Skocz do zawartości
Dragon

Zapach przynety, czy jest wazny?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kupiłem raz sprey trapera na szczupaki po psiknięciu złapałem na dwa rzuty dwa niemiarowe szczupakie więc zaczołem psikać przynęty tym spreyem ale w ciągu następnego miesiąca niezabardzo on działał i z niego zrezygnowałem a te niemiarowe to chyba taki przypadek albo chciały spróbować tego kawałka blachy o bardzo dziwnyma zapachu :D

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Cześć,

zgodzę się koledzy, może dlatego podpasowały mi atraktory w żelu, ponieważ używam najczęściej woblerów, smaruje żelem ogonek przynęty(przez to bardzo ładnie uwalniania sie do wody) i nie ma problemu z zapachem w pudełku. Oprucz tego stosuję atraktor w momencie gdy częstotliwość brań zmniejsza się (najczęściej trollinguję).

Zeszły rok pokazał, że taka strategia ma sens i wyniki potwierdziły słuszność używania dodatkowego bodźca dla drapierznika.

• 4 weeks later...
Napisano

Byłem raz z dwoma znajomymi w upalny dzień nad Wisłą.Wszyscy łowiliśmy z opadu w niewielkiej odległości od siebie.Ja miałem trzy podbicia(w tym jeden złowiony szczupak),a znojomi nawet brania.Może przypadek,a może atraktor Dragona faktycznie działa... :wink:

• 3 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Witam

Chcialbym zorientowac sie w nastepujacej kwestii. Czy zapach sztucznych przynet jest dla ryb wazny. Wiem ze ryby maja zmysl powonienia, mozliwe ze lepszy niz nasz, ale jakie sa wasze osobiste doswiadczenia?

Pytam poniewaz kupilem zestaw przynet gumowych ktorych zapach naprawde trudno nazwac neutralnym. Szczerze mowiac, mysle ze mozna by je wlozyc do woreczka i wdychac zamiast butaprenu. Czy taki zapach bedzie powodowal ze potencjalne ofiary w postaci drapieznikow pouciekaja na brzeg?

Serdeczne dzieki za wasze opinie. Rowniez informacje czy warto przynety sztuczne doprawiac atraktorami o interesujacym dla drapieznika zapachu bylyby dla mnie bardzo pomocne.

/Artur

Napisano

Wydaje mi się, że przy szybkości z jaką się prowadzi przynętę raczej nie ma to znaczenia, choć smugę zapachową za sobą pozostawi :mrgreen: Co innego zanęty, przynęty naturalne, które się generalnie nie poruszają :mrgreen:

1000 post :shock::shock::shock:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.