś moderator mógłby skleić moje posty będę wdzięczny.

Korpus jest ten sam, ale oś główna już jest dłuższa w modelu 10400 i rotor większy, szpula od modelu 10300 nie pasuje do 10400. Dużo lepiej pracuje model 10400 od 10300.

Napisano
Korpus jest ten sam, ale oś główna już jest dłuższa w modelu 10400 i rotor większy, szpula od modelu 10300 nie pasuje do 10400. Dużo lepiej pracuje model 10400 od 10300.

Dzieki wielkie za odpowiedź, no właśnie cały czas chce kupić 10400 ale niestety u mnie w sklepie cena za 10400 jest mocno zaporowa natomiast 10300 jest w normalnych pieniążkach i stad moje pytanie. No cóż chyba jedna będę musiał dołożyć i kupić drożej bo z internetem to mam ostatnio przykre wspomnienia.

Jeszcze raz dzieki :) Połamania kija :)

• 1 year later...
Napisano

Przeprowadziłem małe smarowanie red arca i zostały mi w ręku dwie 'niepotrzebne' podkładki o różnych wielkościach. Pudełko, na którym kołowrotek był rozrysowany wyrzuciłem, jezeli ma ktoś schemat tego kołowrotka, albo może zeskanować ten pudełkowy, to proszę o pomoc.

Napisano

Dzięki. Wprawdzie nie znalazłem miejsca na te nadliczbowe podkładki, ale jakoś to rozwiążę. Schemat na pewno się jeszcze przyda.

• 7 months later...
Napisano

Witam. otóż to zakupiłem sobie niedawno Kołowrotek Spro Red arc, spodobał mi się od pierwszego wejrzenia hehe, czytałem pozytywne opinie o nim więc zamówiłem na allegro:) na pierwszy rzut oka wydawał się w porządku, jak sprawdzałem go nad wodą, nie spodobał mi się szum po szybszym kręceniu, zastanawiałem się co zrobić z myślą że dotknął mnie te sam problem co większości użytkowników kręcioła, miałem zamiar go dokładnie przesmarować ale o dziwo usterka ustała i śmiga cichutko stabilnie , super delikatna praca, jestem zadowolony z niego mam nadzieje kilka lat na tym sprzęcie połowić liczę, że sie sprawdzi:) Wychodzi na to, że wystarczyło go trochę rozkręcić :) Pozdrawiam

Napisano

Red'y i inne klony Zauberów mają jedną wielką wadę - łożysko rolki kabłąka.

Niestety jest ono marnej jakości i szybko zaczyna szumieć, smarowanie nie pomaga, trzeba nabyć inne porządne (A-RB Shimano, bądź EZO).

Poza tym to najepsze kołowrotki w tej klasie cenowej :)