mvp1984 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Ineresuje mnie właściwie tylko, czy ktoś tam kiedyś spinningował(miał jakieś wyniki) i czy da się pomachać z brzegu w woderach...? A i jeżeli ktoś wie, że jeziorko jest wyczyszczone do dna, to też byłbym wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 czy da się pomachać z brzegu w woderach pomachać z brzegu się da, nawet wodery chyba nie specjalnie potrzebne są. Ten akwen jest tak "wielki" że jakbyś się tam pojawił z jakimś środkiem pływającym to wzbudziłbyś nie małą sensację Z dobrym sprzętem to można go przerzucić nie tylko w szerz Wyczyszczone do dna chyba nie jest, na jakiegoś okonka można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Generalnie sama drobnica i to też przełowiona przez działkowców i grillowiczów weekendowych. Jedyne środki pływające jakie tam widziałem to materace i pontony z Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Generalnie słyszałem sprzeczne opinie.Są tacy co twierdzą ,że łowisko przetrzepane jest siatkami przez działkowców,notabene byłych milicjantów i wojskowych w większośc i,inni natomiast mówią ,że z linem i szczupakiem jest ok .Spotkany ostatnio na j.głębokim wędkarz mówił mi ,iż niezłe połowił w tamtym roku-liny oczywiście.Ja nigdy tam nie łapałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 czy na Bartoszewie ruszył się już lin ? kto z Was Koledzy był tam ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Wczoraj byłem posiedzieć i sprawdzić sytuację, czas od 17 do 20 godziny, przynęta to kukurydza i białe robaczki, wynik zerowy, póki co żadnych oznak żerowania lina czy karasia nie dostrzegłem, brania chimeryczne gł. małe płoteczki. Na środku jeziorka widziałem kilka spławów-wyskoków więc większa rybka na pewno przezimowała co dobrze rokuje na póżniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Witam. Jestem tu nowy, ale starszy już wiekiem Pierwszy post na forum. W ciągu ubiegłego tygodnia (10-15/07/2016) byłem na jeziorku kilka razy. Najlepiej brały rybki w niedzielę: masakryczne, smażące i ostre słońce, umiarkowany wiatr od zachodu, sporo ponad 30'C. Upiekliśmy się z kumplem niemożebnie. Od południa do godz. 18-19 trochę płotek na kukurydzę i zanętę płociową. W odstępach kilkudniowych: - przy pogodzie ~ +20'C lekkim wietrze: NIC, kilka skubnięć od rana (ciasto, kukurydza, zanęta płociowa) ~7:00 do 13:00 (wygonił deszcz i wiatr). - przy pogodzie ~ +18'...+16'C mocnym wietrze, od 18:00 do 21:30 - kompletnie NIC (białe rob, dendrony, zanęta karasiowa) Wszystko na feedera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Podczas ostatniej wizyty (godz. 18 - 22, temp. +20-23'C, lekki wiatr płn-zach, pochmurnie z małymi przejaśnieniami) znowu bardzo marne brania, bardzo delikatne. Kolega na spławik wyciągnął 6 płotek około 15 cm. Spławik, ciasto, białe, czerwone robale + kukurydza z Biedry. Najlepiej mu brały na ciasto: kasza manna + cukier + masło zmieszane na łowisku z gniecionym chlebem aby lepiej trzymało się na haczyku. Grunt około 1 m. Mnie, z gruntu, o zmroku wziął tylko malutki okonek na białe. Żenada. Podczas powrotu zagadaliśmy do wędkarzy na sąsiednim stanowisku. Im również bardzo marnie brały, delikatnie skubnięcia. Jednak parę dni wcześniej, podczas deszczowego dnia jeden z nich wyciągnął na kukurydzę 26-centymetrowego karasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi