Robertoo Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich Mam mały problem z kołowrotkiem...Jest to kołowrotek z tylnym hamulcem firmy Jaxon. Chodzi o to, że nie mogę zdjąć szpuli z kołowrotka...prawdopodobnie coś się zablokowało...ale co?? i jak to naprawić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGi421 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Czoło szpuli się odkreca, przytrzymaj szpule i odkręć ten element, a następnie wyjmij zabezpieczenie. Jet to taki rodzaj sprężyny, który trzyma szpule na osi głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shaman1111 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Panowie, poszukuje sprawdzonego przez was kołowrotka do odległościówki, w zeszłym roku kupiłem Dragona Viper no i nie wytrzymał, luzy są takie że się praktycznie kręcić nie da a ostatnio odpadło pokrętło od hamulca . Chciałbym żeby miał możliwie jak największe przełożenie, był lekki i żeby nie powstawały luzy. Co do ceny nie podjąłem decyzji ile mogę przeznaczyć, jak polecicie coś droższego ale ciekawego to się najwyżej dozbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 poszukuje sprawdzonego przez was kołowrotka do odległościówki,jeżeli kołowrotek rzeczywiście ma być trwały, to szukaj shimano w przynajmniej częściowo metalowej budzie lub z daiwy z najtańszych modeli półki "real four". i z możliwie najniższym przełożeniem 4,8 - 5,0:1. wbrew pozorom wcale wolno nie zwija, a kultura i komfort pracy pod obciążeniem nieporównywalne. tu musi być przynajmniej shimano 3000 na prawdziwym korpusie(nie 2500 z szpulą 3000 jak to jest przeważnie na europę) czy minimum 2500 daiwy ale to są koszta rzędu minimum 500pln. z bardziej dostępnych i budżetowych sprawdzonych konstrukcji masz redarc, zauber etc. w 300zł się zamkniesz - szczerze to nie widzę sensu wydawania pieniędzy na inne wynalazki, tym bardziej te z wysokimi przełożeniami. ps. ale temat chyba trochę mało adekwatny, czy rzeczywiście szukasz takiego "świętego grala" za 1,5 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Jak masz możliwość pomacaj Daiwa Revros 2004 (Japan) świetny młynek do matchówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 w zeszłym roku kupiłem Dragona Viper no i nie wytrzymał Mam vipera od 4 lat i używam go do spiningu (wersja z przednim hamulcem), nie wiem co musiałeś z nim robić żeby tak szybko go zniszczyć (może trafiłeś felerny egzemplarz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Witam. Potrzebuje waszej pomocy przy wyborze kołowrotka który będzie się nadawał na lekki grunt i na spławik częściej będę łowił na spławik. Ryby jakie będę łowił to karp, karaś i płoć wszystkie nie więcej niż 2-2,5 kg. Mój budżet to 100zł ale to jest max im mniej kosztuje tym lepiej ale dobry Chciałem jeszcze zapytać który z kołowrotków firmy cormran do 100zł jest godny uwagi bo w modelach tej firmy wogóle się nie orientuje Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1995 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Zobacz coś w ofercie Okumy , bo o kręciołach tej marki nie słyszałem jeszcze złego słowa .O Cormoranach niestety ci nic nie moge podpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb603 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Ja proponuję coś z oferty DRAGONA - jeszcze nigdy mnie nie zawiodła ta firma no i jeszcze 5 - cio letnia gwarancja. Np. ten może być: DRAGON MILENIUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Zobacz coś w ofercie Okumy , bo o kręciołach tej marki nie słyszałem jeszcze złego słowa . A jakieś konkretne modele możesz podac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1995 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Okuma Aquios: http://www.allegro.pl/item1126597904_okuma_aquios_30_fd_aq_30_gwar_5_lat.html Okuma Avalon: http://www.allegro.pl/item1111986407_kolowrotek_okuma_avalon_fd_30_promocja.html Te modele polecano mi w moich poprzednich postach lecz nie zdecydowalem się na zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1995 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Możesz jeszcze pójśc do sklepu i zobaczyc jakie tam są okumy , a może przypadnie ci do gustu jakaś inna marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 A z cromorana co możecie mi polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 20 Lipca 2010 Share Napisano 20 Lipca 2010 Proszę o wasze opinie na temat tego kołowrotka. Czy ktoś miał kiedyś z nim do czynienia? Chciałbym wiedziec czy to dobry kołowrotek do łowienia na spławik i czasami na grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Posiadam 835iT. Służy rok przy pickerku, przy morskich połowach zaczął szumieć. Możesz śmiało kupić FD820iT jeżeli dobrze wyważa Ci wędkę. Ale żeby nim na grunt łowić to nie polecam - jest po prostu za mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Mam Dragona Viper fd 520i od 4 lat, używam do spiningu i śmiało mogę polecić. Jego większy brat (model fd820iT) też powinien być w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witam! Potrzebuje kołowrotek do połowu ryb do 3kg. Będą to leszcze, liny itp. Łowie na jeziorze niezbyt daleko do brzegu 15-20 metrów. Mam na wydanie około 150 zl. Troszkę się porozglądałem i waypatrzyłem takie kołowrotki KOŁOWROTEK SPRO PASSION FD 741M MATCH http://allegro.pl/item116...741m_match.html CORMORAN CORCAST SUPER JET MATCH 8PiF 3000 http://allegro.pl/item114...000_okazja.html DAIWA HARRIER MATCH - 2553 http://allegro.pl/item111..._bydgoszcz.html Proszę o opnie na temat tych kołowrotków albo o podanie jakiś innych modeli godnych uwagi i dodaje ze kolowrotek ten powinien mieć szpulę matchową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raczek6800 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Ja bym polecił mikado combat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raczek6800 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Moje zdanie o adventure jest takie na spławik dobry ale na grunt niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raczek6800 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja polecam okuma lexan albo dragon viper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Potrzebuje waszej pomocy w wyborze kołowrotka na spławik w cenie 100zł będę łowił wszystkie białe ryby do 2 kg. Troche sam już się rozejrzałem i mam kilka propozycji oto one: Shimano Catana 2500 FA Okuma Hexana FD 30 Ewentualnie Okuma Avenger 30 FD ale czy jest sens kupowac tak dobry kołowrotek do spławika? Który w tych kołowrotków będzie najlepszy możliwe inne propozycje. P.S. Czy to prawda że kupując kołowrotek shimano catana z przednim albo tylnim hamulcem jest to obojętne jaki się weźmie bo są one tak samo precyzyjne i nie ma różnicy między nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 a ja ci polece mistrala amundsona chyba chodzi najlepiej z wyzej wymienionych w tej cenie 100zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 A jeśli miałbyś wybierac z tych co podałem to co byś wzioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Weź Shimano , tylko Alivio 2500FA nie ma sensu dopłacać do Catany(chyba że ci zależy na dodatkowej szpulce) mam Alivio a kumpel Catane i działają dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi82 Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 okuma hexana rd30 match sam mam taki do odległościówki i jak najbardziej mogę ci go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi