BROWAReq Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Witam. Jakie wody polecacie teraz jako łowiska, gdzie można pospinningować i złowić pstrąga? Sztoła dziś zwiedzona i ciiiisza. Może ktoś z Was teraz łowi i się podzieli namiarami? P.s. Interesują mnie wody otwarte PZW - więc CP odpada. Pozdrawiam.
Radzio19871 Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Witam Pocieszę kolegę że w okręgu katowickim jest jeszcze miejsce gdzie mozna złapac pstrąga poza czarną przemszą. W zeszłym roku brałem udział w odłowach kontrolnych i przypadkiem natknąłem się na taką rzeczkę Odłowy prowadziliśmy na rzece Chechło (poniżej zbiornika) na długości 5 kilometrów w dół rzeki. Ryby jednak pojawiły się dopiero gdzieś 3 km poniżej zbiornika w miejscu w którym do chechła wpada POTOK LUSZÓWKA!! Jest to jeden z dopływów liczący ok 6 km długości, o krystalicznej wodzie. W rzece tej według zapewnień miejscowych wędkarzy , którzy byli obecni przy odłowach, potoczek ten jest liczny w pstragi. Sam widziałem jednego zaledwie 15 metrów od wpływu do chechła (ale był nieduży). Potok jak juz mówiłem wpływa ok. 3km ponizej zbiornika w Chrzanowie. W ZALĄCZNIKU DODAJE WPŁYW POTOKU DO CHECHŁA (nr.1), ORAZ OSTATNI ZAKRĘT PRZED WPŁYWEM DO CHECHŁA Z (nr.2 i 3). Innym łowiskiem pstrągowym jest zbiornik Sosina. Woda jest tam tak czysta że pstrąg ma idealne warunki do zycia (niestety tęczowy). Co roku wpuszczają go tam w dużych ilościach, bierze nawet z gruntu na robaki Byłem tam raz i widziałem jak chodziły przy powierzchni wody.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.