Tom Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Czekam na wasze opinie najbardziej mnie interesują takie rybki jak pstrąg, Lipień, Kleń i bardzo bardzo bardzo marzy mi się BRZANA na jakim odcinku idzie takie coś dorwać i na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Cześć . Mam kilka miejsc na na tym odcinku gdzie można złapać brzany i klenie . Brzany łapałem zaraz poniżej Bolesławca . Brały z grunty na ser i czasami połakomiły się na parówkę . Ładnego klenia można złapać w okolicy Trzebienia , ale od czasu gdy została zniszczona tama przy elektrowni w Starej Olesznej nie wiem czy są tam jakieś duże klenie , słyszałem że dużo spłynęło w okolice Leszna Górnego . Na pstrąga i lipienia polecał bym odcinek od Bolesławca w górę rzeki do Kraszewic . Można tam złowić bardzo ładne pstrągi i jeszcze ładniejsze lipienie , trafiają się też duże klenie no i oczywiście trudne do złowienia brzany . Życzę powodzenia więcej raczej nic nie podpowiem bo od pewnego czasu bardzo rzadko odwiedzam ten odcinek Bobru , najlepiej wybrać się samemu i obserwować wodę a na pewno coś pokarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Witam, może mi ktoś podpowie, który odcinek jest zaliczany do wód nizinnych? Bywam w Bolesławcu i może bym coś tam połowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IrekM Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Witam,może mi ktoś podpowie, który odcinek jest zaliczany do wód nizinnych? Bywam w Bolesławcu i może bym coś tam połowił Najprościej chyba poczytać tutaj: http://www.pzw.jgora.pl/informator.htm#kotwicainformator04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Czy ktoś się orientuje jak wygląda obecnie sytuacja na Boberku od Bolesławca w dół? Najbardziej interesuje mnie odcinek w okolicach Golnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Witam...chciałbym powrócić do tematu. Czy ktoś wie coś więcej na temat brzany na Bobrze??? Moze ktoś zna szczególne miejsce gdzie te rybki przebywają Pozdrawiam i zachęcam do rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujas Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 a może ktoś coś podpowie na temat Kwisy w okolicy Świętoszowa i okolic oraz pobliskich tam zbiorników .przeprowadzam sie do Świętoszowa i chciałbym tam powędkowac ale nie mam pojęcia gdzie co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 witam, w przyszły weekend będę okazjonalnie w pobliżu Rakowic Małych nad Lwówkiem Śląskim, czy może ktoś scharakteryzować ten odcinek , chodzi mi o rzekę nad tymi zbiornikami. Z góry dziękuje i pozdraiwma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi