Skocz do zawartości
tokarex pontony

Gdzie na pstrągi w Katowickim okręgu?

BROWAReq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jakie wody polecacie teraz jako łowiska, gdzie można pospinningować i złowić pstrąga?

Sztoła dziś zwiedzona i ciiiisza. Może ktoś z Was teraz łowi i się podzieli namiarami?

P.s.

Interesują mnie wody otwarte PZW - więc CP odpada.

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam

Pocieszę kolegę że w okręgu katowickim jest jeszcze miejsce gdzie mozna złapac pstrąga poza czarną przemszą. W zeszłym roku brałem udział w odłowach kontrolnych i przypadkiem natknąłem się na taką rzeczkę :mrgreen: Odłowy prowadziliśmy na rzece Chechło (poniżej zbiornika) na długości 5 kilometrów w dół rzeki. Ryby jednak pojawiły się dopiero gdzieś 3 km poniżej zbiornika w miejscu w którym do chechła wpada POTOK LUSZÓWKA!! :razz: Jest to jeden z dopływów liczący ok 6 km długości, o krystalicznej wodzie. W rzece tej według zapewnień miejscowych wędkarzy , którzy byli obecni przy odłowach, potoczek ten jest liczny w pstragi. Sam widziałem jednego zaledwie 15 metrów od wpływu do chechła (ale był nieduży).

Potok jak juz mówiłem wpływa ok. 3km ponizej zbiornika w Chrzanowie.

W ZALĄCZNIKU DODAJE WPŁYW POTOKU DO CHECHŁA (nr.1), ORAZ OSTATNI ZAKRĘT PRZED WPŁYWEM DO CHECHŁA Z (nr.2 i 3).

Innym łowiskiem pstrągowym jest zbiornik Sosina. Woda jest tam tak czysta że pstrąg ma idealne warunki do zycia (niestety tęczowy). Co roku wpuszczają go tam w dużych ilościach, bierze nawet z gruntu na robaki :mrgreen: Byłem tam raz i widziałem jak chodziły przy powierzchni wody.

post-7868-14544972491165_thumb.jpg

post-7868-14544972491458_thumb.jpg

post-7868-14544972491802_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.