Rafał Mazur Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam, wpadł mi w oko bardzo ładny kołowrotek "RYOBI ARCTICA ". Jeżeli gdzieś na naszym forum są o nim informacje to poprosiłbym o link, jeżeli jednak nie ma nic o nim to mam pytanie o opinie o jego walorach. Wypatrzyłem go na allegro http://www.allegro.pl/item913186368_ryobi_arctica_4000_japan_od_centrum_wedkarstwa.html Z góry dziękuję, Pozdrawiam A oto i on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Mazur Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 No cóż, skoro nikt z szanownych kolegów nic o nim nie mógł mi powiedzieć to postanowiłem, że kupię jednak Ryobi Zaubera. Tym bardziej, że mam Spro z takimi samymi szpulami. Zobaczymy czy będzie klekotać ten zatrzask czy może nie. W razie czego zaspawam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEK250 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj. Szukam nowego kręciołka głównie do połowu szczupaków i zastanawiam się nad Ryobi arctica Fd 3000. Czy ktoś z was użytkuje i może coś ciekawego napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snsokol Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Witam! Czy ktoś może powiedzieć coś o tych kołowrotkach RYOBI? Ktoś go kupił i użytkuje? Dawno nie odwiedzałem sklepów w okolicy, ale dla mnie to kompletna nowość. Ma ktoś już wyrobioną opinię po użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Mam Ryobi Arctica 3000. Polecam 100%. Jest bardzo mocny, płynnie chodzi po prostu masełko i ma bardzo dobry hamulec. Ja używam go do łowienia sandaczy na rzece i jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Arctica to bardzo dobry w fajnej cenie kołowrotek, znam dorszowców, którzy używają go do łowienia pilkerami. Widziałem rozmiar 1000 przy okoniówkach, na zawodach. Poważnie rozważałem kupno albo Zaubera, albo Arcticę, w rozmiarze 2000. Ostatecznie wziąłem Zaubera tylko dlatego, że dostałem go prawie w tej samej cenie, okazyjnie z minimalnym przebiegiem (kolega kupił większy model i odsprzedał mi 2000). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostrusiek Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 jakie są różnice między zauberem a arcticą? czy warto dołożyć do zaubera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Zauber ma więcej łożysk i jest cały metalowy. Posiada także ślimakowy posuw szpuli. Kupując Zaubera warto zwrócić uwagę aby pochodził z dystrybucji Dragon-a i nie miał składanej korbki, która czasem po paru latach łapie luzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Androctonus Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Arctica ciekawa ale mam dylemat która do wklejaneczki 7-8g, czy 1000 czy może 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTEK250 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Myślę że 1000 ci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Androctonus Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Tak też znajomy mi doradził Jednak chyba dozbieram do Daiwy Legalis lub Zaubera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi