Rafał Mazur Napisano 15 Lutego 2010 Napisano 15 Lutego 2010 Witam, wpadł mi w oko bardzo ładny kołowrotek "RYOBI ARCTICA ". Jeżeli gdzieś na naszym forum są o nim informacje to poprosiłbym o link, jeżeli jednak nie ma nic o nim to mam pytanie o opinie o jego walorach. Wypatrzyłem go na allegro http://www.allegro.pl/item913186368_ryobi_arctica_4000_japan_od_centrum_wedkarstwa.html Z góry dziękuję, Pozdrawiam A oto i on: Cytuj
Rafał Mazur Napisano 24 Lutego 2010 Autor Napisano 24 Lutego 2010 No cóż, skoro nikt z szanownych kolegów nic o nim nie mógł mi powiedzieć to postanowiłem, że kupię jednak Ryobi Zaubera. Tym bardziej, że mam Spro z takimi samymi szpulami. Zobaczymy czy będzie klekotać ten zatrzask czy może nie. W razie czego zaspawam Pozdrawiam Cytuj
BARTEK250 Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Nie będę zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj. Szukam nowego kręciołka głównie do połowu szczupaków i zastanawiam się nad Ryobi arctica Fd 3000. Czy ktoś z was użytkuje i może coś ciekawego napisać ? Cytuj
snsokol Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Witam! Czy ktoś może powiedzieć coś o tych kołowrotkach RYOBI? Ktoś go kupił i użytkuje? Dawno nie odwiedzałem sklepów w okolicy, ale dla mnie to kompletna nowość. Ma ktoś już wyrobioną opinię po użytkowaniu? Cytuj
Maydan Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 Mam Ryobi Arctica 3000. Polecam 100%. Jest bardzo mocny, płynnie chodzi po prostu masełko i ma bardzo dobry hamulec. Ja używam go do łowienia sandaczy na rzece i jestem mega zadowolony. Cytuj
Romcio.fish Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Arctica to bardzo dobry w fajnej cenie kołowrotek, znam dorszowców, którzy używają go do łowienia pilkerami. Widziałem rozmiar 1000 przy okoniówkach, na zawodach. Poważnie rozważałem kupno albo Zaubera, albo Arcticę, w rozmiarze 2000. Ostatecznie wziąłem Zaubera tylko dlatego, że dostałem go prawie w tej samej cenie, okazyjnie z minimalnym przebiegiem (kolega kupił większy model i odsprzedał mi 2000). pozdrawiam Cytuj
ostrusiek Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 jakie są różnice między zauberem a arcticą? czy warto dołożyć do zaubera? Cytuj
luger Napisano 6 Stycznia 2015 Napisano 6 Stycznia 2015 Zauber ma więcej łożysk i jest cały metalowy. Posiada także ślimakowy posuw szpuli. Kupując Zaubera warto zwrócić uwagę aby pochodził z dystrybucji Dragon-a i nie miał składanej korbki, która czasem po paru latach łapie luzy Cytuj
Androctonus Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Arctica ciekawa ale mam dylemat która do wklejaneczki 7-8g, czy 1000 czy może 2000? Cytuj
Androctonus Napisano 9 Lutego 2015 Napisano 9 Lutego 2015 Tak też znajomy mi doradził Jednak chyba dozbieram do Daiwy Legalis lub Zaubera Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi