bukmacerek Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Witam ma ktos jakies info o Boguszycach? Wiem ze od maja bedzie mozna lowic, ale interesuje mnie co tam wpuscili. Slyszalem ze ma byc glównie sandacz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 A gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 kolo Olesnicy. 3 lata temu spuscili wode bo niby grobla pekla. Byl tam piekny szczupak,sandacz,karp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Jeżeli chodzi o wpuszczone tam ryby to z tego co mi wiadomo wpuszczono tam ok 1000kg karpia a wędkować można będzie podobno od 01.07.2010. Nie są to oficjalne info. ale postaram się coś więcej dowiedzieć na temat tego akwenu. Tam się wychowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnyal Napisano 3 Lipca 2010 Share Napisano 3 Lipca 2010 Boguszyce ruszyły ale jak z wynikami i co ludzie łapią jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Jakies wiesci z Boguszyc? Cos tam łapią ludziska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnyal Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 No właśnie nic nie wiem na temat Tydzień temu byłem na zwiadach nijakiego moczykija nie uświadczyłem. A woda wyglądała mi na martwą obszedłem wodę prawie do okoła i śladu ryby nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Kto był ostatnio w Boguszycach. Czy można tam już wędkować jak tak to co można złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnyal Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Łowić można wpuścił karpia i poza tym nic innego. Wczoraj widziałem jak 2 gości wracało na rowerach więc pewnie coś tam łowią. Jedynym warunkiem jest zakaz wchodzenia na nową groblę. Tę informację znajdziecie na znaku wjazdowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 ma ktoś jakies info czy cos zarybiali na jesień? Szczególnie czy szczupaka wpuszczali? Słyszałem że kombinowali aby z drapieżników tylko sandaczem zarybiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Zarybili- szczupakiem,sandaczem,karpiem,węgorzem,karasiem,itp. Ilości Ci nie podam bo nie wiem Ale co do szczupaka,to jest go tam aż za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Dobrze wiedzieć. Kiedyś tam było naprawdę fajne szczupakowe łowisko. Jak obeschnie muszę się wybrać bez wędki i zrobić rekonesans bo nie byłem tam od czasu spuszczenia wody.Słyszałem że teraz jest mocno zarośnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Słyszałem że teraz jest mocno zarośnięte. Mocno to mało powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Może mi ktoś zaznaczyć na mapie ten staw ? Chciałem się jeszcze zapytać czy trzeba tam uiszczać jakieś dodatkowe opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Może mi ktoś zaznaczyć na mapie ten staw Nie mam pojęcia jak to zrobić trzeba tam uiszczać jakieś dodatkowe opłaty. Karta wędkarska z aktualnymi składkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki za odp. W boguszycach są 2 stawy. Jeden duży, drugi mały. Chyba mówimy o tym dużym tak jakby w lesie(miedzy jakimiś drzewami) http://mapy.google.pl/maps?q=51.252425,17.412039&num=1&t=h&sll=52.025459,19.204102&sspn=5.504643,10.821533&ie=UTF8&ll=51.252273,17.413459&spn=0.008058,0.022724&z=16 To ten ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Tak to ten duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 No to jest szansa że szczupak sie zadomowi. Może od razu go nie wyłapią. Mam nadzieje że łowisko będzie równie dobre jak przed "remontem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucekk Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Często bywam w tamtych okolicach także nie omieszkam się tam pojawić. Czy może ktoś podać mniej więcej charakterystykę tego łowiska? (jakie dno, średnia głębokość itp.) Przy okazji, bo nie widzę sensu zakładani nowego tematu, chciałem zapytać się okolicznych wędkarzy o akweny wodne które znajdują się na południowy-wschód od wsi Sosnówka w odległości mniej więcej 1,5km. Na "googlemaps" widać te zbiorniki, jest ich 4 a odrobinę na północ jeszcze jeden . Ktoś wie do kogo one należa, pewnie są to stawy hodowlane ale wole się zapytać i ewentualnie upewnić Ps. Latem zapraszam okolicznych mieszkańców na łowisko "Troska" w Goszczu, fakt faktem ciężko jest tam o ładną sztukę drapieżnika (a te mnie najbardziej interesują) ale urok tego miejsca przyciąga mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Bucekk, Ja w weekendy często przyjeżdżam do Sosnówki. Są to stawy wojskowe. 3 z nich są hodowlane, na jednym można łowić. Można się tam zapisać do koła. Trzeba mieć kartę wędkarską by łowić i trzeba też odpracować czyny społeczne. Można też zapłacić 25 zł i sobie połowić ale nie wiem czy trzeba mieć ze sobą kartę, bo nigdy tak nie robiłem. Podam ci numer do prezesa, ale nie wiem czy jest jeszcze aktualny, ale zadzwoń i sprawdź to się wszystkiego dowiesz. Prezes chyba nawet mieszka we Wrocławiu. Tel. 609170859 Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pisz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Aktualnie nie wiem co tam zrobili bo staw był osuszany(remont grobli), przedtem było dno równe maks.3m głębokości. Sporo szczupaka,sandacza i karpia. Ja tam jeździłem ze spinem. Zawsze coś puknęło, może nie były to olbrzymy ale zabawa fajna. Dawno temu złapałem tam szczupaka 7,9kg(96cm) ale to były lata 90-te. Już czekam na maj i brodzenie w spodniobutach z spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Aktualnie nie wiem co tam zrobili bo staw był osuszany(remont grobli) Groblę przesunięto około 15m w stronę stawu żeby spuszczana woda z basenu jej nie podmywała. dno równe maks.3m Co do głębokości to nic się nie zmieniło,nic nie pogłębiali W dalszym ciągu obowiązuje zakaz wędkowania z wyremontowanej grobli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 8 Lutego 2011 Autor Share Napisano 8 Lutego 2011 A próbował już ktoś w tamtym roku ze spinem chodzić? Ciekawe jak w tych zaroślach co piszecie łowić i jakiej wielkości szczupaczki są/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 A próbował już ktoś w tamtym roku ze spinem chodzić? Zaliczyłem trzy popołudnia z wynikiem około 30szt Największy 68cm Rybki pływają dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi